S antigraffitovým nátěrem ochranou fasády si už s posprejované zdi nemusíte dělat starosti

1833 0
Graffiti Brno, čištění

V naší úklidové firmě A SERVIS LIPKA nabízíme velké množství úklidových služeb. Mezi ně patří čištění koberců, podlah, mytí oken a výloh a odstraňování plísní a graffiti. Služby realizujeme po celém území České republiky, Slovenska, Rakouska a Německa. Díky tomu, že naše služby poskytujeme ve všech těchto místech, je viditelné, že se dokážeme udržet i na velmi náročném trhu. V tomto článku bychom se chtěli více zaměřit na naše odstraňování graffiti.

Bohužel se s tímto druhem vandalismu nedá úplně bojovat. Protože vandalů, co se baví sprejovaným a ničením cizího majetku je čím dál více a policie má na starosti mnoho důležitějších věcí. Nejlepší způsobem, jak se graffiti vyvarovat je pořídit si antigraffitový nátěr AGO. Nanášíme ho v několika vrstvách – počet vrstev je závislý na struktuře ošetřovaného povrchu. U hladkých ploch se obvykle nanáší 3 vrstvy, ale u strukturovaných a pórovitých povrchů je nutné nanést 6 až 12 vrstev.

Aplikovat…

Aplikovat jej lze na všechny druhy ploch včetně plastů. Jediné materiály, které nesnesou AGO, jsou sklo, leštěné kovy a průhledný polykarbonát. Nanášení antigraffiti nátěru je proces, při kterém je zapotřebí mít venkovní klimatické podmínky nad + 10°C. Je proto třeba uvést, že ani vlastní odstranění graffitového nástřiku nelze technologicky provést, pokud venkovní teplota klesne pod tuto hranici.

Z dlouholeté zkušeností však víme, že za těchto podmínek také nepřibývá graffitového vandalismu. Je proto logické, že pokud panují tyto nepříznivé teplotní podmínky, opravdu nelze uskutečnit a odevzdat domluvené zakázky v uvedeném termínu. Chtěli bychom upozornit i hlavně na to, že nikdy není řešením graffiti pouze zamalovat. Protože sprejerská barva je příliš silná na to, aby graffiti zcela překryla.

Barva…

Barva navíc po letech vždy ztrácí na sytosti, takže graffiti s postupem času prosvítá čím dál více. Jedinou možností, jak lze graffiti odstranit na sto procent, aniž by bylo třeba jej čistit a popřípadě i zamalovávat, je pořízení si antigraffitového nátěru. Tento problém řešili i naši poslední klienti. Před námi si na odstraňování pozvali jinou firmu, se kterou nebyli vůbec spokojení. Graffiti jen zesvětlili a dál s tím nic nedělali, takže byli pochopitelně velice nespokojení.

Zaměstnanci té firmy jim řekli, že se s tím nedá nic dělat, což je samozřejmě hloupost. Po této špatné zkušenosti se obrátili na nás. Graffiti nebylo vůbec problematické odstranit, takže nám není úplně jasné, s čím přesně měla předešlá firma problém. Naši zaměstnanci Graffiti Brno, čištění, odstranili zbytek barvy z fasády a poté jemňounký obrys přetřeli barvou se stejném odstínu, jako byl zbytek taneční školy, kde k odstraňování graffiti docházelo. A SERVIS LIPKA, s.r.o.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *