Sadrokartón a steny s plesňami po povodniach. Odstránenie plesní Spišská nová Ves

2253 0
Odstránenie plesní, machov, rias a húb

Ako postupovať pri odstraňovaní plesne v prípade rizikových situácií povodní a zaplavenia objektov, kde sa nachádzajú steny zo sadrokartónu? Pred začiatkom akýchkoľvek prác odčerpajte stojatú vodu z dutín sadrokartónových stien a stropov. Dutiny v stenách je možné odvodniť tak, že vyrežete otvory na dne každej dutiny, teda tesne nad podlahou. Pre zistenie prítomnosti vody odstráňte soklovú lištu. Zapichnite nôž do steny asi 5 cm nad podlahou (tesne nad lištou). Keď začne vytekať voda, vyrežte dostatočne veľký otvor, aby voda mohla voľne prúdiť von. U kovových konštrukcií môže vodorovný profil v spodnej časti steny poslúžiť pre odvod vody. Profil prevŕtajte čo najnižšie na úrovni podlahy a vodu vypustite.

Čo robiť po povodniach?

Odporúča sa každú sadrokartónovú dosku, ktorá nasiakla povodňovou vodou, odstrániť a zlikvidovať. Povodňové vody sú často kontaminované a môžu spôsobovať nepríjemné ochorenia. Ak bola vodou zaplavená len podlaha, odstráňte spodnú časť sadrokartónových dosiek a nahraďte ich pásom nových dosiek umiestnených vodorovne.

Medzi druhy poškodenia, ktoré môžu vyžadovať odstránenie a výmenu, patrí tiež delaminácia papiera zo sadrokartónovej dosky, narušenie súdržnosti dosky a upevňovacieho prostriedku alebo prehnutí či vydutiu dosky. Všetky poškodené sadrokartóny odstráňte až po úplnom odvedení vody. Naviac odstráňte všetky sadrokartónové dosky, ktoré obsahujú Moko vláknitú izoláciu, aby bolo možné izoláciu vymeniť.

Čo keď sa vytvorí plesne?

Niektoré druhy poškodenia sa prejavia až po vyschnutí sadrokartónu. Môže sa to týkať skorodovaných pripevňovacích prostriedkov alebo viditeľného vytvárania hnilôb a plesní na vonkajšej strane alebo skrytých na rubovej strane dosky. Prítomnosť skrytej hniloby alebo plesne môže vyžadovať odstránenie sadrokartónových dosiek či drevenej konštrukcie, pretože len tak sa úspešne odstránia organizmy vytvárajúce pleseň.

Vysušte budovu, znížte vlhkosť interiéru, aby ste vysychanie uľahčili. Otvorte všetky skrine, aby sa zabezpečila cirkulácia vzduchu. Používajte vetráky, aby sa pohyb vzduchu zvýšil. Používajte odvlhčovače a sušiče vnútri budovy, aby sa odstránila vlhkosť zo vzduchu. Pre znemožnenie vytváranie plesní a hniloby je nesmierne dôležité dostatočné vetranie, cirkulácia vzduchu a vysušovaniu. S kontrolou, čistením, opravami a rekonštrukciami nezačínajte, kým nie je priestor vysušený. Skontrolujte vysušené sadrokartónové dosky, či nenesú stopy poškodenia, ktoré ste predtým prehliadli.

Najlepšie je zavolať na to odborníkov

S čistením začnite tam, kde bolo poškodenie najsilnejšie. Možno zistíte, že niektoré miesta nie je možné vyčistiť a treba ich vymeniť, aby sa zabránilo presakovaniu na povrch po vymaľovaní. Venujte pozornosť predovšetkým miestam, kde sa vyskytuje pleseň. S týmto vám veľmi výrazne môže pomôcť A SERVIS LIPKA, s.r.o., Odstránenie plesní, machov, rias a húb. Používa k tomu revolučný prípravky a prepracované pracovné postupy. Technici firmy neodstraňujú povrchovú pleseň pomocou bežných odstraňovačov plesne alebo prostriedkov proti plesniam, pretože tie pôsobia len krátkodobo a nemajú potrebný efekt. Namiesto toho nanášajú na pleseň kyslú chémiu, aby pleseň mohli na mokro odstraňovať kefou. Potom môžu použiť svoju LSG – D dezinfekciu, ide o prostriedok, ktorý má dlhodobé účinky a s plesňou sa vysporiada veľmi účinne.

Z miestnosti ďalej odsajú priemyselným vysávačom voľne roztrúsené plesňové spóry, ktoré by mohli šíriť pleseň ďalej. Poslednou fázou pri eliminovaní plesní je vytrenie všetkých vodorovných povrchov LSG – D dezinfekciou, ktoré tak budú dôkladne ošetrené. Aby sa zamedzilo prestupovanie vlhkosti do stien, nanesú na ne technici LSG náter. Zloženie náteru zaisťuje stene ochranu pred prenikaním vlhka, ale umožňuje vlhku zo steny uniknúť. Plesne na takých povrchoch nemajú šancu, pretože nemajú vhodné podmienky pre svoj život.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *