O okna v mojí nové kavárně se už bude starat jenom A SERVIS LIPKA.

1210 0
Mytí oken

Otevřít si svou vlastní kavárnu byl vždycky můj sen. Už od dob střední školy, kdy jsem chodila na pravidelné brigády a dávala kopečky zmrzliny v letním parnu dětem, seniorům a vůbec každému, kdo se zastavil. Přes studená lednová odpoledne, kdy se k nám chodili lidé ohřát na dobrý čaj nebo kávu. Líbil se mi vždycky ten ruch a zároveň klid, který n takových místech panuje. Krásný kolotoč dne. Ráno parta důchodkyň, které spolu kdysi dávno chodily do školy.

Maminky s kočárky i s dětmi většímu. K obědu pracovní schůdky a odpoledne nějaká ta rande čerstvých puberťáků, kteří ještě pořád chodí do kaváren. K večeru už pak manželé, kteří se celý den neviděli, protože byli v práci ,a nebo parta kamarádek. Tu atmosféru prostě miluju. Rozhodla jsem se, že si nebudu hledat žádnou práci a prostě si splním svůj sen a jednu takovou kavárnu si otevřu. Zadlužila jsem se sice jako čert, ale naštěstí jenom u rodičů.

Po několika…

Po několika měsících příprav přišel téměř den D a já jsem mohla otevřít. Ještě jsem ale musela doladit pár věcí. A jednou z nich byla okna. Rozhodla jsem se, že péči o ně svěřím profesionálům. Protože okna jsou důležitou vizitkou celého podniku a nechci, aby byla nějaká šmouhatá nebo jinak zašpiněná. Musela jsem ale takové vhodné profesionály sehnat. To naštěstí nebyl až takový problém. Narazila jsem totiž na firmu A SERVIS LIPKA s.r.o. Mytí oken, která se specializuje na úklid téměř všeho druhu, od čištění podlah a koberců až po odstraňování graffiti a mytí oken.

Ostatní běžný úklid si budu asi provádět sama, ale na pravidelný generální úklid bych si je chtěla najmout. Je ale potřeba je nejdříve otestovat. Domluvili jsme se a oni se dali do práce. Technologie, které firma používá k mytí oken, spočívá v pečlivém čištění rozmývákem a následným důkladným setřením skleněné plochy pomocí stěrky s kvalitní gumou, tak, aby na skle nezůstala jediná šmouha. Zdá se to banální, ale právě tento postup zajistí to, to, že se budou ještě mnoho týdnů lesknout a špína se na nich jenom tak nezachytí.

Umývači…

Umývači z A SERVISU pracovali pilně jako včeličky a po proschnutí umyté plochy se dali do leštění na sucho čistou bavlněnou plenou. Dozvěděla jsem se, že k tomu používají speciální postup takzvaného suchého leštění. Docela mě i udivol fakt, že nikdy nepoužívají leštící přípravky právě kvůli tomu, že se na nich časem usazuje prach a pyl. No co, výsledek se brzo ukáže, říkala jsem si. A taky, že se ukázal.

Přesto, že se jedná o fyzicky daleko náročnější postup, tím, že okna leští pouze na sucho je zaručeno, že zůstanou déle čistá a chemikálie použité na vyčistění po nějaké době nezpůsobí nevzhledné šmouhy. To se potvrdilo i několik týdnu po tom, co úklid provedli. Okna byla stále jako ze škatulky. Už teď po jejich první návštěvě vím, že se na ně obrátím znova. A to nejenom s mytím oken, ale taky s čištěním podlah. Jejich práce je jednoduše špičková.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *