Strieborné retiazky

3372 0

Retiazky patria medzi najobľúbenejšie šperky rovnako ako aj u žien, tak aj u mužov. Často k ním mávajú pevný citový vzťah, a to buď kvôli rodinnému dedičstvu alebo z dôvodu darovania od blízkej osoby. Retiazka je ideálnym darčekom pre blízku osobu, no pred samotným nákupom je dôležité ujasniť si niekoľko základných faktorov, vďaka ktorým bude obdarovaná osoba spokojná.

Jemná či masívna retiazka?

V prvom rade je dôležité ujasniť si, či chcete zakúpiť jemnú alebo masívnu retiazku. Pre mužov sa hodia silnejšie nápadité retiazky, ktoré podtrhnú ich mužnosť. Pre ženy sú vhodnejšie jemné strieborné retiazky, ktoré nemusia byť príliš výrazné, no zároveň budú nádherným doplnkom. Pre tých najmenších sú najideálnejšie pevné typy retiazok, ktoré sú kvalitne spracované a dobre držia.

Materiál retiazky

Cenovo najdostupnejšie sú strieborné retiazky, ktoré majú neprehliadnuteľný kovový lesk. Dajte však pozor, pretože pri striebre dochádza k oxidácií, čo znamená, že môže sčierniť. Z tohto dôvodu sa používa špeciálna povrchová úprava, ktorá tomuto procesu zabraňuje. Pochopiteľne, že existujú prípravky určené na čistenie a vyleštenie striebra, ktoré sa oplatí používať, najmä po dlhšom čase, kedy je retiazka náchylnejšia k opotrebovaniu.

Pozor na výber správnej dĺžky

Retiazka by mala správne sedieť. Nesmie zarezávať, aby nedošlo k poraneniu, no taktiež nemôže dráždiť pokožku. Pre mužov je doporučená dĺžka od 50 do 60 centimetrov, pre ženy od 40 do 50 centimetrov. Opäť však záleží na konkrétnom vkuse ženy, keďže sa môžeme stretnúť so špeciálnymi typmi retiazok, ktoré sú kratšie. Pre deti je doporučená dĺžka v rozmedzí od 36 do 38 centimetrov, aj keď ide skôr o orientačné rozmery, keďže rozhodujúci je koniec koncov vek dieťatka. Pokiaľ je možné, retiazku je najideálnejšie vyberať s osobou, pre ktorú bude určená, keďže výber správnej dĺžky je zväčša tým najväčším problémom.

 

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *