Čo je potrebné vedieť pred kúpou garážovej brány?

1942 0

Garáž bez garážovej brány je nielen nepraktickým riešením, ale tiež veľmi nebezpečným, najmä čo sa týka zlodejov, pre ktorých je nechránená garáž ideálnym útočiskom na odcudzenie vášho majetku. Práve garáž, ktorá je chránená garážovou bránou, je možné využiť ako dielňu, skladisko či technickú miestnosť, avšak základom je, aby do nej nefúkalo, nepršalo či nesnežilo, čo by mohlo v konečnom dôsledku spraviť viac škody ako osohu.

Vysoká bezpečnosť i funkčnosť!

Garážová brána je prevažne určená pre štandardné garáže, dvojgaráže, ale aj tie hromadné garáže. Moderná brána určená práve do garáže, je vyrobená z komponentov, ktoré sú odolné voči mechanickému poškodeniu, čiže sú zárukou prvotriednej stability a bezpečnosti. Brány sa líšia svojim vonkajším vzhľadom a v prvom rade použitým pohonom. Ich konštrukcia a povrchová úprava zabezpečujú vysokú prevádzkovú užitočnosť a bezpochyby i dlhú životnosť.

Typy garážových brán

Garážové brány poznáme sekčné, rolovacie, posuvné, vyklápacie a dvojkrídlové. Momentálnym trendom sú sekčné garážové brány, ktoré sa využívajú predovšetkým pri novostavbách, ale taktiež pri rekonštrukciách rodinných domov.

Rýchla a pomerne jednoduchá montáž

Áno, montáž garážovej brány je skutočne rýchla a pomerne jednoduchá, však len v prípade, že využijete služby skúsených odborníkov, ktorí sa o všetko potrebné postarajú za vás. Všetko závisí pochopiteľne od stavebných podmienok, no samotná montáž netrvá väčšinou dlhšie ako štyri hodiny, čo je skutočne obdivuhodné. Celý proces zhotovenia trvá zhruba dva týždne, no tento fakt závisí od vami vybranej firmy.

Aké druhy pohonov sa používajú pri výrobe garážových brán?

Je na vás, či zvolíte ručný alebo elektrický pohon, pričom druhý typ pohonu je najčastejšie využívaný. Pohon môže byť stropný, rúrkový a niekedy aj nástrčný, pričom všetko závisí od typu garážovej brány. Obľúbené sú brány s elektropohonom, ktoré sú komfortné na použitie. Najrozšírenejším typom je stropný pohon, ktorý je ideálnou voľbou všade tam, kde je obmedzený voľný priestor.

Obrázok: www.baneko.sk

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *