Ak máte na stene pleseň, poraďte sa s profesionálmi „ako sa zbaviť plesne“

1826 0
Ako odstrániť pleseň

U nás doma sa začala tvoriť pleseň, čo asi nikto nemôže považovať za príjemnú situáciu. Snažili sme sa to vyčistiť, ako to len šlo, ale skôr to nešlo, než šlo. Pleseň sa steny nechcela pustiť, aj keď sme na to vyskúšali rad dezinfekčných prostriedkov. Spôsob ako odstrániť pleseň sme nenašli. Takže som si sadla k internetu a hľadala nejakú upratovaciu firmu, keď som narazila na A SERVIS LIPKA, s.r.o., pretože na diskusných fórach ich všetci hrozne vychvaľovali.

Likvidácia a prevencia vzniku a množenia plesní

Tak som navštívila ich stránky a začala som si veľa načítavať o tejto problematike. Na nich uvádzali, že na zateplených fasádach a na severných stranách múrov je výskyt plesní, baktérií, húb a kvasiniek najčastejšie. Plesne sa veľakrát tvorí aj z vnútorných strán zateplených domov. Pre riešenie problému, ako sa týchto nežiaducich nečistôt zbaviť, je revolučný náter LSG – náter proti plesniam, ktorý napadnuté múry tohto problému efektívne zbaví. A firma A SERVIS LIPKA realizuje celkový servis v odstránenie plesní, rias, húb, hoci lúhom výkvetov a iných mikroorganizmov z akéhokoľvek povrchu.

Ich antimikrobiálne pôsobenie…

Ich antimikrobiálne pôsobenie LSG je založené na princípe zmeny iónovej rovnováhy v bunkovej stene mikroorganizmu. Aj veľmi krátky kontakt bunkovej steny s ošetreným povrchom spôsobí lokálne zmenu v koncentrácii dôležitých iónov a vnútrobunkový tlak spôsobí jej roztrhnutia. Na povrchu chránenom náterom proti plesniam LSG nemajú plesne, baktérie, huby ani kvasinky vôbec žiadnu šancu prežiť. Pre bunky vyšších organizmov je 100 % bezpečný. Životnosť náteru sa pohybuje v 100 % podľa klimatickej námahy 4 – 6 rokov. V ďalšej obmedzenej miere bude fungovať cca do 10 rokov. Garantovaná záruka je 2 roky. Ako odstrániť pleseň.

Ako odstrániť pleseň na stenách v byte navždy

Povedala som si, že to musíme vyskúšať. Vyzeralo to všetko naozaj veľmi odborne, takže som získala istotu, že by si s tým naozaj mohli poradiť. Najviac ma upokojili aj tie recenzie, pretože s tým všetci podľa všetkého mali len tie najlepšie skúsenosti. A ja sa k nim môžem jedine pridať, pretože odviedli naozaj vynikajúcu prácu. Na miesto napadnuté plesňou aplikovali potrebný dezinfekčný prostriedok určený na čistenie plesní. Po odstránení nečistôt a biotického napadnutia potom aplikovali náter proti plesniam priamo na existujúce povrchy, ktoré potom trvalo chráni proti opätovnému výskytu plesní, baktérií, húb, kvasiniek a rias.

Po zaschnutí vytvorí umývateľný transparentný difúzne otvorený povrch odolný poveternostným vplyvom aj UV žiareniu. LSG je aplikovateľný na vápennocementové omietky, drevo, OSB dosky, umakart, disperzné, silikátové farby, betóny, keramické obklady a podobné materiály. LSG náter proti plesniam možno aplikovať vo vnútorných i vonkajších priestoroch. Takže potom, čo pleseň odstránili, dali LSG ako prevenciu na všetky miesta, kde by sa pleseň mohla v budúcnosti objaviť.

účinný spôsob na odstránenie vlhkosti a plesne

Počas toho mi aj vysvetlili…

Počas toho mi aj vysvetlili, ako pleseň v mojom prípade vznikla. Išlo o skondenzovanie vodnej pary na vodu, ktorá sa usadila na chladnom povrchu. Keď totiž v jednej miestnosti udržujete výraznejšie nižšiu teplotu, kedy často dochádza k tomu, že sa do nej dostáva teplý vzduch z iných miestností, tak sa vodná para na chladnom povrchu stene skondenzuje vo vodu, ktorá sa na stene usadí. A kde je vlhkosť, tam je aj pleseň. Preto je dobré vykurovať vo všetkých miestnostiach a snažiť sa vo všetkých mať rovnakú teplotu. Maximálny teplotný rozdiel by mal byť 4 stupne Celzia, ale určite nie viac. Ako odstrániť pleseň.

Nemusíte sa báť, že by ste potom veľmi prekúrili. Je totiž úspornejšie vo všetkých miestnostiach udržiavať 18 až 22 stupňov, než ju držať pri nižšej teplote, a potom ju nárazovo niekoľkokrát vykurovať. Tiež je dôležité kontrolovať si správnu vlhkosť vašich obytných miestností. Správna dlhodobá relatívna vlhkosť vzduchu vo všetkých miestnostiach určených na bývanie je do hodnoty 55 %. Krátkodobo sa môže miestnosť od miestnosti líšiť, ale naozaj iba krátkodobo. Pravidelne kontrolujte pomocou správneho vlhkomeru relatívna vlhkosť vzduchu a podľa toho organizujte výmenu vzduchu v miestnostiach vetraním alebo iným spôsobom.

Pleseň v kúpeľni : akým spôsobom sa ho zbaviť , a ako odstrániť

V domoch postavených…

V domoch postavených približne do roku 1980 sa musí v chladných mesiacoch, kedy klesne vonkajšia teplota pod +5 ºC, vetrať už vtedy, keď relatívna vlhkosť vzduchu presiahne 50 %. V chladných mesiacoch sa v interiéri žije zdravšie pri relatívnej vlhkosti vzduchu medzi 45 % a 55 % (podľa teploty v jednotlivých miestnostiach). Snažte sa doma nesušiť veľmi bielizeň, a ak už nemáte na výber, tak len v jednej miestnosti, do ktorej počas sušenia zatvorte dvere a niekoľkokrát v nej poriadne vyvetrajte. Tiež nie je dobré mať veľa izbových rastlín. Čo je v týchto prípadoch dobré, tak zaobstarať si kompresorovej kondenzačné odvlhčovače vzduchu, ktoré sú v týchto prípadoch naozaj dobrým pomocníkom. Ako odstrániť pleseň.

Ako odstrániť žltej škvrny a plesne na strope

Ale rovnako si myslím, že úplne najúčinnejší prevenciou je mať náter LSG, pretože pleseň ma už odvtedy naozaj netrápi. Nechala som si ho dať aj na niektoré kusy nábytku, u ktorého výskyt plesní vraj tiež hrozil.Takže túto firmu môžem všetkým naozaj jedine odporučiť, pretože ja som s nimi naozaj veľmi spokojná. Zamestnanci boli milí a nemala som s nimi vôbec žiadny problém. Odviedli vynikajúcu prácu, a to aj za prijateľnú cenu, aspoň podľa môjho názoru a ja im touto recenziou vyjadrujem svoje ďakujem.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *