Pyly, černé plísně, zelené řasy, smog a městský spad na fasádě. Čištění a prevence

1141 0
Plísně na fasádě, Ostrava

Vzadu…

Vzadu za domem máme zahradu, ne nějak velkou, ale je plná stromů a květin. Takže to u nás trochu vypadá jako v nějakém sadu. Ale já to takto miluju. Stačí, aby člověk udělal dva kroky z domu a už jako by byl v jiném světě. Na zahradě všechno voní, bzučí a tak nějak jako by žilo samo vlastním životem. Každopádně tato nádhera, nebo jak můj muž říká, balzám na duši, má i trochu háček. Dům stojí přímo v čele zahrady, tak je jakoby v zákrytu. A to se na něm trošku podepsalo. Celá fasáda je pošpiněná od pylů. Zkoušeli jsme ji očistit hadicí. Ale to nemělo téměř žádný efekt. Tak jsme si dokonce pořídili jakýsi uživatelský tlakový čistič, ale výsledek nebyl o moc lepší. Navíc jsme na vyšší místa vůbec nedosáhli. Tak jsme se začali poohlížet po profesionální firmě, která by nám fasádu odborně očistila. A musím říct, že jsme nakonec byli i úspěšní. Našli jsme spolehlivou českou společnost. Tato firma se jmenuje Plísně na fasádě, Ostrava.

 

Čištění…

Čištění fasád realizuje A SERVIS nejen u rodinných domů, ale i u velkých panelákových budov a komerčních staveb, dále pak u zídek a dalších objektů. Takže nabízí širokou škálu možností, které činí z jejich služeb univerzální servis. Se speciální technologií jsou pracovníci z A SERVISU schopni oživit původní krásu fasády. Zajišťují kompletní čištění a mytí fasád a to i ve výškách za použití horolezecké techniky. Což bychom sami nezvládli samozřejmě. Základem jejich úspěchu je použití velmi progresivní technologie LSG. Čištění fasád probíhá tlakovým strojem a aktivní čisticí složkou odborníci očistí celou plochu fasády od všech nečistot včetně případných plísní. Tato chemie účinně odstraní a vydezinfikuje fasádu. Po vyschnutí fasády, pracovníci doporučují nanést ochranný nátěr, který má funkci difuzního odporu.

 

Tím se…

Tím se zamezí vytváření vlhkosti a tvorbě zelených sanitrů. Tento nátěr má také funkci antigraffitové ochrany a vydrží 4-6 let. Zmíněná unikátní technologie LSG docílí ochrany fasády včetně vzniku plísní, bakterií, hub a kvasinek. Po zaschnutí se na ošetřeném povrchu vytvoří omyvatelná, průhledná a difúzně otevřená ochranná mikrovrstva. Je vhodná pro užití ve vnitřních i vnějších prostorách. Což si posléze možná právě necháme udělat i vevnitř domku. LSG má univerzální aplikovatelnost na omítky, barvy, dřevo, dřevoštěpkové a dřevotřískové desky, umakart, betony, keramické obklady a další materiály. Jedná se tak o velmi univerzální technologii. A my máme fasádu opět bez zrníčka pylu. A co víc, celá fasádní barva tak jako by prokoukla. Barva je o poznání zářivější. Takže to vypadá, jako bychom dům nechali znova natřít, a ne jen očistit. Což je přídavný efekt na jedničku s hvězdičkou. Proto musíme A SERVIS LIPKA, s. r. o. jen doporučit, my jsme nadmíru spokojeni.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *