Sprejeři se nevyhýbají ani těm nejneobvyklejším místům

1754 0
Odstraňování graffiti Brno

Různé případy vandalismu a výtržnictví jsou v našem městě v poslední době poměrně časté. Je možné, že to je vyvoláváno někým, kdo se v poslední době přistěhoval. Ale to by se jen stěží dokazovalo, a tohoto člověka by se těžko v tak velkém městě hledalo. Samozřejmě, kdo by se do hledání chtěl pustit, jistou šanci na úspěch by měl. Komu by se chtělo plýtvat časem na tak nejistý podnik.

Graffiti Brno - VinohradyGraffity ničí majetekPanelové domy zdobí graffiti

A k jakému vandalismu vlastně dochází…

A k jakému vandalismu vlastně dochází? Často jsou to různé způsoby poškozování cizího majetku, občas rozbíjení ale nejčastější je sprejerství. Odjakživa jsem si myslel, že si sprejeři jako svůj cíl vybírají různé zdi domů. Proto mě velice překvapilo, když jsem našel posprejovaný chodník vedoucí ke kanceláři mé firmy. Něco takového by mě nenapadlo. Myslel jsem, že spreje smyju, ale vůbec mi to nešlo. Netušil jsem, že ty barvy jsou tak odolné.

Nepokoušejte se odstranit graffitiOslovte profesionální firmu Garáže jsou terčem sprejerů

Protože ke mně chodí hodně zákazníků, nemohl jsem si dovolit nechat chodník v takovém stavu, protože by to mnohé zákazníky mohlo odradit. Někteří by si to určitě nechali vysvětlit, ale na mnohé bych působil nedůvěryhodně. Odstraňování graffiti Brno

Zjistil jsem…

Zjistil jsem, že odstraňování graffiti není levný špás. Spočítal jsem si, jak by to mohlo dopadnout, kdyby se chodník znovu „postavil“ do cesty sprejerům a věděl jsem, že bych si opakované odstraňování nemohl dovolit. Věděl jsem, že existuje jakýsi nátěr, který umožňuje jednoduché odstranění graffiti bez poškození povrchu, ale nebyl jsem si jistý, jestli je možné nátěr použít i na betonový chodník. Naštěstí se ukázalo, že to není problém.

Prototypy graffitůOdstranění pomocí pískováníZámecká zeď - graffiti

Odstraňování graffiti Brno. graffiti odstranil a chodník ošetřil antigraffitovým nátěrem A SERVIS LIPKA, s.r.o. , který mi hodně pomohl, když se sprejeři zase vrátili, bylo to pro mě napodruhé už bez starostí a dalších výdajů, takže z mé strany naprostá spokojenost.  Odstraňování graffiti Brno

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *