Potrpíte si na domáce výrobky vrátane pečiva? Upečte si vlastný rožky podľa tohto pečiva

1169 0
Strojové čistenie kobercov

Odstránenie roztočov a alergénov z koberca

Čerstvé pečivo na raňajky či večeru má rád prakticky každý. Ale vyskúšali ste si ho už upiecť aj sami doma? Nebojte sa, nie je to nič ťažké a s týmto receptom to zvládne každý. Z pol kila múky, časti z dvoch stoviek mililitrov mlieka, trochy cukru a pol kocky droždia necháme vzísť kvások. Vedľa v hrnci si vo zvyšnom mlieku rozpustíme tri lyžice masti, ktoré osolíme. Všetko potom zmiešame a pridáme tri lyžice bieleho jogurtu, vďaka ktorému budú žemle krásne vláčne.

Hotové cesto necháme asi hodinu vykysnúť v teple. Až cesto poriadne nakysne, dáme ho na poprášenie dosku. A teraz už je len na vás či chcete rožky alebo žemle. Pokiaľ máte radšej skôr rožky, rozvaľkáme cesto na obdĺžnik, ktorý rozdelíme na trojuholníčky. Tie potom zmotáme od najširšej časti až po cíp a môžeme ich ešte ohnúť do podkovy. A zase ak žemle, vyvaľkáme si z cesta dlhý valček, ktorý rozdelíme na dvanásť dielikov. Z každého dielika potom vyvaľkáme tenký valček, ktorý rozdelíme na ďalšie tri a z nich potom upletieme jednoducho žemľu, ako keď sa pletie obyčajný cop.

ako si poradiť so škvrnami rôzneho druhu

Strojové čistenie kobercov

Hotové žemle či rožky ukladáme na vymastený plech a necháme ešte chvíľku pod utierkou nakysnúť. Pred pečením ešte potrieme žemle či rožky rozšľahaným bielkom s mliekom a posypeme hrubozrnnou soľou či makom. Nakoniec pečieme na 180 ° C asi dvadsaťpäť minút dozlatista. Týmto domácim pečivom určite urobíte radosť celej rodine. Ak vám na to nezostáva čas a mali ste skôr v pláne pustiť sa do čistenia koberca, tak v tom prípade bude určite rozumnejšie skúsiť upiecť domáce žemle a čistenie koberce prenechať profesionálom z upratovacej firmy A SERVIS LIPKA, s. r. o., Strojové čistenie kobercov Michalovce

vyčistenie stareho koberca  rozliate mydlo na koberci

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *