Likvidovali jste graffiti? A mysleli jste na prevenci? Bude zapotřebí!

1754 0
Odstraňování graffiti Plzeň

Lidé, kterým jsme v uplynulých dvou letech pronajímali domek, se ukázali jako velice nespolehliví nájemníci. Chybu jsme však udělali především my, dům jsme si za tu dobu ani jedenkrát nepřijeli zkontrolovat, stačilo nám, že od nich pravidelně přicházely peníze a že na ně z okolí nebyly žádné stížnosti.

posprejovaná zeďPískování na betonovou zeďPostříkaná pohledová zeď

A v čem…

A v čem byl problém? Tito lidé měli totiž podivný názor na to, v jak velké míře mohou dělat zásahy do vzhledu domu. Jejich koníčkem bylo sprejerství, a proto byl dům ze všech stran posprejovaný. Několik graffiti bylo dokonce i uvnitř domu. A vzhledem k tomu, jakým způsobem ukončili pronájem domu – prostě se sbalili, napsali nám mail a odjeli, neměli jsme možnost od nich vybrat peníze na zlikvidování graffiti. Zůstala nám po nich jen vratná kauce, která bohužel náklady nepokryla.

Sprejeři ničí státní majetekJak odstranit graffitiGraffiti na fasádě

Chtěli jsme dům…

Chtěli jsme dům i nadále pronajímat, takže nám nezbylo než se pustit do plošného odstraňování graffiti. Díky tomu jsme zjistili, jak je tato práce problematická. Dalo nám to hodně zabrat. Proto pro nás bylo velkým šokem, když jsme jistou dobu po očištění domu prováděli nové zájemce o pronájem a při tom jsme zjistili, že dům je opět posprejovaný. Zřejmě na dům nesprejovali jen předchozí nájemníci, ale také sprejeři z okolí. Kdybychom o této skutečnosti věděli, už bychom dávno na stěny domu nechali aplikovat ochranný nátěr.

bílá stěna s graffitisprejerská díla na zdechGraffiti na neošetřeném povrchu

Takhle nás bohužel…

Takhle nás bohužel čekalo další složité odstraňování graffiti a až poté jsme mohli aplikovat prevenci. S tou nám pomohla firma Odstraňování graffiti Plzeň. Nanesla na stěny antigraffitový nátěr, který se stal zárukou i pro naše nové nájemníky. Mohli jsme je ubezpečit, že jsou nyní chráněni a v případě nového posprejování se mohou spolehnout na A SERVIS LIPKA, s.r.o., který rychle a bezplatně zakročí, což se skutečně prokázalo. Odstraňování graffiti Plzeň

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *