Boj se špinavým kobercem a strojní čištění koberců a sedaček Praha

2503 0
Čištění koberců

Pocházím z vesnice nedaleko od Prahy, takže jsem měla kolem sebe vždy velké množství různých domácích zvířat. Od husích a slepičích křídel přes králíky, až po akvarijní rybky, andulky, psa a kočky. V dobách mého dětství a mládí to na vesnici prostě bylo zcela běžné. Mimo hravou přítomnost vždy početného zvířectva jsem se naučila, jak se k nim chovat a co od nich mohu očekávat. Byl to ustálený vzorec. Ten vycházel z jednoduchého faktu – kromě andulek a rybiček, nesmí žádné jiné zvíře překročit práh domu – hotovo, tečka!

Babička se touto zásadou řídila bez výjimky a běda, pokud se vychytralá kočka nebo naivní pes pokoušeli v nestřežené chvíli porušit normy slušného chování. Vklouznout do předsíně, nedej bože do kuchyně! Krátký a účinný slovník vybraných slov, ve spojení s rázným vyhazovem přímo na dvůr byl tím nejmírnějším, co se jim mohlo přihodit. Zapamatovala jsem si to všechno – na zvířecí chlup velmi přesně. Dala si čestný závazek, že až já budu mít svoji vlastní rodinu, stanou se tyto odzkoušené a lety prověřené normy součástí rodinné politiky pro všechny jeho členy.

Bohužel, člověk míní, ale dítě mění!

Bohužel, člověk míní, ale dítě mění! Zkuste těm velkým a upřímným dětským očím odepřít maličkého králíčka? Maminko, jenom takového maličkého, toho hlaďoučkého a úplně bílého. Nebo bojujte se synem a jeho – skoro chlapským – odhodláním. Odhlodláním, že bude s novým pejskem chodit ven každé ráno a večer, že ho bude cvičit a naučí ho super aportovat… Prostě, marné lásky snaha! Roztomilý králíček skončil v rodné vsi u dobrého souseda a stále neaportujícího psa si vzala kolegyně pro svého otce.

Jak čistit koberce v Praze 1

Nakonec se přece jen za práh našeho bytu dostal stálý nájemník – ještě jeden důležitý detail. Musím dodat, že nebydlíme v rodinném domě, ale v moderním nájemním bytě, což situaci s domácími mazlíčky v žádném směru neulehčuje. Takže, před časem si dcera přinesla domů kotě. Bylo velmi milé, ale pouze do té doby, než jsem pochopila. Pochopila, že ho chce mít ve svém pokoji někde v krabici, pochopitelně – jako mazlíčka a předoucí hračku… Rozdýchávala jsem to asi minutu, ale při vzpomínce na bělostného, dávno „odlifrovaného“ králíčka a moře prolitých slziček, mi přece jen svědomí nedalo a dala jsem oběma „zkušební dobu.“

Vše marné – po několika týdnech byly na koberci početné biologické stopy kočičího dobrého trávení. A to nemluvím o chloupcích a chlupech, které zamořovaly různé kouty, zejména v dětském pokoji. Po vzrušené a ostré rodinné debatě se rozhodlo, že dcera zřídí v předsíni toaletu a naučí kotě denně ji používat. Já ovšem musela zorganizovat čištění koberců. Věděla jsem, že se osobně do toho nepustím, neboť zkušenosti z dětských let mi stačily na celý život, proto jsem se rozhodla najít kvalifikované odborníky, kteří mne toho „vonícího“ břemena zbaví.

Prošla jsem pozorně různé webové stránky…

Prošla jsem pozorně různé webové stránky s úklidovou tématikou, až jsem objevila firmu, která nabízí nejen čištění koberců, ale též jejich dezinfekci. To mne samozřejmě mimořádně zaujalo, neboť o kočkách vím své. Zaujalo mě rovněž, že tuto úklidovou společnost zdobilo množství pozitivních recenzí, ohlasů a poděkování od nejrůznějších klientů – velkých i malých, což jméno firmy v mých očích posilovalo. Zvedla jsem tedy telefon a zavolala do společnosti A SERVIS LIPKA, s.r.o., čištění sedaček a koberců Praha. Můj první dojem byl velmi dobrý – vstřícné jednání, ochota nabídnout termín, který vyhovuje hlavně nám, rovněž přijatelná cenová relace a celkově slušný a lidský přístup. Přiznám se, že ze mne spadly i ty poslední stopy stresu…

Z rozhovoru jsem se dozvěděla – že čistí koberce účinnou strojovou technologií. Ta jej vyčistí do hloubky a zbaví ho zároveň všech druhů roztočů, mikroorganizmů včetně bakterií. Byla jsem vážně napjatá a zvědavá, jak to s našimi koberci dopadne. Pánové z firmy A SERVIS LIPKA, čištění sedaček a koberců Praha, dohodnutý čas skutečně dodrželi a pustili se bez váhání do práce. Dokonce si sami odtáhli větší kusy nábytku od stěn, neboť manžel byl služebně v zahraničí. A já nestihla nikoho sehnat, kdo by mi pomohl. Měla jsem báječný pocit při zjištění – jaké mám doma profesionály, pro které je zákazník na prvním místě.

Důkladné čištění sedaček a čalounění Praha 2

Čistili koberce v dětském a obývacím pokoji

Čistili koberce v dětském a obývacím pokoji a šlo jim to vážně velmi dobře od ruky. S tím velkým strojem byli očividně sehraní a bylo patrné, že je tato práce, která směřuje k naprosté spokojenosti zákazníka, skutečně baví. Ani to netrvalo příliš dlouho a s pocitem kvalitně provedené práce hlásili, že mají hotovo. Moje upřímné překvapení z výsledku se zřejmě nedalo dost dobře zakrýt, neboť jsem si instinktivně zakryla ústa rukou.

Oba koberce mi připadali jako nové, nadýchané a bezchybně čisté, co mne navíc jako ženu potěšilo – krásně voněly a díky nim i celá domácnost. Barvy doslova ožily, vlákna se napřímila a celková struktura se celá rozzářila. Skvělá práce od skutečných odborníků.

Jen co jsme se rozloučili, dostala dcera opět velmi jasné pokyny a termín natvrdo, který musela ona a kočka splnit. V opačném případě čeká kufr za dveřmi – tedy ten kočičí… Osobně jsem přesvědčena, že firma A SERVIS LIPKA, čištění sedaček a koberců Praha, u nás nebyla poprvé a naposledy.

Nemám tím na mysli pouze naše koberce. Dnes již dobře vím, že dokáží například skvěle vyčistit okna, a to je taky činnost, kterou mám ráda jako houf koček přede dveřmi… Konec- konců, velmi ráda doporučím úklidové služby A SERVIS LIPKA i vám. Zkuste webové stránky např. – odstraňování-graffity.cz – a jistě mi dáte za pravdu, že určité činnosti je nezbytně nutné svěřit do rukou pouze zkušeným profesionálům.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *