Široký výber presklených interiérových dverí v Koratexe

2246 0

presklenene dvereO tom, ako by mali vyzerať interiérové dvere, má každý trochu inú predstavu. Pokiaľ však uprednostňujete nadčasovosť, ktorá zároveň svojím špecifickým vzhľadom akýkoľvek priestor zmení na nepoznanie, potom by mali byť vašou prvou voľbou dvere presklené.

Zapadnú do každého interiéru a nebijú sa s nijakým štýlom. Je však nutné rátať aj s istými nedostatkami, najmä čo sa funkčnosti a praktickosti týchto dverí týka.

Presklenené dvere a ich najväčšie prednosti

Presklené dvere vyrobené z jedného kusu skla dokážu dodať izbe ľahkosť a vzdušnosť, čo je obzvlášť v menších bytových priestoroch viac než žiadané. Na druhej strane však nehrozí, že by do miestnosti každý videl, existujú totiž rôzne matné úpravy skla, ktoré zabránia stopercentnej priehľadnosti takýchto dverí. A to všetko bez obmedzenia priechodu svetla do izieb.

V súčasnosti sú aj možnosti, ako si takéto dvere dozdobiť podľa vlastných predstáv. Na výber je množstvo motívov a obrazcov, ktoré sa zväčša metódou pieskovania, prípadne gravírovaním nanesú na sklo. Samozrejmosťou sú i farebné sklá, vďaka ktorým si interiérové presklené dvere bez problémov doladíte k zvyšku interiéru.

Presklené dvere – nestarnúca klasika

Oproti nadčasovosti a elegancii presklených dverí stojí niekoľko nevýhod. V prvom rade je dobré spomenúť, že interiérové dvere zo skla neoplývajú veľkými izolačnými schopnosťami. Pokiaľ vás teda doma trápia úniky tepla, presklené dvere to nijako nezlepšia. Netesnia, ani čo sa hluku týka, preto je tento typ dverí ideálny najmä medzi miestnosťami, kde tento nedostatok nebude prekážkou spokojného spolužitia všetkých členov domácnosti.

Nezabúdajme ani na to, že o presklené dvere je nutné sa poriadne a poctivo starať. Aby si zachovali svoj nadčasový elegantný vzhľad, je žiadúce ich pravidelne preleštiť vhodnou handričkou a taktiež je nutné používať správne čistiace prípravky.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *