Na sprejery se dobře připravte, nic vás potom nepřekvapí

2113 0
Jak na odstranit graffiti

Jednou k večeru nás navštívili sousedé a vyptávali se nás, jestli jsme předchozího dne neviděli něco podezřelého. Takové otázky mě překvapily, ale nic jsme s manželkou nezaregistrovali. Byli jsme sice celý víkend doma, ale nezdálo se nám, že by se v okolí dělo něco, co by se dít nemělo. Sousedé byli na víkend pryč a když se vrátili, tak objevili posprejovanou zeď domu. To nás vyděsilo, nenapadlo nás, že by v okolí mohli obcházet sprejeři.

Prevence před graffiti   Antigraffiti ochrana

Antigraffitový nátěr

O týden později jsme se k nim zastavili, abychom zjistili, jestli neví něco nového a jak to s jejich stěnou vypadá. Řekli nám, že šance chytit sprejera je malá, mnohem pravděpodobnější je, že se zase vrátí na místo činu a dům zase beztrestně posprejuje. Z toho důvodu si kromě odstranění graffiti nechali nanést i antigraffitový nátěr od firmy A Servis Lipka, s.r.o., odstranění graffiti Ústí nad Labem, aby jim pomáhal zabezpečit zdi domu i do budoucna.

Odstraňování graffiti z fasád   Odstranění graffiti cena

Prevence je důležitá

Vystrašila nás prognóza možných dalších útoků sprejerů. Hodně jsme se potom s manželkou zamýšleli nad antigraffitovým nátěrem, který sousedé zmínili. Manželka nejprve navrhovala, ať počkáme a pokud by sousedům sprejer zase posprejoval dům, tak aspoň uvidíme, jak nátěr funguje. Já jsem jí na to ale řekl, že by se taky mohlo stát, že nejprve posprejují náš dům.

Stop graffiti   AGO na všechny povrchy

Naše obavy nakonec zvítězily nad šetrností, rozhodli jsme se nic neriskovat a kontaktovali jsme A Servis Lipka. Antigraffitovou vrstvu jsme si nechali nanést a bohužel už zakrátko byla příležitost ji otestovat. Posprejovaný byl nejen náš dům, ale i ten od sousedů. Firma naštěstí jednala velice rychle a účinně, takže jsme si se sousedem notovali, jak dobře jsme domy zajistili. Sprejeři, ať si klidně opět přijdou, firma nám totiž zdarma obnovila ochrannou vrstvu.

Ochrana před graffiti   Firma na odstranění graffiti

Odstranění graffiti z cihlové zdi

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *