Izbové rastliny ako pôvodcovia plesní. Odstránenia plesní Bardejov

1683 0

Nechali sme si zatepliť dom a vymenili okná. Tieto práce prebehli na jar. V zime som si od kolegu z práce požičal termokameru, aby som sa pozrel, ako tieto opatrenia fungujú. A prípadne som chcel zistiť, či sa v dome nenachádzajú tepelné mosty. Výsledok ma veľmi prekvapil. Termokamera síce neukázala nič zvláštne, ale keď som v obývacej izbe odsúval nábytok, aby som za ním mohol stenu premerať, objavil som na stene príšerné plesňové povlaky.

Po výmene okien je potreba viac vetrať

Nemohol som pochopiť, ako k tomu mohlo dôjsť. Pretože som na to sám nedokázal prísť, dohovoril som si návštevu pracovníkov firmy A SERVIS LIPKA, s.r.o., ktorí mi poskytli odbornú radu Ako odstrániť plesne z drevených povrchov? A plesne odstránili. Páni mi vysvetlili, že príčin vzniku plesní v mojom obývacej izbe je niekoľko. Tým najväčším problémom je práve zateplenie a nové okná, ktorá dokázala dom utesniť tak dokonale, že teraz nemôže prirodzene dýchať. Je preto potrebné oveľa intenzívnejšie vetrať.

Ani kvety v tom nie sú nevinne

V miestnosti mám navyše veľké množstvo izbových rastlín. Tie sú pôvodcom vysokej vlhkosti v izbe. Spojením veľkej vlhkosti a nemožnosti jej odvetranie umožnilo vznik plesní.

Pracovníci firmy sa dali do likvidácie plesne. Nepoužívali žiadne nezmyselné prípravky, ale pustili sa do toho pekne ručne. Čistili pleseň zo steny kefou. Všetko sa to robilo na mokro, aby nehrozilo riziko, že sa plesne rozšíri ďalej. Stena sa vydezinfikovala a podlahy aj predmety v miestnosti sa očistili a ošetrili, aby bolo isté, že neobsahujú ďalšie plesňové spóry.

LSG náter bojuje proti vlhkosti

O pár dní neskôr mi na stenu naniesli LSG náter, ktorý zabraňuje tomu, aby vlhkosť prenikala do steny. Preto je to ideálny pomocník pri prevencii plesní. Teraz už vlhkosť pekne odvetrávajú, steny nemajú možnosť ju pohlcovať a plesne sa odvtedy u mňa netvoria. Ešte, že som plesne včas objavil a A SERVIS dokázal účinne zakročiť.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *