Ako získať preplatok daní pred letnou dovolenkou?

2452 0
danove priznanie online

Aj vy sa pýtate, kedy môžete získať daňový preplatok? Nárok na preplatok daní vám môže vzniknúť v prípade, že ste zamestnaný, odvádzate behom roku určité zálohy na daň z príjmu, no práca netrvá počas celého roka. V praxi to môže byť napríklad vtedy, keď ste počas prázdnin pracovali a vraciate sa do školy alebo ak ste odišli na dôchodok. Na základe tejto skutočnosti môžete získať preplatok po ročnom zúčtovaní, ktoré spracováva zamestnávateľ, resp. podaním daňového priznania za daný rok.

Kedy mi bude preplatok vyplatený?

Podľa Zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní má daňový úrad povinnosť vyplatiť vzniknutý preplatok najneskôr do 40 dní po uplynutí lehoty na podaj daňového priznania. Čiže, ak ste si podali daňové priznanie do 31.03.2017, preplatok vám mal byť vyplatený najneskôr do 10. mája 2017. Ak ste podali žiadosť o predĺženie tejto lehoty do 30.06.2017, tak aj ak ste náhodou daňové priznanie podali skôr, prípadný preplatok vám bude vyplatený najneskôr 09.08.2017.

Nech už získate preplatok na dani z akéhokoľvek dôvodu, nezabudnite na daňovom priznaní vyplniť žiadosť o vrátenie preplatku na dani z príjmu fyzických osôb, keďže bez tejto žiadosti vám úrad preplatok nevráti! Pamätajte však, že jeho výška musí byť minimálne 5 eur. Následne plynie 40 dňová lehota na vrátenie preplatku, na ktorý sa môžete tešiť ešte pred letnou dovolenkou!

Daňové priznanie online? Jednoznačne áno!

Aj vy máte zimomriavky z ručného vyplňovania daňového priznania? Tomu je už koniec! daňové priznanie online je inteligentná aplikácia, ktorá vás krok za krokom bude navigovať, ako rýchlo, jednoducho a predovšetkým bezchybne vyplniť daňové priznanie! Zabudli ste na niečo? Nevadí! Aplikácia vás ďalej nepustí, čiže sa nemusíte obávať nesprávne alebo nekompletne vyplneného daňového priznania. Využite aj vy tento skvelý spôsob vyplnenia daňového priznania a uvidíte, že to bude niekoľkonásobne jednoduchšie ako klasické, ručné vyplňovanie.

online danove priznanie

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *