Plíseň na fasádě rybárny. Jak bojovat se vznikem černé a zelené plísně na fasádách

1132 0
Odstranění plísní, Brno fasády

Plíseň nemá šanci dokonce ani na naší rybárně. Samozřejmě že byla otázka času, kdy se na fasádě naší rybárny objeví plíseň, protože je tu hodně vlhkosti. Když se začala tvořit, tak jsme se ji snažili zastavit sami všelijakými postřikem a desinfekcí, ale nic nezabíralo. Tedy zabralo, ale vždy jen na chvíli a pak se plíseň zase objevila. Tak jsme museli sáhnout po lepším řešením. Tím se ukázala být úklidová firma A SERVIS LIPKA, s.r.o. Mytí fasád.

Vybrali jsme si firmu proto, že měli na internetu hodně pozitivních recenzí. Navíc se nám taky líbilo to, jak při čištění fasády od plísně postupují. Tým mě ujistil, že se nemáme čeho obávat. Protože oni si s takovou plísní hravě poradí. Když jsem se z dálky díval, jak pracují, bylo vidět, že nečistí fasádu poprvé a že mají své dlouholeté zkušenosti. Pracovali svižně, neotáleli, dokonce mi vysvětlili, jak postupují a co na fasádu aplikují.

Nejprve…

Nejprve jde na řadu mechanické a chemické čištění fasády tlakovou vodou s čistící chemií, která udrží fasádu v dobrém stavu. Fasáda je dokonce i jednotně barevná a není potřeba obnovovat fasádní výmalbu. Pak je na řadě chemický nástřik, a nakonec se aplikuje protiplísňový nátěr LSG. Nátěr je velice účinný a odolný. Po zaschnutí se na ošetřeném povrchu vytvoří omyvatelná, průhledná a difúzně otevřená ochranná mikrovrstva.

Na povrchu chráněném nátěrem LSG nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky šanci přežít. Pro buňky vyšších organismů je 100% bezpečný. Lze ho aplikovat nejen na fasády, ale i dřevo, dřevoštěpkové a dřevotřískové desky, umakart, betony, keramické obklady a další materiály. Ošetřené povrchy jsou při tom odolné dešti, vlhkosti, UV záření, většině desinfekčních prostředků a jsou omyvatelné se zvýšenou otěruvzdorností.

Když…

Když pracovníci skončili, nebylo vůbec poznat, že se na fasádě někdy nacházela plíseň. Nátěr vydrží na fasádě 4 až 6 let, v omezené míře potom dokonce 10 let. Antimikrobiální působení LSG je založeno na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu a že i opravdu krátký kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů a nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení.

Na povrchu chráněném nátěrem proti plísním LSG tedy nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky vůbec žádnou šanci přežít. Jsme rádi, že jsme si firmu pozvali a že nám vyčistili fasádu od takové škaredé plísně. Opravdu to z dálky na rybárně nevypadalo hezky. Firma A SERVIS je prostě jedničkou v oboru a my je rádi doporučíme dále.

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *