Jak odstranit ze skel lepidla, polepy, tmely a silikony: Výškové mytí oken, čištění fasád Brno

1671 0
Okna, výškové mytí Brno

Velice jsem si oblíbil službu úklidové firmy Okna, výškové mytí Brno, a to z několika důvodů. Prvním z nich je bezesporu skutečnost, že jsem chlap líný, tedy abych to upřesnil, zejména co se týče domácích prací. Jsem poměrně pracovně vytížen, a jelikož žiji sám v dosti velkém bytě, nemám moc času, abych se věnoval úklidu. A vlastně ani nechci. Raději se věnuji důležitějším věcem a než abych se doma dřel, raději si odpočinu s přáteli v hospodě u nějakého toho pivka.

Další věcí je fakt, že jsem nebyl příliš vychováván k tomu, abych se doma staral o takové věci, jako je mytí oken nebo čištění koberců. To vždy obstarávala máma. Jelikož vím, jak se u toho vždycky nadřela, rozhodl jsem se ve svém bytě nemít žádné koberce. Odpadla mně tak velká starost. Podlahy sem tam setřu, pokud je potřeba. Já ale stejně doma moc času netrávím. Větší úklid pak dělám, pokud čekám nějakou návštěvu.

Co…

Co se ale týče oken, ty jsem si musel nechat vsadit. Bohužel. Takže starost o mytí oken mě úplně neminula. Nicméně ani pořádně nevím, čím ta skla pořádně vyčistit. Když jsem se o to jednou pokoušel, výsledek byl snad ještě horší než předtím. U mámy jsem třeba viděl, že leští novinami. Nevím proč, ale tato pomůcka u mě naprosto nefungovala. Asi jsem měl zrovna nějaký nesavý papír či co.Po mé poslední příhodě jsem se rozhodl, že to nemám zapotřebí a že si raději najmu úklidovou firmu.

Stalo se mi totiž, že se jednou kámoši opili a donesli mi jako dar ke kolaudaci vzrostlejší smrk, že prý abych tady měl nějakou kytku. Tak jsem ho strčil na balkón a tam zůstal dodnes. Je to už nějaký ten rok zpátky, takže ještě trochu povyrost. Nějak jsem to dlouho neřešil. Po čase jsem ale zjistil, že ten smrk produkuje pryskyřici, která mi úplně zapatlala okno. No jo, ten strom jsem měl na něm už trochu nalepený. Ale co už, potřeboval jsem to nějak rychle a elegantně vyřešit, protože se mi ozvali rodiče, že by přišli na návštěvu a podívali se, jak žiju.

Takže…

Takže jsem měl asi čtrnáct dní na to, to nějak dát do pořádku. Vlastně všechna okna a prosklené plochy. Tak jsem trochu brouzdal na internetu a firmy, které mě alespoň trochu zaujaly, jsem obvolal. Vždy tam bylo ale nějaké ale. Třeba například to, že nemohou přijet navečer, protože jejich pracovní doba je pevně stanovená nebo třeba, že jsou zaneprázdnění na měsíc dopředu nebo se mi nelíbilo jejich jednání.

Pak jsem našel výše zmíněnou firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o., na kterou všichni jejich klienti pěli jen ódy. Rozhodl jsem se jim také ozvat a zjistit co a jak. Příjemně mě překvapili už jen tím, že ačkoliv jsou velmi vytížení, snaží se maximálně klientovi vyhovět. Například i tím, že se u něj po cestě na „chvíli“ otočí nebo si k němu zajedou v méně běžnou denní dobu či o víkendu. Tak jsme se domluvili na další týden.

Vysvětlil jsem jim svůj problém, obratem mi poslali předběžnou kalkulaci a já už jen čekal, až ke mně pracovníci zavítají. Překvapili, mě svou efektivitou práce a precizností. Byli vcelku rychle hotovi a všech nečistot se dokonale zbavili. Rodiče jsem svou „spořádaností a čistotností“ ohromil. O úklidové firmě jsem před nimi tehdy pomlčel.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *