Jak čistit podlahy. Strojové, rotační a dezinfekční čištění podlah Ostrava

1474 0
Čištění podlah Ostrava

Dnes jsme si již na život v tříposchoďové vile celkem zvykli. Ale v prvních měsících a letech se nám naše společné bydlení jevilo jako skutečně silná káva. Popravdě řečeno – manžel ani já jsme po takovém domově ani netoužili – člověk plánuje, planě mudruje, ale osud si své karty stejně míchá podle svého, že?

V této vile jsem žila s rodiči, sourozenci a babičkou od dětství. Poctivá stavba z první republiky stála v tiché části města. Ale postupem let začaly přibývat starosti. Ano, vše podléhá neúplatnému „zubu času,“ a tato pravda je právě na lidech a domech vidět nejvíce.

Když jsem v tomto soukolí nezastavitelného času – shodou neuvěřitelných okolností, náhod ale i tragédií, zůstala ve vile sama – měla jsem pouze jediné přání – dům velmi rychle prodat, někam odejít a žít zcela jinak, takříkajíc dle svých představ. Stalo se ovšem to, co nedokážete vymyslet. Na vernisáži několika mladých výtvarníků jsem potkala svého budoucího muže – malíře, sochaře a skvělého partnera…

V té…

V té době jsem to samozřejmě ještě netušila ani já, ani nikdo z mého okolí. Prostě, za nějakou dobu jsme to zkusili žít spolu – a světe div se – náhle se ten velký dům zdál být docela přívětivý. Můj přítel si nahoře v podkroví vytvořil skvělý ateliér, a velmi rychle se tak naše tříposchoďová vila stala místem pro život i tvorbu. Navíc jsme dospěli k zásadnímu rozhodnutí a vzali se.

Děti se nás a své rodiny pravděpodobně už nemohly dočkat, a tak tu byly velmi brzy po sobě tři, neboť toho výjimečného a krásného není nikdy dost – takže to je zhruba v kostce kousek mojí historie…

Tu současnou etapu již píše, a to každodenně, naše nadmíru živá rodina, neboť pro pět svérázných a neposedných lidí, psa i papouška, je tento velký dům tak akorát.

Přes…

Přes všechny starosti a nikdy nekončící radosti, zvládáme koloběh rodinného života bez větších karambolů. Jelikož se s manželem v domácnosti příliš počítat nedá – přesto, že je stále doma v ateliéru – mám na výpomoc velmi příjemnou paní, která společně se mnou drží usilovně nad hlavou prapor pořádku, čistoty a přijatelného režimu pro naše tři ratolesti.

Ve skutečnosti je toho všeho až nad hlavu. Neboť i moje profese vyžaduje spoustu času, a tak se častokrát přistihnu ve výčitkách, že některé věci nevypadají tak, jak by vypadat mohly. Příkladem jedné z těchto výčitek by mohly být – třeba takové podlahy v domě. Když vynechám samotný ateliér – kde se nesmí pohnout ani s letitou památeční pavučinou, nebyla jsem vůbec nadšená.

Většinou se jedná o dřevěné poctivé podlahy, které slouží – bez viditelných bolestí již třetí generaci. Přesto se mi zdálo, že si již říkají o odborný zásah a zejména komplexní ošetření, neboť dřevo nevnímám jako neživou hmotu.

Bylo mi…

Bylo mi samozřejmě jasné, že takový objem práce nemohu zvládnout sama, ani s pomoci naší hodné paní, tím spíše, že všech těch povinností má tato žena až nad hlavu, a to i bez čištění podlah. Přemýšlela jsem, co provedu s touto situací do té doby. Než-li mne napadlo podívat se na webové stránky – snad se najde nějaká firma, vhodné řešení nebo dobrý nápad.

Vůbec neskrývám, že jsem byla příjemně překvapená, kolik možností se dalo najít pouhým vypsáním dvou jednoduchých slov – čištění podlah… Stejně tak rychle jsem ovšem zjistila, že tímto způsobem se daleko nedostanu. Proto jsem se začala orientovat podle odkazů a poznatků klientů, různých diskuzí, recenzí a praktických doporučení – řeknu vám, že tento způsob zjišťování informací funguje velice dobře.

Již za krátkou dobu jsem narazila na úklidovou a čistící společnost Čištění podlah Ostrava, A SERVIS LIPKA. Která měla u svého jména a profilu dlouhý seznam pozitivních ohlasů, poděkování a kladných recenzí, a to jak od soukromých osob, tak zároveň i od firem, různých institucí, průmyslových či obchodních společností. Zkrátka a jednoduše – spokojení klienti napříč celým spektrem informací.

Bylo rozhodnuto…

Bylo rozhodnuto – v tuto chvíli jsem již s určitostí věděla, že dále hledat nebudu! Díky tomu, či právě proto, jsem si ještě prošla všechny dostupné informace. Které mne zajímaly ze všeho nejvíce, tedy téma čištění podlah.

Úklidová společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o., čištění podlah Ostrava, kromě podlah čistí profesionálně také okna a výlohy, nabízí tyto práce i ve výškách a těžce přístupných místech, čistí a ošetřuje koberce, odstraňuje graffiti, různé plísně na zdech a fasádách, a tyto všechny velice potřebné služby nabízí a úspěšně realizuje nejen v České republice, ale také na Slovensku, v Rakousku a Německu…

Hned na úvod mne zaujala originální myšlenka věnovaná majitelům podlah. Přirozeně, že se mezi ně řadím i já. Dle firmy A SERVIS LIPKA mají většinou – jako majitelé nemovitostí pocit, že podlaha, ať již je ze dřeva, keramiky, vinylu či betonu, je v domě právě proto, že po jejím dokončení ji již není třeba věnovat příliš péče a údržby – přitom se jedná o důležitou součást domova – stačí vysavač, voda a občas trochu saponátu…

Odborníci…

Odborníci firmy A SERVIS LIPKA ovšem tvrdí, že pravidelné a kvalitní údržbě podlah bychom se neměli vyhýbat. Podlaha je přece každodenně zatěžována nespočetným množstvím našich kroků, vahou nábytku, přesouváním různých předmětů, prachem, vlhkostí, změnou teplot… Přitom všem také nelze opomenout fakt pozvolného stárnutí materiálu, a z toho plynoucích změn jeho vlastností.

Právě proto – dle doporučení firmy A SERVIS LIPKA platí – že podlahu bychom neměli čistit neznámými a neověřenými přípravky, které ji mohou nevratným způsobem poškodit. Ve smyslu tohoto varování platí jednoznačné konstatování, že všechny znečištěné podlahy si zaslouží odborné a technologicky adekvátní čistící postupy.

Rozhodně je třeba říci, že dnešní typy a druhy podlah bývají v případě neprofesionálního či dokonce nešetrného čištění, značně náchylné k poškozením různého typu a intenzity. Znehodnotit se tak dá velice snadno podlahový materiál, povrch nebo barva, popřípadě podlaha jako celek.

Podlahu…

Podlahu může takový nerozvážný postup poškodit mechanicky či chemicky do takové míry, že majiteli časem hrozí nutnost – přistoupit k opravám daného místa. Případně i k větším rekonstrukčním pracem, v nejhorším případě i ke komplexní výměně.

Je přirozené, že každý klient argumentuje tím, že úklidový trh přece nabízí celou řadu profesionálních firem. Které takové ošetření a údržbu zvládnou – takříkajíc na klíč. Ano, to je samozřejmě pravda. Je ovšem nezbytné, aby si klient velmi dobře promyslel. Zda jeho výběr přinese také očekávaný výsledek. Musí si i v dnešní době uvědomit, že skutečná kvalita se musí opírat o zkušenosti, tradici a odborné předpoklady.

Čištění podlah je svým způsobem „nová investice do investice původní,“ a právě proto by měl každý zákazník dobře uvážit, komu svěří nejen svoje peníze. Ale hlavně podlahu – její budoucí vzhled, celkovou kondici a mnohá další léta funkčních služeb.

Odpovědí…

Odpovědí společnosti A SERVIS LIPKA na podobné marketingové a kvalitativní přešlapy některých firem, bývá ve své podstatě samozřejmé a jednoduché řešení – nejvyšší možná kvalita této úklidové činnosti, seriozní a otevřený přístup, dlouholeté zkušenosti, odbornost a profesionalita při plnění každé zakázky. Základním stavebním kamenem jsou proto vždy dokonale odborně vyškolení profesionálové, mnohaletá zkušenost, moderní technika a technologie, a v neposlední řadě účinná a kvalitní chemie.

V rámci používané techniky hraje hlavní roli moderní a výjimečné zařízení – jednokotoučový čistící stroj. Právě díky jemu dokáže úklidová společnost A SERVIS LIPKA hloubkově a detailně vyčistit jakýkoliv typ. Ať již moderní nebo tradiční podlahy.

Svému klientovi proto tato firma dokáže zrealizovat v jedinečné kvalitě – vyčištění dřevené podlahy, linolea, marmolea, plovoucí podlahy, kameninových či betonových ploch. Zkrátka, společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o., hloubkové čištění podlah Ostrava umí naplnit přání a představy svých zákazníků v té nejvyšší kvalitě.

U této…

U této firmy vlastně začíná technologický proces čištění každé podlahy tím nejšetrněji možným způsobem – vydrhnutím, či vykartáčováním celé podlahové plochy. Pracovníkům společnosti A SERVIS LIPKA v tomto – mnohaletou praxí prověřeném postupu – vydatně pomáhá přesně vybraný chemický prostředek s vynikající účinností.

Jakmile je povrch dokonale vykartáčovaný, přichází ke slovu další moderní technické zařízení – extrémně výkonný a přitom velice šetrný vysavač. Tento stroj je skutečně nejen plný síly, ale je opravdu šetrný k ošetřované ploše. Takže zákazník nemusí mít obavy z jakéhokoliv poškození.

Soustředěná energie vysavače účinně pomáhá při odstraňování uvolněných nečistot, špíny, mastnoty a podobně. To ale není vše – vysavač s přehledem zvládá i téměř dokonalé vysátí vody, která se na čištěné podlaze udržela po kartáčování. K tomu velkou měrou přispívá účinné příslušenství vysavače v podobě pružné hubice s výměnnými gumovými lištami.

Po…

Po ukončení etapy vysávání, má již klient před sebou vydezinfikovanou a čistou podlahu. Přesto pracovníci A SERVIS LIPKA umyjí podlahu ještě jednou, ale nyní již pouze čistou vodou. Plocha se tímto způsobem neutralizuje od účinků případných zbytků použitého čistícího prostředku. Poté se již podlaha nechá řádně vyschnout.

Profesionálové firmy jsou odborníky s mnohaletou praxí v daném oboru. Dokonale ovládají nejen přesný postup a technologické kroky spojené s čištěním podlah, ale mají perfektní přehled o chemických přípravcích, které je třeba v daný okamžik aplikovat.

Při svém odborném čištění společnost A SERVIS LIPKA používá převážně zásaditou čistící chemii, jsou ovšem také případy, kdy musí přijít ke slovu chemický přípravek s kyselým charakterem. Takové přípravky jsou vhodné k likvidaci vápna nebo cementu, případně dalších stavebních hmot.

I dle…

I dle vlastních slov, se společnosti A SERVIS LIPKA poměrně často stává, že mnoho jejich nových klientů bylo – při čištění podlah jinými firmami – nespokojeno s kvalitou jejich práce. Tyto firmy sice podlahy vyčistili, ale jejich povrch zůstal poměrně nevzhledný a také drsný. Mnozí rovněž uváděli škrábance a jiné mechanické poškození, nebo také poškození chemického charakteru.

Jaká je, na neblahé zkušenosti klientů reakce společnosti A SERVIS LIPKA? Svým zákazníkům jednoznačně garantuje, že při činnosti jejich špičkového čistícího stroje, ani při aplikaci velmi účinné – přitom šetrné chemie, rozhodně nedochází k žádným technickým chybám. Natož k poškození majetku klienta! Všichni zaměstnanci A SERVIS LIPKA totiž procházejí náročným odborným školením, mají bohatou praxi a mnohaleté zkušenosti – výsledné špičkové kvalitě věnují nejvyšší možnou míru pozornosti a odpovědnosti

Klíčovou složkou kvalitně ošetřené podlahy bývá její navoskování. Úklidová společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o., hloubkové čištění a voskování podlah Ostrava realizuje tuto činnost v procesu tzv. fluatace. Na perfektně vyčištěnou podlahu je postupně nanášen speciální průmyslový polymer – vysoce kvalitní průmyslový vosk.

Právě…

Právě jeho pevná vrstva zajišťuje, že takto ošetřená podlaha nebude náchylná k ušpinění, a že dokáže zachovat dokonalý vzhled na dlouhou dobu. Většina podlah, které čistí a realizuje A SERVIS LIPKA je ošetřena pololesklým, případně matným voskem německé výroby.

Průmyslový polymer zabezpečí optimální a dlouhodobou pružnost, včetně velmi žádaného protismykového efektu, což jsou zásadní a důležité výhody. Vosk se na povrchu podlahy chová jako protektor. Takže podlahový materiál není náchylný k poškrábání nebo jinému nešetrnému zacházení.

Jak již bylo řečeno – na dlouhodobé zakonzervování vyčištěné podlahy používá úklidová společnost A SERVIS LIPKA osvědčený vosk německé výroby. Špičkový polymer PKD představuje odolný typ průmyslového vosku, který disponuje mnohými – velice zajímavými vlastnostmi. Náš klient jistě ocení, že aplikovaný vosk se celkově komfortně užívá, přičemž na podlaze nejsou vidět ani otisky nohou.

Tento…

Tento průmyslový polymer firma aplikuje na precizně čistou podlahu minimálně dvakrát až třikrát. Hlavním účelem je, aby se vytvořila kompaktní a maximálně odolná vrstva. Která zabezpečí nejen žádanou pružnost a protismykové vlastnosti. Ale která také spolehlivě ochrání vzhled čisté podlahy.

Pokud si tedy zákazník společnosti A SERVIS LIPKA zvolí technologii moderního čištění podlahy kotoučovým strojem. Získává špičkovou kvalitu odvedené práce. A také rovněž komplexní způsob ošetření celé podlahy. Její povrch zůstane, a to dlouhodobě dokonale čistý, odolný a pružný.

Po všech těchto povzbudivých a inspirativních slovech a řádcích, které jsem si na webových stránkách přečetla, šlo již všechno jako po másle – příjemný telefonický rozhovor. Následné odsouhlasení objednávky e-mailem. Takže za pár dní jsme již v našem třípatrovém domě přivítali dvojici pracovníků úklidové společnosti A SERVIS LIPKA, s.r.o., hloubkové čištění a voskování podlah Ostrava.

Oba…

Oba profesionálové se pustili do práce s vervou, a dokonalým přehledem o technice a technologii. Postupovali systematicky, suverénně a ohleduplně. Takže po několika hodinách byly podlahy perfektně čisté a dokonale voněly dřevem…

Jakmile pánové podlahy vysušili, přišel na řadu vosk, který již nyní dokonalou kvalitu, posunul a další úroveň výše!

Manžel…

Manžel dokonce – po skončení jejich precizní práce – vyběhl z ateliéru. Aby se mohl v úžasu dostatečně vynadívat na ten skvělý výsledek. Měli jsme skutečnou radost a s výsledkem jsme byli na nejvyšší míru spokojeni. Dodám pouze jediné – přesně takto si představuji kvalitu od skutečných profesionálních odborníků.

Proto vám zde zcela odpovědně mohu, a velmi ráda tak činím – výjimečně precizní, a poctivě odváděné služby úklidovou společností A SERVIS LIPKA vřele doporučit! Zcela nepochybně budete mít po ukončení jejich práce stejně skvělé pocity, jako jsme měli u nás doma. Vždyť, skutečná kvalita může být jen jedna – ta nejlepší z nejlepších!

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *