Trápí vás alergie? A neskrývá se u vás v bytě plíseň?

2518 0
Jak odstranit plíseň

S plísněmi jsou jen trápení. Manželce se kvůli plísním v ložnici rozjela alergie, kýchala, slzely jí oči, bylo to pro ni hodně nepříjemné. O to horší to bylo, že jsme dlouho nemohli přijít na to, co alergii způsobuje. Plísně se rozrostly za skříní, takže jsme o nich nevěděli. A ani by nás asi nenapadlo, že by mohly něco takového způsobovat. Když se ale lékař manželky zeptal, jestli nemáme v bytě plísně, začali jsme po nich pátrat. Netrvalo dlouho a objevili jsme je. Nejprve jsme se je snažili odstranit sami. Jak odstranit plíseň.

Kvalitní odstranění plísní

Trošku pomohlo to, že…

Trošku pomohlo to, že jsme skříň odsunuli, ale plíseň nezmizela zcela. Zkoušeli jsme ji nastříkat protiplísňovým přípravkem a zdálo se, že to zafungovalo a plíseň zmizela. Jenomže se po pár týdnech prorostla zase na povrch stěny. Mezitím se manželce alergie zhoršila, takže jsme začali přespávat v obýváku. Snažil jsem se přijít na řešení, jak odstranit plíseň a které by nám umožnilo vrátit se do ložnice. Kontaktoval jsem firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o., kterou mi doporučili na jednom internetovém diskuzním fóru. Netrvalo to dlouho a přijeli k nám pracovníci této firmy a prohlédli si ložnici. Poradili nám, abychom pravidelně a intenzivně větrali, tak snížíme vlhkost v místnosti.

Čím se zbavit plísní

Taky jsme se domluvili na odstranění plísní a nanesení LSG protiplísňového nátěru, který bude fungovat jako preventivní opatření. Odstraňování plísní bylo tak důkladné, že nepochybuji o tom, že se podařilo odstranit plísně i s jejich zárodky do jednoho. Provádělo se to nejprve kartáčem na mokro. Pro likvidaci zárodků obsažených ve stěně se použila speciální dezinfekce s dlouho trvajícím účinkem. Dále se pokračovalo s likvidací plísňových spor, které mohly být volně rozmístěny po místnosti. S manželkou jsme se vrátili do ložnice a alergie už manželku netrápí.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *