Na chlupaté koberce buďte opatrní, chce to pravidelnou údržbu a strojové čištění

1411 0
čištění sedaček Praha 9

Pořídila jsem si chlupatý koberec, tzv. shaggy. Vždycky se mi moc líbil a vždycky jsem ho chtěla. Když jsem si ale na internetu začala číst, co je nejlepší dělat pro jeho údržbu, překvapilo mě, jak náročné to je. Nic takového mi v obchodě neřekli, asi se snažili rychle prodat. Ale myslím si, že by jim nic neudělalo, kdyby mi alespoň po zaplacení řekli, že nesmím zanedbávat jeho pravidelnou údržbu. Nejlépe ho vysávat 2x do týdne. A důležité je taky čistit občas koberce na mokro.

čištění koberců praha 4

Že bych koberec čistila ručně…

Že bych koberec čistila ručně, to nepřicházelo v úvahu. Nejenže by to bylo časově velice náročné, ale také bych neodborným čištěním riskovala jeho poškození. Jenomže i mezi profesionálními úklidovými firmami je nutné pečlivě vybírat. Ne každá metoda se na čištění koberce hodí. Firma musí používat vhodné a kvalitní čisticí prostředky.

Vlákna chlupatých koberců by se také neměla promáčet, mohla by se tak trvale poškodit. Proto určitě není v tomto případě na místě extrakční čištění, kdy dojde k velkému zamokření koberce, který pak musí velice dlouho schnout.

Ale potřebovala jsem koberec vyčistit hloubkově, takže jsem se rozhodla pro šetrnější a účinnější druh mokrého čištění a to strojové, které nabízí A SERVIS LIPKA, čištění koberců, sedaček Praha 9.

Protože na čištění používá rotační kartáče, daří se jim čisticí chemii zapravit hluboko do koberce, chemie naváže nečistoty, které rotační kartáče vyčešou na povrch. Nečistoty společně s chemií odsají vysavačem s vysokým sacím výkonem, tím se odsaje i přebytečná voda, koberec je pak už téměř suchý, k úplnému vyschnutí potřebuje ještě pár hodin.

čištění koberců praha 6

Z vlastní zkušenosti musím říct, že tento způsob čištění je naprosto geniální a funguje perfektně. Koberec jsem měla krásný, čistý a neporušený. A SERVIS je prostě nej!

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *