Pryč s plísní jednou pro vždy

1276 0
kondenzace vody a plíseň na oknech

Bohužel…

Bohužel jako všemu nepříjemnému, i plísni stačí, aby se zmocnila vašich zdí a je potřeba mnoho, abyste se jí účinně a definitivně zbavili. Proto je v první řadě důležité se starat o vhodnou prevenci a říkám vám na rovinu, že samotná čistota domu vám ochranu před plísní nezajistí. Důležité je sledovat kondenzace vody a plíseň na oknechRůst plísní v domácnosti podporuje vlhkost. Obýváním zamořených prostor se pak lidé vystavují nebezpečí vdechování spor se všemi jeho důsledky. Plíseň způsobuje dýchací problémy, alergie a kožní onemocnění, protože je třeba jeho odstranění neodkládat. My řešili problém v našem ubytovacím zařízení, máme zde 3 pokoje, funguje to spíše pro známé a známé známých, ale občas jej i pronajmeme. Ale před několika měsíci se nám udělala plíseň na fasádě a připadalo nám, že prostopuje i sklepením nějak dovnitř ubytovny.

 

Tohle…

Tohle se nemohlo stát, museli jsme se jí zbavit co nejrychleji a nejefektivněji. Jenže než se člověk prohrabe všemi těmi firmami, co tyhle služby nabízí… Nevíte, na koho se s odstraňováním plísně obrátit? Já už ano a mohu vám doporučit kontaktovat úklidovou firmu A SERVIS LIPKA, s. r. o. a využít jejich službu likvidaci plísní. Na zateplených fasádách a na severních stranách zdí je prý výskyt plísní, bakterií, hub a kvasinek nejčastější. A to byl i náš problém, protože se plíseň tvořila především na straně ubytovny, která byla na sever. Pro řešení problému, jak se těchto nežádoucí plísně, je nátěr LSG, který tato firma právě nabízí. Je to nátěr proti plísním, který napadené zdi tohoto problému stoprocentně zbaví. Antimikrobiální působení LSG je založeno na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu. I velmi krátký kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů a nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení.

 

Na povrchu…

Na povrchu chráněném nátěrem proti plísním LSG nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky vůbec žádnou šanci přežít. Pro buňky vyšších organismů je 100% bezpečný, takže se nemusíte obávat, že by byl pro lidi nebo zvířata nějak škodlivý. Životnost nátěru se pohybuje ve 100 % dle klimatické námahy 4-6 let. V další omezené míře bude fungovat cca do 10 let. Jinak záruku garantují dva roky. Na povrch znečištěný plísní nanesli běžný desinfekční prostředek. Po odstranění nečistot a biotického napadení poté dali nátěr proti plísním přímo na stávající povrchy. Po zaschnutí vytvoří omyvatelný transparentní difúzně otevřený povrch odolný povětrnostním vlivům i UV záření. Taky nám řekli, že LSG je aplikovatelný i na dřevo, OSB desky, umakart, disperzní, silikátové barvy, betony, keramické obklady a podobné materiály. Ale vyzkoušejte sami. Jsou to profíci, takže se nemusíte bát vyhozených peněz. Opravdu to za to stojí.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *