Plísně v okolí větrací šachty – otravné, ale řešitelné. Odstraňování plísní Praha

1847 0
Odstranění plísně Praha

S plísní v bytě jsme se trápili od okamžiku, kdy jsme se do bytu nastěhovali. Stěnou mezi naším a sousedním bytem vede větrací šachta. V chladnějších obdobích roku je v šachtě nízká teplota a z toho důvodu naše stěna promrzá. Na stěně se v tuto dobu začaly objevovat temné skvrny a potom už i plísně.

Vliv plísně   Jak na plíseň

Odstranění plísně firmou

Plísně se samozřejmě neobjevily jen u nás, ale i sousedi s nimi měli potíže. Byli jsme v tom spolu, často jsme si společně posteskli na naši smůlu. Taky jsme si radili, jak nejlépe postupovat. Jenomže nikdo z nás nebyl úspěšný. Nakonec to vypadalo spíš tak, že jsme si navzájem říkali, co nezkoušet, co nezabírá. Nakonec si sousedi poradili jako první jak na odstranění plísně. Nevím, jak je to napadlo, ale sjednali si na řešení těchto potíží odbornou firmu.

Tvorba plísně v bytě   Jak předcházet tvorbě plísně

Poslechli jsme sousedy

Když nám o tom sousedka poprvé říkala, byli jsme dost skeptičtí. Pochybovali jsme, že by po tolika marných pokusech mohl ještě někdo něco kloudného vymyslet. Ale netrvalo to dlouho a sousedi nám přišli říct, že už mají byt bez plísní, a stěna je ochráněna LSG nátěrem, který už prý zajistí, že stěna nebude navlhat. Moc se nám tomu nechtělo věřit a báli jsme se zbytečně vyhazovat peníze. Řekli jsme si, že jednu sezónu počkáme a uvidíme, jak se to u sousedů osvědčí.

Nátěr proti plísni   Nátěr LSG

Asi o rok později se naše situace s plísněmi prakticky nezměnila. Sousedi nám ukazovali krásně suchou a čistou stěnu. Takže jsme si také domů pozvali A SERVIS LIPKA, s.r.o. Nejdůležitější informací, kterou jsme od nich dostali, bylo, abychom poctivě, pravidelně a důkladně větrali. Tím, že neumožňujeme vzduchu cirkulovat, si sami zaděláváme na potíže.

Vliv plísně na zdraví

Dále technici z firmy odstranili plísně ze stěny a nanesli LSG nátěr stejně jako u sousedů. Taky máme od té doby klid a plísně jsme už nikde v bytě neobjevili.

Jak se zbavit plísně   Prostředky proti plísní

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *