Odstránenie plesne svojpomocne je prakticky nemožné. Je nutné odborne odstrániť príčinu. „Stop plesniam “

1852 0
vieme ako na pleseň Bánska Bystrica

Máte v dome problémy s plesňou a stále neviete ako odstrániť pleseň, ako sa jej účinne a natrvalo zbaviť? Tak to ste na tom asi ako ja, kým som nenarazila na upratovaciu firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o. Pleseň sa nám tvorila hlavne v našej spálni, čo bolo samozrejme veľmi problematické. A pretože žiadne riešenie nebolo spoľahlivo trvalým riešením, začala som sa o túto problematiku zaujímať zo širšieho hľadiska. Hľadala som riešenie ako odstrániť pleseň zo stien, a zistila som, že najlepšie je plesniam predchádzať. Napríklad ak si veľa potrpíte na kvety a máte ich plný dom. Alebo často sušíte bielizeň vo vašom dome, tak je potrebné si zaobstarať kvalitný odvlhčovač vzduchu, inak si tvoríte problémy s plesňou.

ako efektivne odstrániť pleseň Bánska BystricaIste, ak sušíte bielizeň prevažne v sušiarni a doma už len raz za mesiac, nie je to žiadna katastrofa. Ale ak máte tendenciu prať každý druhý deň a všetko sušíte doma, je určite potrebné, aby ste si odvlhčovač zaobstarali. K ďalším typickým zdrojom vo zvyšovaní relatívnej vlhkosti vzduchu v domácnosti je napríklad varenie a sprchovanie. Prvým príznakom nežiaducej nadmernej relatívnej vlhkosti vzduchu je rosenie okien. Na signál vo forme tvorby kvapôčok vody na oknách. Vodnej pary sa totiž na chladnom povrchu okna mení v kondenzát, by ste potom už nemali na nič čakať.

 

 

To je už spravidla neskoro…

 

To je už spravidla neskoro, pretože za týchto podmienok existuje vysoká relatívna vlhkosť vzduchu a začínajú sa tvoriť plesne, preto je dôležité často vetrať a snažiť sa udržiavať vo všetkých miestnostiach stále podobnú teplotu. Nemal by byť rozdiel väčší ako štyri stupne Celzia. Samozrejme že toto sú základy, ako plesni predchádzať, ale aj tak nemusí platiť vždy stopercentne. Hlavne ak bývate v staršom dome, kde sa skrátka vlhkosť drží ako kliešť. A v prípade, že už pleseň na stene máte, je potrebné robiť naozaj oveľa viac, než len pravidelne vetrať.

pleseň na stenách Bánska BystricaJa som sa ju prvýkrát snažila vyčistiť rôznymi dezinfekčnými prostriedkami, ale to nikam neviedlo. Nakoniec sa mi na internete podarilo nájsť firmu s dobrými referenciami, ktorá si s plesňou nakoniec dokázala poradiť. A tou je A SERVIS LIPKA. Skvelé na nich je, že nielen že ponúka naozaj kvalitné služby, ale aj na ich stránkach nájdete aj mnoho ďalších informácií o tom, ako tieto problémy vznikajú. A síce ešte rozsiahlejšie, než ako sa dozviete z bežných internetových stránok.

 

 

Napríklad na zateplených fasádach…

 

Napríklad na zateplených fasádach a na severných stranách múrov je výskyt plesní, baktérií, húb a kvasiniek najčastejšie. Ale aby mal človek stopercentnú istotu, že sa mu tam pleseň nevytvorí, nestačí len už bežná opatrenia, ktoré som spomínala zozačiatku. Stopercentnou istotou je ich náter LSG. Ide o náter proti plesniam, ktorý napadnuté múry tohto problému zaručene zbaví.

pleseň na stenách domu Bánska BystricaA firma A SERVIS LIPKA zabezpečuje kompletný servis v odstránení plesní, rias, húb. Hoci lúhom výkvetov a iných mikroorganizmov z akéhokoľvek povrchu. Ich antimikrobiálne pôsobenie LSG je založené na princípe zmeny iónovej rovnováhy v bunkovej stene mikroorganizmu. Aj veľmi krátky kontakt bunkovej steny s ošetreným povrchom spôsobí lokálne zmenu v koncentrácii dôležitých iónov a vnútrobunkový tlak spôsobí jej roztrhnutia.

Na povrchu chránenom náterom proti plesniam LSG nemajú plesne, baktérie, huby ani kvasinky vôbec žiadnu šancu prežiť. Pre bunky vyšších organizmov je 100 % bezpečný. Životnosť náteru sa pohybuje v 100 % podľa klimatickej námahy 4 – 6 rokov. V ďalšej obmedzenej miere bude fungovať cca do 10 rokov. Záruku táto firma garantuje až 2 roky.

 

Keď som si dočítala tieto informácie, začala som si hľadať aj ich referencie a na internete bola na nich samá chvála. Čím som už presvedčila samu seba, pleseň na fasáde Bánska Bystricaže to bude investícia, ktorá sa určite oplatí. Vlastne keby som to bola vedela skôr, nechala by som si ten náter dať už skôr ako prevenciu, ale čo už. Nikto učený z neba nespadol. Každopádne pre tých, ktorých domov tvorí ideálne podmienky pre tvorenie plesne. Tak by som tento náter určite odporučila ako prevenciu, pretože potom sa vyhnete najhoršiemu. U mňa už bolo neskoro, ale na druhej strane, nikdy nie je tak neskoro, aby si s tým zamestnanci z A SERVIS nevedeli rady.

 

 

Sú to naozajstní profesionáli…

 

ako odstrániť pleseň Bánska Bystrica

Sú to naozajstní profesionáli a na nikoho iného už sa nikdy obracať nebudem, pretože odviedli vynikajúcu prácu a svoju odbornosť preukazovali v každom postupe ich práce. Na miesto napadnuté plesňou aplikovali bežný dezinfekčný prostriedok. Po odstránení nečistôt a biotického napadnutia. Potom aplikovali náter proti plesniam priamo na existujúce povrchy, ktoré potom trvalo chráni proti opätovnému výskytu plesní, baktérií, húb, kvasiniek a rias. Po zaschnutí vytvorí umývateľný transparentný difúzne otvorený povrch odolný poveternostným vplyvom aj UV žiareniu. LSG je aplikovateľný na vápennocementové omietky, drevo, OSB dosky, umakart, disperzné, silikátové farby, betóny, keramické obklady a podobné materiály.

LSG náter proti plesniam možno aplikovať vo vnútorných i vonkajších priestoroch. Nakoniec som si LGS od nich nechala dať do všetkých miestností, kde by bol v budúcnosti výskyt plesní možný. Aby som túto situáciu už nemusela znova riešiť, pretože bývame v staršom dome, ktorý pleseň doslova priťahuje. Ale od tej doby, čo máme tento náter je všetko v poriadku, už sa znova neobjavila, ako to bolo predtým. Takže túto firmu môžem skutočne všetkým len odporučiť, pretože odviedli skvelú prácu a ja s celou rodinou sme naozaj spokojní.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *