Plísňové fleky v kuchyni na stropě, jakým způsobem je odstranit

2941 0
odstranění plísně z fasády Praha 4

V naší kuchyni se na stropě vytváří plíseň. Strop je studený, také zde dochází ke kondenzaci vodních par z vaření. V důsledku vaření nám tedy vznikají jak odstranit plíseň Praha 7fleky na stropě s plísní. Chtěli jsme ji účinně zlikvidovat, ale báli jsme se sami cokoli podniknout, protože se plíseň vyskytovala v místě, kde manipulujeme s potravinami. Nechtěli jsme riskovat, že bychom si toxickými prostředky zamořovali jídlo. Stejně tak nás znervózňovaly i plísně a její spory v této místnosti. Proto jsme se obrátili na profesionály z firmy A SERVIS LIPKA, s.r.o., s otázkou jak odstranit plíseň.

Techniků této firmy jsme se zeptali, jestli můžeme použít savo. Důrazně nám ho nedoporučili. Vysvětlili nám, že savo je chlórový roztok, který ničí plíseň ale pouze na povrchu. Funguje okamžitě ale ne dlouhodobě. Je to takový amatérský přípravek, který je jen pro oči, aby se pokochaly okamžitým, ale krátkodobým účinkem.

Doporučili nám na likvidaci plísně sice dražší řešení, které ale účinkuje po několikanásobně delší dobu. Jedná se o LSG – D dezinfekci, která také zničí plíseň, ale na rozdíl od sava likviduje plíseň do hloubky a ničí spory. Nevypařuje se tak jako chlór, čímž déle působí a zamezuje dalšímu vytváření plísní na postiženém místě.

Kromě odstranění plísní nám doporučili také nanesení ochranného protiplísňového LSG nátěru. Ten na ošetřených místech zabrání opětovnému výskytu plísně. Jeho složení brání vzniku vlhkosti, stěny ošetřené tímto nátěrem se pro vlhkost stanou neprodyšné, ale naopak ji dokáží ze svého povrchu propouštět ven.

 

 

Odstraňování vzniklé plísně není jednoduché

 

Odstraňování vzniklé plísně není jednoduché. Nikdy ji nesmíme stírat na sucho. Spory by se tak ještě více rozšířily po celém prostoru. Proto technici řasy a plísně, jak na ně, Praha 7firmy nejprve na postižená místa nastříkali kyselou chemii a až poté začali plíseň mechanicky odstraňovat. Aby se plíseň netvořila opětovně na stejném místě, ošetřili místa LSG – D dezinfekcí. Myslela jsem si, že tím už skončí, ale řekli mi, že teď je nutné ještě pečlivě odstranit všechny plísňové zárodky z místnosti, které nemusí být pouhým okem viditelné. Proto vysáli průmyslovým vysavačem stěny, podlahy i zařízení v místnosti. Vodorovné plochy ošetřili znovu LSG – D dezinfekcí, nyní jsme si konečně mohli být jistí, že jsou všechny plísně zlikvidovány.

Poradili nám, že po sanaci postižených míst je nutné v prvé řadě udržovat prostor suchý. To znamená větrat, nezastavovat kritická místa nábytkem, nebo alespoň umístit nábytek tak, aby se v rozích dalo lehce vyvětrat. V suchém vzduchu a suchých konstrukcích plísně nerostou. Ne vždy je ale jednoduché plísním předcházet, proto na závěr nanesli na strop LSG nátěr, aby plochu chránil před novým vytvořením plísní. Ta působí excelentně, na stropě se vlhkost opravdu netvoří a plísně už tam nevznikají.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *