Najlepším pomocníkom proti plesni je LSG od firmy „Sanácia plesne Nitra“

1628 0
Ako odstrániť pleseň

Ak vás trápia problémy s plesňou, tak vám vrelo odporúčam upratovaciu firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o.. V našej cestovnej kancelárii sme s tým mali celkom problémy. Pretože priestory sú už staršieho charakteru, takže sa tu veľa držala vlhkosť, takže sa nám na stene začala tvoriť pleseň. Náš upratovací personál sa to snažil vyčistiť, ale bolo to márne. A to aj keď sme im obstarali špeciálne čistiace prostriedky. Pleseň sa stále vracala a vracala. Tak sme došli k záveru, že bude najlepšie ako odstrániť pleseň, to prenechať nejakej upratovacej firme, ktorá vo svojom servise ponúka aj odstraňovanie plesne.

Máte doma pleseň? ako sa jej zbaviť

Preto sme po takej začali pátrať na internete, až sme našli práve upratovaciu firmu A SERVIS LIPKA. Ktorá vo svojom širokom servisu ponúka aj odstraňovanie plesne. Než sme sa rozhodli im zavolať, chceli sme si overiť ich referencie. A boli sme milo prekvapení, pretože na ne všade boli len samé pozitívne. Takže už nebolo veľmi o čom premýšľať a už sme sa zamerali iba na ich webové stránky. A musím povedať, že odbornosť už vykazovali na ich webe, kde sme sa o plesni a jej odstraňovaní veľa dozvedeli.

Na zateplených fasádach…

Na zateplených fasádach a na severných stranách múrov je výskyt plesní, baktérií, húb a kvasiniek najčastejšie. Pre riešenie problému, ako sa tejto nežiaducej plesne zbaviť, je náter LSG. Ktorý táto firma práve ponúka. Je to náter proti plesniam, ktorý napadnuté múry tohto problému stopercentne odstráni. A upratovacia firma A SERVIS LIPKA zabezpečuje kompletný servis v odstránení plesní, rias, húb, hoci lúhom výkvetov a iných mikroorganizmov z akéhokoľvek povrchu. Ich antimikrobiálne pôsobenie LSG je založené na princípe zmeny iónovej rovnováhy v bunkovej stene mikroorganizmu.

Vlhkosť v dome: ako postupovať pri odstránení plesne zo stien

Aj veľmi krátky kontakt bunkovej steny s ošetreným povrchom spôsobí lokálne zmenu v koncentrácii dôležitých iónov a vnútrobunkový tlak spôsobí jej roztrhnutia. Na povrchu chránenom náterom proti plesniam LSG nemajú plesne, baktérie, huby ani kvasinky vôbec žiadnu šancu prežiť. Pre bunky vyšších organizmov je 100 % bezpečný. Životnosť náteru sa pohybuje v 100 % podľa klimatickej námahy 4 – 6 rokov. V ďalšej obmedzenej miere bude fungovať cca do 10 rokov. Inak záruku garantujú dva roky. Ako odstrániť pleseň.

Po prečítaní týchto informácií nám bolo jasné, že sa v tejto problematike naozaj vyznajú, a že sme teda na správnej adrese. Zavolali sme im a dohovorili sa na dátume, čiastke za službu a podobných náležitostiach. Ja s kolegom sme na vykonávanie ich práce dohliadali, pri tom vo firme samozrejme musel niekto byť. Pri práci postupovali nasledovne: Na povrch znečistený plesňou naniesli bežný dezinfekčný prostriedok. Po odstránení nečistôt a biotického napadnutia potom dali náter proti plesniam priamo na existujúce povrchy, ktoré potom trvalo chráni proti opätovnému výskytu plesní, baktérií, húb, kvasiniek a rias.

Ako odstrániť plesne a zabrániť ich tvorbe?

Po zaschnutí vytvorí…

Po zaschnutí vytvorí umývateľný transparentný difúzne otvorený povrch odolný poveternostným vplyvom aj UV žiareniu. Tiež nám povedali, že LSG je aplikovateľný aj na drevo, OSB dosky, umakart, disperzné, silikátové farby, betóny, keramické obklady a podobné materiály. Skrátka si tým môžete poistiť všetko, u čoho výskytu plesne sa bojíte.

Keď už sme ich tu mali, spýtali sme sa ich, ako vlastne presne pleseň vzniká, hneď nám to celkom podrobne vysvetlili. Má to veľa spoločného nielen s vlhkosťou, ale aj teplotou. Nie je dobré mať v jednej miestnosti výrazne nižšiu teplotu ako v tej druhej, pretože akonáhle do nej vletí teplý vzduch, už je to problematické. Teplý vzduch v sebe obsahuje omnoho viac vodných pár než studený vzduch, ktorý je považovaný práve za suchý vzduch. Vodná para z teplého vzduchu sa začne usadzovať na chladné miesta, kde sa začne kondenzovať vo vodu. Ako odstrániť pleseň.

pripravok proti plesni bez chloru

A kde je vlhko, tam je aj pleseň. Preto nie je dobré jednu miestnosť nechať príliš vychladnúť. Teplotný rozdiel by nemal byť viac ako 4 stupne Celzia. Nemusíte sa báť, že by to bolo príliš nákladné. Pretože z hľadiska nákladov na kúrenie je úspornejšie udržiavať konštantne a dlhodobo vo všetkých obytných miestnostiach domácnosti teploty v rozsahu medzi 18 a 22 stupňami Celzia. Než nechať miestnosti nehospodárne vychladnúť pod 18 stupňov Celzia a následne miestnosti znovu vykurovať na ideálnu teplotu vzduchu. Takáto zlá hospodárnosť sa dá prirovnať ku vyššej spotrebe auta, keď vodič auta jede spôsobom „brzda – plyn“ v porovnaní s úspornou plynulou správnu jazdou.

Každá piata domácnosť na Slovensku bojuje s plesňou.

Ale samozrejme ani tieto opatrenia…

Ale samozrejme ani tieto opatrenia nemusia byť vždy úplne stopercentné. Preto je lepšie si nechať dať náter LGS na všetky povrchy, u ktorých je výskyt plesne možný. Jednak vám to zaistí pokojný spánok a je to aj finančne výhodnejšie. Než si pleseň nechávať odstrániť, a až potom aplikovať LSG. Túto firmu môžem naozaj len odporučiť. Pretože odviedli perfektnú prácu a od tej doby, čo u nás boli, nemáme s plesňou jediný problém. Čo by som chcel ešte vyzdvihnúť, tak spoľahlivosť a profesionalitu ich zamestnancov, pretože nerád spolupracujem s nepríjemnými ľuďmi, aj keď majú dobrý servis. Táto firma my však ponúka oboje, a to za dobrú cenu. Tieto veci jednoducho nie sú lacné už asi o sebe, takže sa na to človek nesmie pozrieť a povedať si, že je to nejaká veľká suma. Rozhodne nie je, keď vezmem ešte do úvahy ich kvalitu a profesionalitu. Ako odstrániť pleseň.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *