Profesionálové z „Odstraňování graffiti Praha“ doporučují použití Anti graffiti nátěru

2102 0
Graffiti odstranění

Před nějakou dobou jsme se s manželem rozhodli, že si koupíme chatu. Celý život totiž bydlíme na sídlišti v panelovém domě. Po té co děti odešly z domu jsme tedy dokázaly ušetřit trošku víc peněz a stesk po přírodě vzal za své. Koupili jsme chatu, respektive chalupu asi 20 kilometrů od města, kde bydlíme. Plánujeme tam jezdit na víkendy a o prázdninách tam i částečně přesídlit.

Nejdříve jsme si vybrali…

Nejdříve jsme si vybrali lokalitu. Netrvalo dlouho a našli jsme dům téměř skoro podle našich představ. Koupili jsme ho a začali na něm dělat nezbytné stavební úpravy a rekonstrukce. Mimo jiné jsme opravili i fasádu domu a protože předchozí majitelé měli na fasádě nasprejovaný nějaký nepochopitelný nápis nebo obrázek, ani nevím, co to přesně mělo být, jsme se rozhodli, že se preventivně pojistíme před těmito útoky vandalů.

Graffiti odstranění a ochranaGraffiti odstranění v Brněspreje na graffiti

Ty se totiž netýkají…

Ty se totiž netýkají jenom města, ale taky vesnic. Sedli jsme si k internetu a začali hledat. Mnoho doporučení a recenzí se týkalo firmy Graffiti odstranění a tak jsme tam zavolali. Zjistili jsme, že tuto službu v boji proti graffitovému vandalizmu, nemůže nabídnout žádná jiná úklidová společnost u nás. Všechno bylo domluveno, stačilo jenom nechat profesionály z A SERVIS LIPKA, s.r.o. nechat pracovat. Antigraffitový nátěr, takzvaný AGO nanesli v několika vrstvách, množství počtu vrstev prý záleží od struktury ošetřovaného povrchu.

sprejeřijak odstranit graffitiProfesionální odstranění

Naše fasáda…

Naše fasáda je hladká, takže stačilo nanést 3 vrstvy, více vrstvami je ale potřeb opatřit strukturované a pórovité povrchy. Zaměstnanci A SERVISU nám sdělili, že je někdy potřeba na povrch nanést 6 až 12 vrstev. To je docela dost, ale zase na druhou stranu, pokud to má zajistit absolutní bezpečnost fasády proti útokům vandalů, stojí to za to. Měli jsme také štěstí, že jsme rekonstrukci chaty dokončili v letním období, protože nanášení antigraffiti nátěru je proces, při kterém je zapotřebí mít venkovní teploty minimálně nad 10°C, což v těchto tropických vedrech vůbec nebyl problém.

Tento nástřik…

Tento nástřik chrání naši fasádu před nápisy a malůvkami, takže kdyby se náhodou nějaká na naši fasádu dostala, můžeme být v klidu, protože stačí zavolat do A SERVISU a jejich zaměstnanci nápis jednoduše odstraní. Odstraňují sice i graffiti z ploch neopatřených žádným nátěrem, ale jde o daleko více finančně náročný proces a výsledek je nejistý. Protože při odstranění obrázků z povrchů, které nejsou ošetřeny tímto nátěrem nebo nástřikem je úspěšnost odstranění od 60 do 90 %.

graffiti na sklenemoderní graffitivandalové

A navíc…

A navíc po vlastním odstranění graffiti z těchto ploch zůstávají na některých místech stíny, které se ani při opakovaných pokusech nedaří odstranit. To jsou všechno důvody proč jsme se rozhodli aplikovat toto preventivní opatření. Na první pohled se to může zdát jako zbytečná investice, ale jsem si jistá, že nám v budoucnu může ušetřit nejen hodně peněz, ale i nervů a času. Zvlášť v případě chaty, kde nebydlíte každý den a tudíž nemáte nemovitost tak úplně pod dohledem.

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *