Ako si poradiť s graffiti a plesňami? Jednoduchý systém odstraňovania a ich likvidácia v Bratislave

2015 0
Ako odstrániť graffiti

Umenie, najmä to výtvarné, mám rada do detstva. Už ako dieťa som sa rada prehrabávala v otcovej bohatej knižnici, hľadala knižky o výtvarnom umení a celé hodiny v nich listovala. Fascinovali ma všetky tie obrázky obrazov, sôch, grafík alebo umeleckých predmetov, ktoré dýchali stáročiami, nadaním tvorcov a ľuďmi, ktorých ich držali v rukách alebo ich milovali.

Odstraňovanie graffiti Bratislava

Žiaľ, zrejme som nemala dostatok originálneho talentu, aby som svoj vzťah k svetu umenia vyjadrila aj kreatívnou prácou umelca alebo štúdiom vybraného druhu umenia. Navštevovala som preto pedagogickú fakultu a venovala sa výtvarnému umeniu ako budúca stredoškolská učiteľka. Po absolutóriu som začala pracovať na škole, ktorú som sama pred rokmi navštevovala.

Práca s mladými ľuďmi…

Práca s mladými ľuďmi ma nesmierne bavila a napĺňala. Boli bezprostrední, plní nápadov, tvoriví a vtipní. Iste, našli sa tiež ignoranti, ktorým na mojich hodinách zrejme vyhovovala akási forma slobody, ale to boli len výnimočné prípady. Časom sa mi dokonca podarilo vyboxovať na vedení školy aj seminár o výtvarnom umení a fotografii. Zopár talentovaných žiakov tu získava oveľa hlbšie znalosti o nádhernom svete výtvarného umenia.

Graffiti - odstraňovanie, ochranné nátery

V byte po rodičoch som žila sama, a preto som jednu z miestností mala zariadenú ako ateliér, kde som maľovala, venovala sa fotografii a z času na čas vytvárala koláže alebo asambláže. V istých okamihoch som sa preto cítila celkom šťastná a napĺňal ma pocit, že robím pre seba aj ostatných niečo dobré, zmysluplné a radostné.

Žiaľ, stávalo sa čoraz častejšie, že steny domov v našej ulici si vytipovali dajakí pouliční rádoby umelci a venovali im svoju priazeň a záujem. Aby ste mi dobre porozumeli. Ak sa stretnem s pocitvo mysleným, remeselne zvládnutým a nápaditým street artom, či graffiti, teší ma to a rada by som takého človeka spoznala a videla ho pri práci. Ako odstrániť graffiti.

Odstránenie graffiti z tehál

Opačné pocity však mávam…

Opačné pocity však mávam v prípade, keď vidím steny domov, chodby alebo podchody, postriekané rôznymi klikyhákmi alebo vizuálnymi odkazmi odnikaľ nikam. Graffiti je však len obyčajné slovo. Ide o to, kto, ako a čím ho dokáže naplniť.

Nedávno na na pieskovcovej fasáde nášho starého domu zjavila celá záplava nesúrodných, nezmyslených nápisov a obrázkov. Mala som po nálade na pár dlhých dní. Pochopte ma, nie som snob, ktorý sa tvári ako umelec, ale podobné sprejerské čmáranice ma privádzali do stavu hlbokého smútku a depresie. Žiadny nápad, žiadny presah, žiadne umelecké ambície. Sprej a machule spojené s adrenalínom niekoľkých chalanov.

Odstránenie graffiti, sprejov, ochrana pred graffiti

Schôdzka nájomníkov nášho domu sa zhodla na tom, že graffiti musí zmiznúť. Dokonca ma moji susedia poverili dôverou, aby som našla niekoho, kto nás tej príšernosti zbaví. Našťastie mi hneď pri prvom listovaní webom padla do oka firma A SERVIS LIPKA, s.r.o., ako odstrániť graffiti.

Obratom som im zavolala…

Obratom som im zavolala. Jednali so mnou – s nami – na rovinu, otvorene a ústretovo. Rýchlo pre náš dom našli výhodný termín a ponúkli aj prijateľnú cenu. Po tejto skúsenosti sa preto nebolo čomu čudovať, že naplánovaný termín dodržali na minútu presne. Dvojica mladých mužov z A SERVIS sa pustila do práce s plným nasadením, dokonca s úsmevom. Obaja pracovníci boli navyše extrémne zruční a každý ich pohyb svedčil o tom, že toto remeslo majú dokonale osvojené.

Ako na odstraňovanie graffiti

Iba krátko pripomínam, že som v ten deň ostala doma, aby som na ich prácu dozrela, no ako vidno, nebolo to vôbec potrebné. Páni z A SERVIS-u zvládli všetko sami a úplne dokonale. Potvrdilo sa, že profesionál potrebuje len adekvtátne podmienky pre prácu a dostatok dôvery. Ako odstrániť graffiti.

Výsledok ich práce bol skvelý, a to v každom ohľade. Firma A SERVIS LIPKA vrátila fasáde nášho krásneho domu pôvodnú krásu a amatérsky agresívne graffiti poslala do zabudnutia. Priznávam úplne otvorene, že človek, ktorý videl náš dom pred čistením a po ňom, mohol nadobudnúť veľmi ľahko pocit, že sa pozerá na inú, aj keď značne podobnú budovu.

S úplne pokojným svedomím tak môžem doporučiť služby tejto spoločnosti aj vám alebo vášmu domu. Určite sa rýchlo presvedčíte o kvalite a odbornosti firmy A SERVIS LIPKA, stačí len zvoliť web stránku lipka-uklid.cz

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *