Tvorí sa vo vašom dome často pleseň? Odstráňte príčinu s odborníkom

2583 0
Ako odstrániť pleseň

Mať doma pleseň je naozaj k hnevu. Skúšali sme všelijaké postupy ako odstrániť pleseň, o ktorých sme sa dočítali na internete, aby sme sa jej zbavili, ale k ničomu to nebolo, všetky tieto babské rady za nič nestáli. Bolo potrebné si o tom niečo naštudovať z odbornejších serverov a nájsť riešenie ako odstrániť pleseň v dome. A zabralo mi to veľa času, ale rozhodne zase nemôžem povedať, že by to bola zase strata času. Jednak som sa dozvedel o tom veľa informácií, takže som už vedel čo s tým, teda aby som bol presnejší, našiel som niekoho, kto vie, čo s tým, a tým je upratovacia firma A SERVIS LIPKA, s.r.o., ktorá nás plesne konečne nadobro zbavila.

Vlhkosť v dome: ako postupovať pri odstránení plesne zo stien

Ak jej chcete predchádzať pomocou najzákladnejších pravidiel, tak v byte by mala byť vzdušná vlhkosť okolo 50 – 60 %. Akonáhle je vyššia, už to neznamená nič dobré. Napríklad pri dvadsaťminútovom sprchovaní sa do ovzdušia dostane až 200 g vody, potením a dýchaním uvoľníme počas jediného dňa do vzduchu až 300 g vody a napríklad štvorčlenná rodina vyprodukuje viac ako desať litrov vodnej pary denne.

Keď to všetko spočítate…

Keď to všetko spočítate, tak je vám jasné, že toto všetko v dome, ktorý je starší a sám o sebe už zadržiava vlhkosť, je to ako napísať si na stene domu priestor vyhradený pre pleseň. A riešením sa v snahe šetriť energiami určite nie je múdre čo najmenej vetrať. Vyparenej voda sa potom totiž začne zrážať a vytvárať podmienky pre plesne. Vlhký teplý vzduch v domácnosti sa musí pokiaľ možno všetok vymeniť za chladný „suchý“ vzduch obsahujúci málo vlhkosti.

Odstraňovanie plesní a rias zo zateplenej fasády

Touto výmenou vzduchu dosiahneme aj odvodu škodlivín obsiahnutých v pôvodnom vlhkom teplom vzduchu. Pred vetraním majú v sebe naakumulované teplo múru a zariaďovacie predmety v domácnosti. Rýchlym vetraním (prievanom) sa nestačí naakumulované teplo zo stien a zariaďovacích predmetov podstatným spôsobom odčerpať. Laicky povedané, že si otvoríte dve okná na tri minúty a myslíte si, že máte vyvetrané, tak nemáte.Ale bohužiaľ, veľakrát ani vetranie nemusí prinášať vytúžené výsledky a pleseň sa môže vytvoriť aj tak.

Takže je pochopiteľne lepšie si zabezpečiť účinnú prevenciu. A verte mi, je lepšie sa o to starať vopred, pretože mať na stene pleseň nie je nič príjemné. Pleseň sa tiež môže vyskytovať na zateplených fasádach a na severných stranách múrov je výskyt plesní, baktérií, húb a kvasiniek najčastejšie. Takže keď uvidíte, že sa na akejkoľvek časti vášho domu tvorí pleseň, je potrebné ju nielen odstrániť na danom mieste, ale zabezpečiť si aj prevenciu ideálne v celom dome, pretože už viete, že sa pleseň na vašom dome môže tvoriť. Pre riešenie problému, ako sa týchto nežiaducich nečistôt zbaviť, je revolučný náter LSG – náter proti plesniam, ktorý napadnuté múry tohto problému zaručene zbaví. Ako odstrániť pleseň.

Ochrana proti plesni

Ponúka ho upratovacia firma…

Ponúka ho upratovacia firma A SERVIS LIPKA, o ktorej som sa už zmieňoval. LSG funguje na princípe zmeny iónovej rovnováhy v bunkovej stene mikroorganizmu. Aj veľmi krátky kontakt bunkovej steny s ošetreným povrchom spôsobí lokálne zmenu v koncentrácii dôležitých iónov a vnútrobunkový tlak spôsobí jej roztrhnutia. Na povrchu chránenom náterom proti plesniam LSG nemajú plesne, baktérie, huby ani kvasinky vôbec žiadnu šancu prežiť.

 Pleseň a náš vyhratý boj s ňou

Pre bunky vyšších organizmov je 100 % bezpečný, takže sa nemusíte báť, že by to nejakým spôsobom mohlo ublížiť vašim deťom. Prípadne domácim miláčikom. Životnosť náteru sa pohybuje v 100 % podľa klimatickej námahy 4 – 6 rokov. V ďalšej obmedzenej miere bude fungovať cca do 10 rokov. Minimálna záruku tohto náteru garantujú 2 roky. Ale ja ho mám už dlhšiu dobu a za celú tú dobu sa pleseň ani raz neobjavila.

Takže ten náter od tejto firmy môžem jedine odporučiť. Keď k nám vtedy prišli, bol som trochu skeptický aj cez všetky tie recenzie, na ktoré som o nich narazil. Pretože všetci o nich písali jedine kladne. Ale dnes sa tomu už nečudujem. Odviedli u nás naozaj výbornú prácu. Na miesto napadnuté plesňou naniesli bežný dezinfekčný prostriedok. Po odstránení nečistôt a biotického napadnutia potom dali náter proti plesniam priamo na existujúce povrchy. Ktoré potom trvalo chráni proti opätovnému výskytu plesní, baktérií, húb, kvasiniek a rias.

Čo zaberie na plesne na stenách bytu?

Po zaschnutí vytvorí umývateľný…

Po zaschnutí vytvorí umývateľný transparentný difúzne otvorený povrch odolný poveternostným vplyvom aj UV žiareniu. LSG je aplikovateľný na vápennocementové omietky, drevo, OSB dosky, umakart, disperzné, silikátové farby, betóny, keramické obklady a podobné materiály. Je to vážne výborná vec, ktorá vám zaistí, že s plesňou už určite nočné mory mať nebudete, pretože je aplikovateľný prakticky na všetky povrchy, ktoré by sa mohli plesní zničiť. Teda či patríte medzi ľudí, ktorí majú vo svojom dome, alebo práci, alebo jednoducho kdekoľvek problémy s plesňou. Tak tento náter fakt odporúčam, pretože je to rozhodne investícia, ktorá sa oplatí. Ako odstrániť pleseň.

Odstránenie plesne a vlhkosti na studenej stene

Sami bez profesionálnej starostlivosti sa plesne totiž zbavíte len veľmi ťažko, ak vôbec. Samozrejme sa oplatí do náteru investovať aj ako do samotnej prevencie. Ale je pravda, že väčšina z nás pozná, že dom je problémový (čo sa vlhkosti týka), až, keď sa problém objaví. Ale aj tak netreba vešať hlavu, pretože každý problém má svoje riešenie. Len je potrebné poznať tých správnych ľudí. A tými pre mňa v tomto smere sú zamestnanci z A SERVIS.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *