Čo je efektívnejšie: SEO alebo PPC?

2626 0
ppc vs seo

SEO optimalizácia predstavuje dlhodobý proces, ktorý vedie k niekoľkým zásadným zlepšeniam – zvýšenie návštevnosti webu, lepšia viditeľnosť webu vo vyhľadávačoch či odstránenie nedostatkov, ktoré majú nepriaznivý vplyv na obsah či technickú štruktúru webovej stránky. A čo je PPC? Ide o platenú kampaň, ktorú je možné lepšie kontrolovať, pričom jej účinok je okamžitý. Je vhodné kombinovať SEO a PPC? Ktorá z týchto dvoch techník je efektívnejšia?

V čom spočíva SEO optimalizácia?

SEO, teda Search Engine Optimization je spôsob, ktorého cieľom je zaistiť to, aby sa váš web zobrazoval na základe vybraných kľúčových slov a slovných spojení, trebárs v Google. Firmy považujú techniku SEO za najhodnotnejší nástroj, vďaka ktorému dokážu osloviť cieľovú skupinu zákazníkov, a tým pádom i zvýšiť predaj. Pokiaľ upravíte obsah webu, účinky sa môžu dostaviť behom krátkej doby, v niektorých prípadoch za pár mesiacov.

V čom spočíva PPC?

PPC, teda Pay Per Click je spôsob, kedy sa platí za preklik na vašu cieľovú stránku, teda web. Inými slovami, platíte za každého človeka, ktorý sa dostane na vašu webovú stránku na základe vašej reklamy, ktorá ho zaujme. Hlavným cieľom PPC reklamy je rentabilita, teda to, aby ste za reklamy nezaplatili vyššiu sumu ako vám samotné reklamy prinášajú. PPC pomáha zvyšovať príjmy, počet zobrazení, teda i budovať značku a v neposlednom rade získať absolútne prvé pozície vo vyhľadávačoch, čiže máte šancu „preskočiť“ konkurenta.

Čo je teda efektívnejšie?

Na základe uvedených informácií by sa dalo povedať, že najvýhodnejšia je kombinácia SEO s PPC. Pokiaľ bude váš web optimalizovaný s dostatočným obsahom i kľúčovými slovami, je možné znížiť cenu vďaka kvalitným stránkam. Keďže je SEO dlhodobý proces, PPC je skvelé v tom, že účinok vidíte ihneď! Tak čo poviete, aj vy zvolíte túto výhodnú kombináciu a konečne sa posuniete vpred?

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *