Graffiti vandalové se neštítí ničeho, posprejovali třeba historickou budovy knihovny

1115 0
Odstraňování graffiti

V našem městě je knihovna v nádherné staré historické budově. Budova je celkem nově zrekonstruovaná, takže je i celá moderně zařízená. Ale prostory jsou to opravdu nádherné. Myslím, že to přímo vybízí k odpočinku nad pěknou knížkou nebo k soustředěnému učení. Je tam opravdu úžasná atmosféra. Takže v tom je naše knihovna opravdu unikátní. A je opravdu oblíbená. A teď si představte, že tuto nádhernou historickou budovu poničili vandalové.

Konkrétně posprejovali světlou fasádu v místě nad hlavním vchodem. Mně osobně z toho bylo do breku. Ale bylo jasné, že takové sprejové znečištění si žádá profesionální zákrok. Proto jsme se rovnou obrátili na osvědčenou firmu Odstraňování graffiti. Ta se totiž kromě jejich vyhlášeného a uceleného programu v boji s graffiti zaměřuje také na čištění koberců, podlah, oken a odstraňování plísní. My s A SERVIS LIPKA, s.r.o. právě dlouhodobě spolupracujeme v oblasti strojového čištění podlah a mytí oken.

Na odstranění…

Na odstranění graffiti jsme je dosud volat nepotřebovali. Každopádně jsme věděli, že je knihovna v dobrých rukou. A SERVIS je opravdu spolehlivá firma. Víme, že veškerou práci provádí důkladně a pečlivě. Proto je také výsledek vždy dokonalý. Proto jsme se ani teď o fasádu knihovny nebáli. A SERVISU jsme popsali nastalou situaci a rovnou si zvolili datum, kdy pracovníci přijedou na tu pohromu. Samotný zásah tedy probíhal tak, že specialisté z A SERVISU postupují nejprve tím, že graffiti co nejvíce zeslabí.

A poté je potřeba místo nápisu ještě přetřít danou fasádní barvou. A SERVIS nám doporučil, abychom se sami nesnažili graffiti zamalovat ihned a neodstraňovat ho přímo. Protože technologie graffiti sprejů působí tak, že fasádní barvou můžou nadále prostupovat obrysy graffiti výtvoru. Takže by to působilo dost nevzhledně. Co je ale nejlepší radou, je prevence. Tato firma nabízí vlastní inovativní antigraffitovou ochranu. Což je zjednodušeně řečeno nátěr, který zabrání „vsáknutí“ spreje případného vandala až do struktury povrchu.

Tyto…

Tyto antigraffiti nátěry jsou v celé střední Evropě velmi oblíbené. Jedná se vlastně o speciální know-how A SERVISU. Při tomto zákroku pracovníci z A SERVISU nanáší nátěr v několika vrstvách podle struktury povrchu. Aplikovat ho je možné na všechny druhy ploch včetně plastů, takže je to opravdu univerzální metoda. A SERVIS poskytuje nejlevnější cenu v České republice a to od 190 Kč/m².

Což nepochybně ocení nejeden podnikatel či domácnost. Odstranění graffiti z ošetřených povrchů je nekomplikované a vždy se sto procentním výsledkem. Navíc A SERVIS v rámci jejich servisu nabízí odstranění z této vrstvy zdarma. Takže si myslím, že je to opravdu nepřekonatelná služba. Navíc za ten klid, že už budete vědět, že sprejeři fasádu neponičí, to určitě stojí.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *