Zlikvidujte plísně jednou pro vždy. Odstraňte příčinu a aplikujte prevenci

1612 0
Jak nejlépe odstranit plíseň

Plísně jsou vždycky boj s hledáním účinného řešení jak odborně odstranit plíseň v Praze. Ale každý boj se dá vyhrát, jen je potřeba k tomu mít ty správné prostředky. A tím je rozhodně protiplísňový nátěr LGS od úklidové firmy A SERVIS LIPKA, s.r.o.. A co to ten nátěr vlastně je?

Jedná se o nátěr, který je založený na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu. I velmi krátký kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů a nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení. Na povrchu chráněném nátěrem proti plísním LSG nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky vůbec žádnou šanci přežít. Pro buňky vyšších organismů je 100% bezpečný. Životnost nátěru se pohybuje ve 100 % dle klimatické námahy 4-6 let. V další omezené míře bude fungovat cca do 10 let. Jedná se opravdu o vynikající prevenci, ale i účinnou zbraň, pokud už se vám plíseň na zdech vytvořila.

Odstranění plísní Praha 1

A jak plíseň vlastně nejčastěji v obytných prostorech vzniká? Nejčastějším problémem je až příliš rozdílná teplota mezi místnostmi domu. Ideální teplota je 18°C až 22°C a přibližně taková by měla být ve všech místnostech. Protože pokud v nějaké místnosti udržujete výrazně nižší teplotu, tak v okamžiku, kdy do ní otevřete dveře, do ní vletí teplý vzduch, který se začne kondenzovat ve vodu, a to právě proto, že tam byla o tolik nižší teplota. Ta se poté usadí na chladných místech a začne se z ní tvořit plíseň.

Pokud se této situaci chcete pokud možno co nejvíce vyhnout, je potřeba mít všude stejnou teplotu. Ale ani to mnohdy nestačí – je potřeba i pořádně a nejlépe alespoň dvakrát denně větrat. Do místnosti se tak dostane chladný vzduch se suchým vzduchem, ze kterého se plíseň utvořit nemůže. Vytápění ho sice zase ohřeje, takže zmrzat není potřeba. A pokud budete vzduch takto v místnostech často obměňovat, tak je poměrně malá pravděpodobnost, že by se vám z něj mohla utvořit plíseň.

Snažte se doma nesušit prádlo, a když už, pořiďte si odvlhčovač vzduchu. A to samé platí i v případě, pokud je váš dům plný pokojových rostlin. Ale bohužel ani toto není stoprocentní. Opravdu stoprocentní je již zmíněný nátěr LGS.

Přečetla jsem si na něj i několik recenzí a hned jsem věděla, že to bude pro mě to pravé. A firma A SERVIS LIPKA navíc zajišťuje i kompletní servis v odstranění plísní, řas, hub, sanitrů, výkvětů a jiných mikroorganismů z jakéhokoli povrchu. Chtěla jsme už fakt mít jistotu, že ta plíseň zmizí, a už mi to nebude dělat starosti, tak jsem mávla rukou i nad vyšší cenou, protože všichni na internetu psali, že se to doopravdy vyplatí.

Tyhle služby jsou stejně dražší sami o sobě, takže jestli jsem si měla už trochu připlatit, kde mám navíc tak nějak jistou kvalitu, tak už mi to bylo upřímně jedno. A s výsledkem jejich práce jsem byla moc spokojená. Domluva s nimi byla perfektní, slečna na centrále byla moc milá a nabídla mi termín hned za čtyři dny, což mě opravdu mile překvapilo, protože jsem si myslela, že tam bude mnohem delší čekací lhůta. Potom jsme se domluvili na kalkulaci a ostatních náležitostech.

Čištění koberců v Praze 8

V domluvený den přijeli na minutu přesně a plíseň perfektně odstranili. Zeď byla jako nová, krásně čistá a já si tam už mohla v klidu oddychnout. A ani jim to dlouho netrvalo. Sice netuším, jak dlouho by také čištění mělo trvat, ale prostě jsem čekala, že to bude delší dobu. Postup jejich práce byl následující (a byl úplně stejný, jaký uvádějí na jejich internetových stránkách).

Na místo napadené plísní nanesli běžný desinfekční prostředek. Po odstranění nečistot a biotického napadení poté dali nátěr proti plísním přímo na stávající povrchy, které pak trvale chrání proti opětovnému výskytu plísní, bakterií, hub, kvasinek a řas. Po zaschnutí vytvoří omyvatelný transparentní difúzně otevřený povrch odolný povětrnostním vlivům i UV záření. LSG je aplikovatelný na vápenocementové omítky, dřevo, OSB desky, umakart, disperzní, silikátové barvy, betony, keramické obklady a podobné materiály, takže si tímto nátěrem můžete pojistit takřka cokoliv.

Zaměstnanci byli navíc velice milí a příjemní, takže byla radost s nimi spolupracovat. Sice jsem četla, že odvádí vynikající práci, takže jsem počítala s dobrým výsledek, ale i tak jsem koukala. Hlavně mě potěšili ti milí zaměstnanci, protože jsme kdysi tady měli úklidovou firmu na čištění podlahy a nebyli zrovna dvakrát příjemní. Nejvíc mě dostalo, když se tvářili hrozně nepříjemně, když jsem jim řekla, že si nepřeji, aby u mě doma při vykonávání jejich práce kouřili.

Podlahu navíc vyčistili dost mizerně a s reklamací jsem samozřejmě nepořídila. Později jsem zjistila, že tato firma zkrachovala a upřímně, vůbec jsem se tomu nedivila, protože jestli i jejich služby byly takové „nevídané“ kvality, tak nemohla dlouho přežít. To už mi ale může být úplně jedno, protože tato firma kromě odstraňování plísní nabízí i spoustu dalších služeb, včetně čištění podlah, takže se s čímkoli, co potřebuji, obracím už pouze na ně, protože jsem na lepší úklidovou firmu opravdu nenarazila a myslím, že už ani nenarazím. A ani nemám moc tendenci to zkou

šet, protože nemám zatím žádný důvod, proč bych se měla obracet na někoho jiného.

 

Nenechejte se zlákat podvodnými nabídkami, skutečně kvalitní čištění koberců provede pouze kotoučový stroj

Hloubkové a  strojové čištění koberců a sedaček v Praze 9

Manžel přinesl z práce letáček o čištění koberců se slevou na první zakázku. Manžela vždy takové akce osloví. Předčítal mi hesla z letáčku typu: Váš koberec bude čistý během okamžiku! Extrakční čištění změní váš koberec k nepoznání! Neváhejte využít naši bezkonkurenční nabídku! Sleva jen tento týden! Využijte tuto skvělou nabídku dřív, než bude pryč! Já na takové laciné vydírání nedám, ale manžel na to slyší velice dobře a nakonec přesvědčil i mě.

Firmu jsme nakonec objednali ještě týž večer, ale bylo velice obtížné domluvit se s nimi na termínu, který by vyhovoval jim i nám. Nakonec jsme se shodli na termínu o měsíc později.

 

Za měsíc k nám přijeli dva pracovníci této firmy vybaveni extraktorem, práci sice měli rychle hotovou, jak sliboval letáček, ale koberec byl neskutečné mokrý, takže se nedal skoro ještě další dva dny používat. Další překvapení nás čekalo při placení, nedostali jsme žádnou slevu, jak sliboval letáček.

Kvalitní čištění koberců Praha 10

Největší šok přišel, když koberec doschnul. Tady se slib z letáčku vyplnil. Koberec se změnil k nepoznání. Stala se z něho scvrklá hmota s novými fleky. Firma na naše reklamace nereagovala, dokonce to vypadalo, jako by se najednou do země propadla. Rozhodli jsme se s nimi nemařit už zbytečně čas a řešit co s kobercem.

Dostala jsem tip na A SERVIS LIPKA, s.r.o., čištění koberců, sedaček Praha 3. Pracovníci firmy přijeli od naší objednávky skoro v rekordním čase, cenu nám sdělili dopředu a čištění provedli skvěle. Fleky, které vznikly použitím nekvalitní chemie, se jim podařilo odstranit a dokonce i tvar koberce navrátili do původních rozměrů a objemu. Navíc se podařilo vyčistit koberec tak, jak sliboval letáček podvodné firmy. Na lživé inzeráty už nikdy nedám, ale na A SERVIS se spolehnu kdykoli.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *