Kdo si hraje – nezlobí – jak ale potom vyčistit koberec od barev? Strojové čištění koberců Brno

1855 0
čištění koberců v Brně

Přemýšlet o tom, zda naše dcera zdědila tvořivé geny po tatínkovi je vcelku zbytečné, tím spíše, že je to patrné již dlouho. Manžel se totiž věnuje restaurování nábytku a také uměleckých předmětů, proto celé dny tráví v dílně za domem. Pochopitelně, že se mu náš potomek motal kolem nohou od chvíle, kdy se naučil chodit, takže přímá inspirace v žádném směru nechyběla.

Ze začátku to byla taková obyčejná dětská hra bez konkrétních výsledků, časem přišly ke slovu barvičky, různé druhy kreativních her, hadříky pro panenky, lepidla, ozdoby a ozdůbky. Začaly vznikat obrázky, figurky, šatečky a nevím co ještě… Zkrátka naše dítě se našlo v tvořivé činnosti.

Čištění koberců, sedaček Brno

Všechny tyto dětské snahy se snažíme podporovat a vést ji tak k promyšleným krokům. Manžel, ale bohužel není pánem svého času. A proto se dcerka občas musí z dílny vytratit – aby příliš nepřekážela. Navíc všude v dílně se okolo něho nachází cenné kusy a prvky staré desítky i stovky let, takže opatrnosti není nikdy dost. Čištění koberců, sedaček Brno.

Není to ani tak dávno, co manžel – ve spravedlivém hněvu – hledal nádherné porcelánové madlo z klasicistního příborníku. Všichni jsme svorně a houževnatě pátrali, dokonce již vše směřovalo k tomu, že se nikdy nenajde. Na samém prahu manželova šílenství bylo hledané madlo objeveno v tvořivém kufříku naší dcery. Kde bylo ukryto snad všechno, co naše malá umělkyně potřebovala.

Od tohoto památného dne se přístup naší malé slečny na manželovo domácí pracoviště značně omezil.  Tak dcerka si musela zvykat na prostory domu – zvláště pak na svůj pokojíček nebo obývací pokoj, abych ji pro jistotu měla více na očích. Dcera nyní do školy nechodí. Neboť nás trápí dlouhodobý zdravotní problém – proto se s ní učíme doma. Což všechny dané okolnosti trošku zjednodušuje. Není to ovšem tak dávno, co se nám její tvořivé nápady uprostřed domácnosti téměř nevyplatily.

Naše malá výtvarnice si kromě pastelek

Hloubkové čištění koberců Brno

Naše malá výtvarnice si kromě pastelek, kříd, vodových a temperových barev nebo vymýšlení šatiček pro panenky také oblíbila i různé kreativní sady. Které jsou k dostání snad již od počátku světa. Jednou to je startovací make-up souprava pro mladé slečny, jindy modelovací hmota se šablonami zvířátek. Poté souprava textilií a střihů určené módním návrhářkám na základní škole. Nebo speciální soupravy pro výtvarně nadané děti. Jednoduše shrnuto – nepřeberné příležitosti a nápady…

Před několika týdny dostala od dědečka a babičky – na první pohled nevinnou soupravu na výrobu karnevalových masek. V soupravě byly barevné papíry, vystřihovací kartony, střihy a návody, lepidlo, několik fixek. Dále ještě nějaké další ozdoby, stužky, korálky, nitě a lesklé flitry. Čištění koberců, sedaček Brno.

Tvořivá slečna zaparkovala v obýváku na koberci, neboť se zřejmě nejlépe cítila, když mne slyšela vedle z kuchyně. Tyto chvíle byly pro ni jako Vánoce – seděla, mlčela, čas od času si jazykem přejela rty, a skládala, lepila, sem-tam si něco okomentovala… Když měla masku hotovou, měla jsem z ní opravdovou radost, protože se jí skutečně moc vydařila. Vysmátá zmizela ve svém pokojíčku, protože ji přišla navštívit spolužačka a musely se proto věnovat ženským tématům…

Zašla jsem do obýváku…

Zašla jsem do obýváku, abych po slečně rychle uklidila, ale zůstala jsem trochu zaraženě stát. Na místech, kde pracovala a tvořila svou masku, svítila poměrně výrazná skvrna od lepidla, kolem které leželo a třpytilo se množství rozsypaných lesklých flitrů. Snaha skvrnu vyčistit a flitry odstranit zcela selhávala, neboť se dostaly do vlasů koberce a lepidlo zaschlo, takže všechny pokusy zcela selhávaly.

Strojové čištění koberců v Brně

Manžel byl s nastalým problémem velmi rychle hotov – dal mi kontakt na úklidovou firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o., čištění koberců, sedaček Brno. Před měsícem je totiž viděl přímo v akci, to když se v galerii připravovala výstava a oni tam právě odborně čistili všechny kobercové plochy od zašlapané špíny. I manžel sám byl velmi příjemně překvapen, jak rychle a perfektně je vyčistili.

Na nic jsem již nečekala a volala. Vždyť koberec v obýváku si již skutečně refresh zaslouží a to platí i pro ostatní koberce v bytě. Objednávka, termín i cena byla v pořádku, takže zůstávalo již jen čekat. Dvojice zaměstnanců A SERVIS LIPKA měla opravdu přesné hodinky – s úderem deváté hodiny se pustili do práce… Na moje zvědavé otázky mi prozradili, že používají technologii hloubkového strojového čištění, které si dokáže spolehlivě poradit i se špínou nejtěžšího kalibru.

Měli pravdu – všechny vyčištěné koberce se v našem bytě doslova rozzářily a provoněly celý domov. Opět nám poskytly své původní barvy, měkkost a svěžest. Pochopitelně mne velmi zajímala třpytivá skvrna od lepidla a flitrů – coby úporná a neodstranitelná stopa po kreativním nadšení naší dcerky. Po nešťastně zalepeném a zaflitrovaném místě činu nebylo ani památky…

Mám velkou radost

Rotační čištění koberců v Brně

Mám velkou radost, že jsem získala tuto výbornou zkušenost. Člověk se zbavil nejen velmi nemilého problému, ale pro budoucnost mám skvělý pocit, že jsou po ruce zkušení profesionálové – v mém případě úklidová společnost A SERVIS LIPKA Brno, čištění koberců, sedaček Brno, která mi s úklidy všeho druhu rychle, kvalitně a ráda pomůže. Proto vám velmi ráda prozradím, že na webových stránkách – lipka-uklid.cz – najdete ještě mnohem více informací.

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *