Pomoc s úklidem. Mytí oken, práce ve výškách, čištění fasád Praha

2297 0
Mytí oken v Praze

S manželem jsme se poznali na vysoké škole a vůbec jsme se nebránili tomu, vzít se již ve druhém ročníku. Idylka našeho společného života vzala za své v momentu, kdy manžel dostal nabídku studovat v zahraničí. Nebylo mi to vůbec jedno, ale chápala jsem jeho životní zaujetí pro fyziku a pevně věřila, že těch několik let nějakým způsobem úspěšně zvládneme. Bylo to skutečně těžké, dlouhé a náročné, a navíc – konec našeho odloučení byl pouhým začátkem.

Kladnou stránkou dané situace byl byt, který manžel po návratu získal jako vědecký pracovník zahraniční firmy. Jako studentka jsem snila o životě na venkově, ale po letech mi bylo jasné, že práce novinářky je zejména o životě ve městech a o kontaktech. Přiznám se, že při první návštěvě našeho bytu jsem byla nadšená – starý a poctivý cihlový dům, který stojí nedaleko od centra. Velký výtah, široké pohodlné schodiště a prostorný vnitřní dvůr. Interiér překypoval velikostí i díky vyšším stropům, všude byly poctivé parkety, dveře z masivu a z každého koutu sálala pohoda a klid. Jednoduše, ideální místo pro mladou rodinu, která si konečně začala plánovat děti.

Jak na mytí oken v Praze 10Mluvím sice o plánování, ale dnes vím, že nejlepším plánem bývá ten vyšší plán. Děláte všechno možné, měníte bílé pláště, leštíte jim kliky a stále nic… Nakonec se události seběhly tak rychle a nečekaně, že mne to posadilo do křesla. Budu maminkou a to dokonce dvojčat. Myslím si, že nic silnějšího jsem v životě nezažila a již snad ani nezažiji. Není tu na místě popisovat celý náš život po této zprávě, ale troufám si říci, že radost byla podstatně vyšší než-li stropy našeho krásného bytu.

Ten den, kdy jsme přinesli děti domů, byl shodou okolností listopadově šedivý a takový jakoby bez nálady. Ti dva maličcí drobečkové nám nedopřáli času všímat si různých maličkostí, takže jsme rovnýma nohama skočili do rodičovských starostí. Faktem je, že jich většina zůstávala na mně, protože manžel občas v práci i spal, ale v prvních týdnech při nás stál ve dne i v noci a to bez výjimky. Nejsem pomstychtivý typ ženy, ale ten, kdo nazval roky s nemluvnětem mateřskou dovolenou – ten by si to měl s plnou parádou zkusit…

Už při jednom dítěti je času žalostně málo, a když to všechno máte ještě jako přes kopírák dvakrát, máte občas pocit, že si vás ti dva človíčci dávají k večeři. Stihnout vše samozřejmě musíte, proto musíte umět některé věci šikovně oklamat, případně nebrat na vědomí a nebo prostě programově vypustit! Nebyla jsem ani já žádnou výjimkou. Uklízela jsem hlavně koridor v kterém jsem se s dětmi pohybovala, denně stála u sporáku, pračky a žehličky.

V těchto až nad hlavu vytížených dnech jsem si uvědomila, že čiperná babička nebo manžel, který může pracovat doma, jsou skvělými vynálezy – to mi však nebylo dopřáno. Před několika dny bylo krásné jarní počasí a děti sladce spinkaly, a já jsem právě zalévala květiny a nedopatřením jsem rukávem setřela okenní skleněnou výplň a mne polil studený pot. Bílé tričko změnilo odstín na šedou až černou – bylo mi jasné, že umývání oken se nevyhnu…

Mytí oken v Praze 8Můj manžel a šťastný tatínek byl toho večera naštěstí doma a poradil mi, abych se na ta okna vykašlala. Vzápětí mi podal mobil, na kterém svítila adresa a číslo telefonu na úklidovou firmu, která u nich již několik měsíců skvěle uklízí. Druhého dne se ve společnosti A SERVIS LIPKA, s.r.o., mytí oken, výškové práce Praha, objevilo na displeji moje telefonní číslo. Vše šlo jako po másle – rychle jsme si porozuměli, kvalitně a odborně mi poradili a navrhli termín návštěvy. Samozřejmě mi oznámili rámcovou částku a dokonce slíbili, že mi pomohou i s nábytkem, pokud bude třeba.

Za dva dny již stáli dva pracovníci firmy u našich vysokých oken a dali se do práce. Děti jsem z počátku kvůli průvanu nechala v dětském pokoji a potom je postupně přemísťovala, takže jsem občas mohla z kuchyně odskočit a měla tak možnost sledovat jejich kvalitní činnost.

Byli jednoznačně sehranou dvojicí a vše jim šlo od ruky – radost pohledět. Nejdříve okna zbavili nečistot pomocí saponátu a vody. Následně gumovou stěrkou okna systematicky setřeli. V duchu jsem si říkala, že doposud tuto činnost vlastně dobře znám a obcházela mne zvědavost, čím vlastně budou okna leštit. Nestačila jsem se divit – vzali do rukou suchou a kvalitní bavlněnou textilii a centimetr po centimetru začali okna leštit… Postupně, systematickými pohyby a velmi precizně.

Zvědavě jsem se zeptala, proč nepoužívají dobře známé alkoholové nebo ty moderní umělé leštící prostředky, které na nás tak houfně útočí z reklam? Pánové mi s úsměvem odpověděli, že lety prověřené postupy by se neměly měnit, pokud chtějí odevzdat kvalitní a špičkovou práci. A důvod? Na ručně a čistou bavlnou vyleštěná okna se prý nečistoty neuchytí tak snadno, jako u leštícího roztoku. Ten totiž vytváří na skle mikrofilm s vlastnostmi lepidla – a problém je rázem na světě. Měli pravdu – okna se leskla více, než kdykoliv předtím a doslova zářila. Vůbec si nepamatuji, že by se mi alespoň jednou něco takhle výjimečně podařilo.

Večer se manžel k mému hodnocení umytých oken rád a hlučně přidal, i když samozřejmě nezapomněl kavalírsky dodat, že všechno, co doma dělám, dělám s láskou – i umývání oken… Rád souhlasil s tím, že mytí oken a další náročnější domácí práce přenecháme profesionálním odborníkům, vždyť děti mají jednoznačně přednost před mytím oken a nebo třeba čištěním koberců. Naše domácnost proto začne využívat pravidelných umývacích cyklů a to minimálně do doby, než děti odrostou a začnou chodit do školy. Pokud máte chuť si ověřit na vlastní oči, co dokážou se všemi úklidovými činnostmi skuteční odborníci, klikněte si například na webové stránky – odstranovani-graffiti.cz – a určitě semnou budete souhlasit.

„Čištění koberců Praha“ – očekávejte individuální přístup a skvělé výsledky

Plánovala jsem oslavu mých narozenin, pozvala jsem všechny své přátele a už několik týdnů dopředu přemýšlela nad programem a menu. Chtěla jsem mít perfektně uklizeno a napadlo mě, že bych si mohla nechat vyčistit i koberce.

Čištění oken Praha 5Zavolala jsem úklidové firmě, se kterou jsem se chtěla domluvit na termínu. Překvapilo mě, jak obtížné to je. Měli velice krátkou pracovní dobu, která se většinou shodovala s tou mojí. Nechtěla jsem si kvůli koberci brát dovolenou, ale byla jsem ochotná odejít z práce trošku dřív, abych se vlezla do jejich rozmezí. Jenomže jsem asi nebyla jediná, kdo v tyto doby má čas, protože firma měla tyto termíny rezervované na měsíc dopředu. Tak dlouho jsem nemohla čekat.

Zkusila jsem ještě další tři firmy, nebyl mi ale sympatický jejich přístup, byli velice neochotní se semnou bavit o volných termín nebo mi třeba vysvětlit postup jejich prací či dát předběžnou cenovou kalkulaci. Až jsem nakonec narazila na A SERVIS LIPKA, s.r.o., sedačky, koberce, čištění Praha, který mi vyhovoval po všech stránkách. Mají ke svým zákazníkům velice individuální přístup.

Byli ochotní se přizpůsobit mnou nabízenému termínu. Cenovou kalkulaci jsem dostala e-mailem asi do dvou hodin. A ochotná telefonistka firmy mě obeznámila s jejich metodou strojového čištění, které umožňuje vyčistit koberce detailně a do hloubky. Řekla mi, že používají šetrnou chemii s účinným čisticím působením a silnými dezinfekčními účinky. Také mi dopředu vysvětlila, že jelikož používají mokré čištění, musím koberci nechat pár hodin na doschnutí.

Čištění pak proběhlo přesně podle popisu, výsledek byl však ještě lepší, než jsem čekala. Koberce byly nádherné a načechrané. A SERVIS mi udělal velkou radost. Na oslavě byly koberce v centru pozornosti.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *