Nová podlaha na terase. Aké sú výhody WPC dosiek oproti tým dreveným?

2503 0
wpc doska

Takmer každý majiteľ rodinného domu, ktorý má rád oddych na záhrade disponuje vlastnou terasou. Je to priestor, kde si môžete nielen oddýchnuť po namáhavom dni, ale aj prežiť príjemné chvíle s priateľmi alebo rodinou. Spraviť z terasy dokonalé miesto však nie je vždy jednoduché a to najmä čo sa jej zariadenia týka. Výber podlahy je jednou z najdôležitejších vecí pri budovaní terasy, ktorej by ste mali venovať dostatok času a pozornosti. Drevené terasové dosky sú síce esteticky zaujímavé, odolné, trvanlivé a všestranné, no ak sa používajú vo vonkajšom prostredí, vyžadujú si osobitnú starostlivosť, ktorá nie vždy je jednoduchá.

Lepším riešením sú WPC terasové dosky, ktoré v preklade znamenajú spojenie dreva a plastu. Ide konkrétne o materiál, ktorý je z veľkej časti vyrobený z dreva, plastu, no v malej časti aj z iných materiálov. Ich konkurenčnou výhodou je však nielen vysoká odolnosť voči rôznym vplyvom, ale aj dlhá životnosť, ktorú ocení veľké množstvo ľudí. Pri výbere dosiek záleží na veľkosti danej terasy, pretože objednať by ste ich mali presne na počet a mieru, akú potrebujete. Čo sa týka vzhľadu, WPC dosky vyzerajú skoro úplne rovnako ako tie drevené, pričom majú aj zaujímavé nepravidelné povrchové štruktúry. Ich veľkou výhodou je však protišmykový povrch, ktorý je z hľadiska bezpečnosti stále viac žiadanejší. Ak ich porovnáme s doskami vyrobenými len z dreva, WPC dosky sú schopné udržať svoju pôvodnú farbu omnoho dlhšie ako tie drevené. Výhodou drevoplastu je aj jeho jednoduchá údržba, ktorú je potrebné vykonávať úplne v minimálnom rozsahu.

Ak svoju terasu pokryjete drevenými doskami a prejdete po nej bosí, môže sa vám stať, že si do tela zapichnete triesku. Pri drevoplaste takéto starosti mať nikdy nebudete, nakoľko v podlahe sa žiadne triesky nenachádzajú. Drevoplast je šetrný aj k životnému prostrediu, pretože výroba takýchto dosiek nezaťažuje prírodu tak, ako výroba tých drevených. Pri doskách z dreva a plastu máte na výber dva povrchy a to hladký alebo drážkovaný. Hladký povrch je charakteristický tým, že je jemne zbrúsený tak, aby dosiahol čo najväčšiu odolnosť povrchu proti poškrabaniu. Drážkovaný je vyrábaný vďaka špeciálnej úprave, kedy sa na povrchu vytvoria jemné drážky. Obe strany týchto dosiek sú protišmykové, úrazu sa preto obávať netreba. V neposlednom rade je dôležité aj farebné prevedenie podlahových dosiek, ktoré treba prispôsobiť celkovému vzhľadu terasy. Na výber sú mnohé farebné variácie, ktoré dokážete dokonale prispôsobiť ostatným kritériám. V prípade, že sa neviete rozhodnúť, ktoré dosky budú pre vás tie najvhodnejšie, obráťte sa na odborníkov, ktorí vám pri rozhodovaní radi a odborne pomôžu.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *