Tvoří se ve vašem domě v Praze často plíseň? Odstraňte příčinu s odborníkem

2464 0
Jak odstranit plíseň v domě

Mít doma plíseň je opravdu k vzteku. Zkoušeli jsme všelijaké postupy, o kterých jsme se dočetli na internetu, abychom se jí zbavili, ale k ničemu to nebylo, všechny tyhle babské rady za nic nestály. Bylo potřeba si o tom něco nastudovat z odbornějších serverů a najít řešení jak odstranit plíseň v domě. A zabralo mi to hodně času, ale rozhodně zase nemohu říct, že by to byla zase ztráta času.

Jednak jsem se dozvěděl o tom spoustu informací, takže jsem už věděl co s tím, tedy abych byl přesnější, našel jsem někoho, kdo ví, co s tím, a tím je úklidová firma A SERVIS LIPKA, která nás plísně konečně nadobro zbavila.

Odstranění plísní Praha 8Pokud jí chcete předcházet pomocí nejzákladnějších pravidel, tak v bytě by měla být vzdušná vlhkost okolo 50–60 %. Jakmile je vyšší, už to neznamená nic dobrého. Například při dvacetiminutovém sprchování se do ovzduší dostane až 200g vody, pocením a dýcháním uvolníme během jediného dne do vzduchu až 300g vody a například čtyřčlenná rodina vyprodukuje více než deset litrů vodní páry denně. Když to všecko sečtete, tak je vám jasné, že toto všechno v domě, který je starší a sám už o sobě zadržuje vlhkost, je to jako napsat si na zdi domu prostor vyhrazen pro plíseň.

A řešením se snaze šetřit energiemi určitě není moudré co nejméně větrat. Vypařená voda se pak totiž začne srážet a vytvářet podmínky pro plísně. Vlhký teplý vzduch v domácnosti se musí pokud možno všechen vyměnit za chladný „suchý“ vzduch obsahující málo vlhkosti. Touto výměnou vzduchu dosáhneme i odvodu škodlivin obsažených v původním vlhkém teplém vzduchu.

Před větráním mají v sobě naakumulované teplo zdi a zařizovací předměty v domácnosti. Rychlým větráním (průvanem) se nestačí naakumulované teplo ze zdí a zařizovacích předmětů podstatným způsobem odčerpat. Laicky řečené, že si otevřete dvě okna na tři minuty a myslíte si, že máte vyvětráno, tak nemáte.

Ale bohužel, mnohdy ani větrání nemusí přinášet kýžené výsledky a plíseň se může vytvořit i tak. Takže je pochopitelně lepší si zajistit účinnou prevenci. A věřte mi, je lepší se o to starat předem, protože mít na zdi plíseň není nic příjemného. Plíseň se taky může vyskytovat na zateplených fasádách a na severních stranách zdí je výskyt plísní, bakterií, hub a kvasinek nejčastější.

Takže když uvidíte, že se na jakékoli části vašeho domu tvoří plíseň, je potřeba ji nejen odstranit na daném místě, ale zajistit si i prevenci ideálně v celém domě, protože už víte, že se plíseň na vašem domě může tvořit. Pro řešení problému, jak se těchto nežádoucích nečistot zbavit, je revoluční nátěr LSG – nátěr proti plísním, který napadené zdi tohoto problému zaručeně zbaví.

Nabízí jej úklidová firma A SERVIS LIPKA, o které jsem se už zmiňoval. LSG funguje na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu. I velmi krátký kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů a nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení. Na povrchu chráněném nátěrem proti plísním LSG nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky vůbec žádnou šanci přežít.

Zbavení se plísní v Praze 7Pro buňky vyšších organismů je 100% bezpečný, takže se nemusíte bát, že by to nějakým způsobem mohlo ublížit vašim dětem, popřípadě domácím mazlíčkům. Životnost nátěru se pohybuje ve 100 % dle klimatické námahy 4-6 let. V další omezené míře bude fungovat cca do 10 let. Minimální záruku tohoto nátěru garantují 2 roky. Ale já ho mám už delší dobu a za celou tu dobu se plíseň ani jednou neobjevila.

Takže ten nátěr od této firmy mohu jedině doporučit. Když k nám tehdy přijeli, byl jsem trochu skeptický i přes všechny ty recenze, na které jsem o nich narazil, protože všichni o nich psali jedině kladně. Ale dneska se tomu už nedivím. Odvedli u nás opravdu výbornou práci. Na místo napadené plísní nanesli běžný desinfekční prostředek. Po odstranění nečistot a biotického napadení poté dali nátěr proti plísním přímo na stávající povrchy, které pak trvale chrání proti opětovnému výskytu plísní, bakterií, hub, kvasinek a řas.

Po zaschnutí vytvoří omyvatelný transparentní difúzně otevřený povrch odolný povětrnostním vlivům i UV záření. LSG je aplikovatelný na vápenocementové omítky, dřevo, OSB desky, umakart, disperzní, silikátové barvy, betony, keramické obklady a podobné materiály. Je to vážně výborná věc, která vám zajistí, že s plísní už určitě noční můry mít nebudete, protože je aplikovatelný prakticky na všechny povrchy, které by se mohli plísní zničit. Tudíž jestli patříte mezi lidi, kteří mají ve svém obydlí, nebo práci, nebo prostě kdekoliv problémy s plísní, tak tento nátěr fakt moc doporučuji, protože je to rozhodně investice, která se vyplatí.

Sami bez profesionální péče se plísně totiž zbavíte jen velmi těžko, jestli vůbec. Samozřejmě se vyplatí do nátěru investovat i jako do samotní prevence. Ale je pravda, že většina z nás pozná, že dům je problémový (co se vlhkosti týče), až, když se problém objeví. Ale i tak není třeba věšet hlavu, protože každý problém má své řešení. Jen je potřeba znát ty správné lidi. A těmi pro mě v tomto ohledu jsou zaměstnanci z A SERVIS.

Nečekejte s čištěním koberce příliš dlouho, znečištění prostupuje do hloubky

Odstranění plísní Praha 4Když jsme si kupovali nový koberec, prodavač nám poradil, abychom ho nezapomínali občas vyčistit, protože tak můžeme značně prodloužit jeho životnost. Jenomže kdy přijde ta pravá chvíle pro čištění? Manžel se to snažil odkládat co nejdéle, neustále mi říkal, že je to prozatím zbytečné, že máme koberec ještě krátce, nečistoty pravidelně odsáváme vysavačem a příležitostné skvrny okamžitě ručně likvidujeme.

Za tu dobu, co koberec máme, jsem musela likvidovat pár mastných skvrn. Nejsem si jistá, že se mi je podařilo vyčistit dostatečně. Na první pohled skvrna zmizela, ale jelikož se po čase na tomto místě začaly kupit nečistoty, bylo mi jasné, že se přichytávají k nedočištěné mastné skvrně. Koberec v tomto místě začal vypadat značně opotřebovaně.

 

 

I manžel musel uznat, že teď už koberec musíme nechat vyčistit. Chtěli jsme si vybrat co nejkvalitnější firmu, abychom měli jistotu, že s naším kobercem bude dobře zacházeno. Podle ohlasů zákazníků na internetu se nám nejvíce zamlouval A SERVIS LIPKA, s.r.o., čištění koberců, sedaček Praha 7.

Kvalitní odstranění plísně Praha 2Když k nám dorazili pracovníci této firmy, ukázala jsem jim mastnou skvrnu. Vysvětlili mi, že se na nevyčištěnou mastnotu uchytávají nečistoty i bezbarvé částečky a to všechno dohromady narušuje strukturu koberce. Díky účinné chemii a čištění rotačními kartáči se jim nakonec tyto nečistoty podařilo vyčistit, ale poradili mi, abych příště se skvrnami tak dlouho nečekala, je nutné se jich zbavit co nejdříve.

Jakmile byl koberec vyčištěný celý, viděli jsme s manželem ten ohromný rozdíl. Člověk si ani neuvědomuje, jak jeho koberec chátrá. Pochopili jsme, že jsme měli koberec nechat vyčistit už dávno. A SERVIS od teď budeme vídat častěji.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *