Protipožiarne dvere a brány sú zárukou vašej bezpečnosti

2761 0
protipoziarne dvere

Dvere sú neoddeliteľnou súčasťou každej domácnosti. Nejde pri tom len o tie interiérové, ktorých máme doma niekoľko, ale aj o vchodové. Tie sú vstupom do nášho domova a okrem nás ich vnímajú aj ľudia naokolo. Výber vchodových dverí by sme preto nemali zanedbať a predtým, ako si ich zaobstaráme treba myslieť na niekoľko dôležitých vecí. Rozhodujúcim kritériom nie je len farba, dizajn, cena alebo materiál, ale aj bezpečnosť. V rámci bezpečnosti máme na výber uzamykací systém, ale aj možnosť ochrániť sa proti požiaru. Protipožiarne dvere sú v dnešnej dobe samozrejmosťou nielen pre rodinné domy, ale aj kancelárie a byty. Ich cieľom je ochrana domácnosti pred rýchlym šírením plameňov, dymu a tepelného toku, ktorý môže poškodiť nielen náš majetok, ale aj zdravie a život.

Dvere s takouto funkciou sú mimoriadne obľúbené najmä v obytných domoch, kde sa nachádza niekoľko bytov vedľa seba. Čím viac domácností je v blízkosti, tým väčšie riziko požiaru je okolo vás. Nikdy predsa neviete, ktorému susedovi zhorí večera, vybuchne sporák alebo zabudne zhasnúť sviečku. V tomto prípade treba priestory urýchlene opustiť, no vám nezostáva čas na to, aby ste zachraňovali aj svoj majetok. Protipožiarne dvere vám v tom pomôžu a vďaka špeciálnej konštrukcii zabránia vstupu plameňov do vášho obydlia.

Obľúbenými sú aj protipožiarne brány, ktorých funkcia je podobná ako u protipožiarnych dverí. Využívajú sa nielen v rodinných domoch, ale aj vo veľkých spoločných garážach, kde nedokážete nonstop sledovať, čo sa v nich deje. Ak rozmýšľate, že si takýchto druh zaobstaráte, odporúčame protipožiarne brány značky MINIROL. Vyrobené sú z oceľových žiarovo zinkovaných lamiel, ktoré sú vyplnené minerálnou plsťou. Ich pancier je uložený v špeciálnom boxe zo strieborného pozinkovaného plechu, pričom je zakončený hliníkovou lamelou s tesniacou gumou. Ak si objednáte protipožiarnu bránu MINIROL, nebudete s ňou mať žiadne starosti, nakoľko sú dovážané v kompletnom stave pripravené na montáž. Poháňané sú bočnými priemyselnými pohonmi a vybavené sú padacou brzdou a núdzovým ovládaním. Brány pracujú v impulzom režime, čo v praxi znamená, že na ich otvorenie alebo zatvorenie stačí veľmi krátky impulz. Zaujímavosťou je, že po prechode osoby alebo iného objektu dajú infrazávory signál riadiacej jednotke a brána sa po nastavenom časovom intervale sama zatvorí. Brány značky MINIROL vás nesklamú ani pri výpadku prúdu, pretože je ich možné vybaviť záložným zdrojom UPS, vďaka ktorému budú pracovať aj bez elektriny. Ani v tomto špeciálnom prípade sa o svoj majetok nemusíte obávať a môžete si byť istý, že je od požiaru ochránený.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *