Jeseň patrí k obdobie nielen pekne sfarbených listov, ale aj chorôb. Podporte svoju imunitu.

1151 0
Čistenie, Tepovanie

koberce na mokro

Kvalitní čištění podlahJeseň je krásnym obdobím na pohľad, pretože hrá všetkými farbami a naraz aj krajina, ktorá vám vždy prišla nevýrazná naraz, skrásnela. Lenže ak práve nesvieti slniečko, je už pekná zima a veľa ľudí sa nesnaží si svoje zdravie chrániť. A pritom ani netreba robiť nič špeciálne. Stačí začať napríklad čajom. Výborný čaj je napríklad z echinacey, alebo ak echinacea purpurová. Echinacei Indiáni hovorili rôzne. Roztomilou prezývkou je trebárs slnečný klobúk, u nás jej hovoríme echinacea purpurová.

Z prérií Severnej Ameriky sa do Európy dostala približne v 17. storočí. Rastline nápadne pripomínajúce margaréty sa vo voľnej prírode veľmi nedarí, bez obáv sa však dá pestovať v záhradách či parkoch. A aké sú jej blahodarné účinky? Je vychvaľovaná hlavne pre svoj blahodarný vplyv na prirodzenú obranyschopnosť organizmu. Zvlášť v chladnejšom období je výborným prostriedkom prevencie proti nachladnutiu a chrípkovým epidémiám. Jej bonusom je, že má aj protizápalové účinky. Z echinacey sa najčastejšie využíva koreň, pretože jeho liečivé účinky sú najsilnejšie, o niečo menej potom vňať a kvety rastliny.

Čistenie, Tepovanie

škvrny na koberci a čalúnenie

tepovanie kobercov cena / výkon

S dávkovaním sa však musí opatrne, pretože pôsobenie koreňa echinacea je naozaj intenzívna. Echinaceu môžete zakúpiť ako tinktúru, kvapky alebo masť, často je tiež súčasťou čajov a sirupov. Takže ak ste náchylní k prechladnutiu a ďalším typickým jesenným chorobám, určite odporúčame. V chladnom počasí je lepšie jeseň pozorovať z okna a zostať radšej doma a zabaviť sa nejako. Len nie práve tým spôsobom, že sa rozhodnete vyčistiť koberec. To je lepšie prenechať upratovacej firme A SERVIS LIPKA, s. r. o., Čistenie, Tepovanie, Humenné.

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *