Na odstránenie plesne sú potrební odborníci. Vyskúšajte profesionálov „Sanácia, odstraňovanie plesní Trnava“

1679 0
máte plieseň na zateplenej fasáde Trnava

Ak vám môžem niečo odporučiť na odstránenie plesne a ako odstrániť pleseň, tak kontaktovať upratovaciu firmu A SERVIS LIPKA, ktorá realizuje kompletný servis v odstraňovaní plesní. My sami sme sa ju snažili odstrániť už veľmi dlho, ale nikdy sme úplne neuspeli, pleseň sa tvorila stále dookola. Ale zamestnanci z A SERVISU múr vyčistili takým spôsobom, že nám pleseň od tej doby už nerobí vôbec žiadne ťažkosti. Na povrchy napadnuté plesňou naniesli bežný dezinfekčný prostriedok.

ako odstrániť riasyTrnavaPo odstránení nečistôt a biotického napadnutia potom dali náter proti plesniam. Priamo na existujúce povrchy, ktoré potom trvalo chráni proti opätovnému výskytu plesní, baktérií, húb, kvasiniek a rias. Po zaschnutí vytvorí umývateľný transparentný difúzne otvorený povrch odolný poveternostným vplyvom aj UV žiareniu. LSG je tiež vraj aplikovateľný na vápennocementové omietky, drevo, OSB dosky, umakart, disperzné, silikátové farby, betóny, keramické obklady a podobné materiály.

Tento náter LSG je naozaj skvelá vec, ak máte problémy s plesňou. LSG je založené na princípe zmeny iónovej rovnováhy v bunkovej stene mikroorganizmu. Aj veľmi krátky kontakt bunkovej steny s ošetreným povrchom spôsobí lokálne zmenu v koncentrácii dôležitých iónov a vnútrobunkový tlak spôsobí jej roztrhnutie. Na povrchu chránenom náterom proti plesniam LSG nemajú plesne, baktérie, huby ani kvasinky vôbec žiadnu šancu prežiť. Pre bunky vyšších organizmov je 100 % bezpečný.

 

 

Životnosť náteru

 

Životnosť náteru sa pohybuje v 100 % podľa klimatické námahy 4 – 6 rokov. V ďalšej obmedzenej miere bude fungovať cca do 10 rokov. Ide o naozaj najlepší prostriedok a aj prevenciu proti plesni.

A ako vlastne problémy s plesňou najčastejšie vznikajú? Je dôležité kontrolovať, aby vaše priestory nepresahovali hodnoty správnej vlhkosti, ktorá činí 55 %. Krátkodobo sa môže miestnosť od ako odstrániť riasy s fasád Trnavamiestnosti líšiť, ale naozaj iba krátkodobo. Je dobré pravidelne kontrolovať stav vlhkosti pomocou správneho vlhkomeru a podľa toho organizujte výmenu vzduchu v miestnostiach vetraním. Nie je dobré z hľadiska šetria energiou nevetrať. Pretože je potrebné obmieňať vzduch v miestnosti, aby sa z miestnosti dostávalo von čo najviac vodnej pary.

Napríklad pri dvadsaťminútovom sprchovaní sa do ovzdušia dostane až 200 g vody, potením a dýchaním uvoľníme počas jediného dňa do vzduchu až 300 g vody. A napríklad štvorčlenná rodina vyprodukuje viac ako desať litrov vodnej pary denne. Sušenie bielizne a veľké množstvo domácich kvetín tiež nie je to najlepšie, čo môže byť, pretože tak tiež do ovzdušia dostávate oveľa viac pary, než je vhodné. V takýchto prípadoch je dobré si zaobstarať dobrý odvlhčovač vzduchu, ktorý napomáha udržiavať správnu vlhkosť.

V prípade, ak máte v interiéri umiestnené sedačky, skrine a podobne veľmi blízko, alebo tesne pri stene, ktorá tvorí obvodové murivo fasády. Tak tým umelo vytvára „efekt vnútorného zateplenia“ a kondenzačné zóna sa pohybuje medzi nábytkom a vnútorným povrchom steny. Kondenzačná zóna je vtiahnutá smerom od exteriéru do interiéru. Nábytok umiestnený blízko pri stene tak preberá funkciu tepelného izolantu. Skondenzovaná vlhkosť sa spravidla nestihne cez stenu odpariť do vnútorného priestoru, pretože nábytok je veľmi blízko steny.

 

 

Medzi nábytkom a stenou interiéru…

 

Medzi nábytkom a stenou interiéru sa hromadí vlhkosť a začína negatívne ovplyvňovať jeho životnosť, vlhkosť konštrukcie a vnútornú klímu v dome a hygienické podmienky. Utvára sa potom kolobeh – murivo je vlhké od kondenzátu. Vlhké murivo má zlé tepelnoizolačné vlastnosti a tým klesá povrchová teplota steny a vytvára sa podmienky pre ešte mohutnejší vznik kondenzátu. Stena je dodatočne dotovaná ďalším kondenzátom a murivo je ešte viac vlhké.

máte plieseň na fasáde TrnavaTakže nie je dobré mať nábytok priamo pri stene, pokiaľ ide o tzv. „vonkajšiu stenu“.

 

 

Na zateplených fasádach…

 

Na zateplených fasádach a na severných stranách múrov je výskyt plesní, baktérií, húb a kvasiniek najčastejší. Ako vidíte, pleseň sa môže vytvoriť naozaj ľahko, takže je najlepšie si opatriť účinnú prevenciu, čo je práve náter LSG od tejto upratovacie firmy. Ide o naozaj perfektnú vec, takže mi nevadila ani o niečo vyššia cena. Tieto služby sú rovnako drahšie sami o sebe, takže či máme priplatiť niečo málo navyše, kde máme istotu kvality, tak už to nejako neriešim. Pretože viete, že musíte investovať tak ako tak a finančný rozdiel tu naozaj nebol tak markantný, aby ma to donútilo uvažovať o inej firme. Naopak sme s touto firmou boli veľmi spokojní. Komunikácia s nimi bola perfektná, slečna na centrále bola veľmi milá a dohovorila nám čo najbližší termín. Ktorý bol za necelý týždeň, za čo som bol tiež rád.

Potom sme sa dohovorili na kalkuláciu a ostatných náležitostiach. V dohodnutý deň prišli na minútu presne a k žiadnemu presúvaniu termínu či ďalším zmätkom nedošlo. Stena bola po ich práci ako nová, krásne čistá bez jedinej známky plesne. Ani im celá práca netrvala príliš dlho. Skrátka bol som s ich prácou spokojný vo všetkých ohľadoch, takže vám ich môžem naozaj jedine odporučiť. Navyše táto firma ponúka aako odstrániť pleseň Trnavaj ďalšie širokú škálu upratovacích služieb, ako je čistenie kobercov, umývanie okien. A aj odstraňovanie grafitov, čo je určite výhodou, pretože keď človek niečo potrebuj. Má to všetko tzv. pod jednou strechou a so zárukou kvality.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *