Nově zateplený dům potrápily plísně, jak bojovat a zlikvidovat plísně na fasádě a  v interiéru profesionálně

1900 0
jak odstranit plíseň

Jak odstranit plíseň…

Bydlíme v několik let starém rodinném domku. Samozřejmě za ty roky už dům prošel několika rekonstrukcemi, jinak by nám asi už spadl na hlavu. Pořád, tak nějak na fáze, musíme řešit jednotlivé problémy. Nejpodstatnějším v minulých letech bylo předělání topení a elektrika, která se víceméně dělala celá znovu. Nedávno jsme se však rozhodli, že si necháme dům i zateplit. Protože nové topení v zimních měsících teplu v pokojích příliš nenapomohlo. Tak jsme řekli, že je už asi nejvyšší čas něco udělat s tímto. Že přece nebudeme pořád topit pánu bohu do oken. To je opravdu plýtvání a navíc nechceme, aby děti nebyli pořád nemocné. Jsou na to docela náchylné, takže jsme tomu chtěli aspoň doma zabránit. Když už se ve škole nějakému tomu chycení bacilu moc vyhnout nedá. A musím zaklepat, že se nám situace doma výrazně zlepšila. Dům je citelně teplejší a podepsalo se to i na zdraví dětí, ty už, a teď to musím zaklepat, nebyly dlouho nemocné.

Každopádně…

Každopádně všechno tak pozitivní nebylo, bohužel. Protože po pár měsících od nového zateplení se nám v několika rozích v obýváku objevila plíseň. A hned taková ta odporná – černá. Takže to je vidět už při vstupu do místnosti. A to nemluvím o zdravotních dopadech plísní. To fakt není moc prima pro ty děti. Kór když často děti marodí, tak nějaká plíseň by jim na tom moc nepřidala. Proto jsme začali hledat řešení, jak odstranit plíseň  a co se s takovou plísní dá dělat. Moc jsme netušili, jaké jsou vůbec možnosti. Nejprve jsme zkoušeli všelijaké babské rady. Ty ale žádné pokroky neudělaly. Tak jsme se shodli, že je potřeba si na to zavolat odbornou pomoc. Aby to bylo jednou provždy pojištěné. Proto jsme teda začali hledat na internetu firmy, které se zabývají právě bojem s plísněmi. Četli jsme různé recenze na internetu a podle toho se rozhodli pro konkrétní firmu.

Vybrali jsme…

Vybrali jsme si osvědčenou úklidovou firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o., která se právě na boj s plísněmi specializuje. A SERVIS nám pak řekl, že v nově zatepleném domě musí v počátečním období majitel počítat s vyšší vnitřní vlhkostí, a tedy mnohem více větrat. A v tomto důsledku pak dochází k tvoření se nepříjemných plísní. Společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o. patří v Česku k předním firmám, které se úspěšnému boji a likvidaci plísní věnuje už mnoho let. Proto jsme opravdu kápli na tu pravou společnost. Ptali jsme se A SERVISU, zda by nám vysvětlili, jak k tvoření plísní dochází, protože jsme se větrat snažili, ale očividně asi málo. A zjistili jsme, že problém plísní v zateplených budovách je totiž komplexem přírodních, chemických a systémových vlivů. Odstranění a likvidace těchto nežádoucích a nepříjemných projevů na stěnách bytu nebo na fasádě domu si vždy vyžaduje odborný a profesionální přístup. Takže jsme udělali s mužem opravdu dobře, když jsme se obrátili na A SERVIS, který nás ošklivých plísní zbavil. Dům je teď jednak esteticky čistý, ale také – a to především – zdravotně nezávadný pro děti.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *