Pokud chcete mít fasádu opět jako ze škatulky, přenechte ji odborníkům na plísně

882 0
plíseň z vlhkosti

Protože…

Protože čištění fasád a především odstraňování plísní je opravdu problematickou záležitostí. Je v těchto případech se do toho nepouštět na vlastní pěst, ale obrátit se na profesionály. A těmi jsou zaměstnanci z úklidové firmy. Dnes prakticky na všech zateplených fasádách se asi cca po 6 letech objevují na severních a západních stranách fleky mapy černých plísní, které vypadají jako nečistoty a usazený prach. A většinou po deseti letech se plíseň udělá prakticky každému. Což je rozhodně nevýhodou. Nám se plíseň z vlhkosti udělala na fasádě naší administrativní budovy a muselo to zmizet. Ta fasáda už předtím nevypadala vůbec dobře, ale tohle byla poslední kapka. A nejlepším řešením, jak se plísní zbavit, je revoluční nátěr LSG. Antimikrobiální působení LSG je založeno na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu.

 

Již velmi…

Již velmi krátký kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů a nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení. Na povrchu chráněném nátěrem LSG  nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky šanci přežít. Pro buňky vyšších organismů je 100% bezpečný. Po zaschnutí má povrch tvořený nátěrem LSG iontový náboj, který při přiblížení buňky mikroorganismu začne vytvářet s důležitými ionty v buněčné stěně mikroorganismu iontové můstky. Touto interakcí dochází k oslabení pevnosti buněčné stěny mikroorganismu na úroveň, kdy už není schopná udržet nitrobuněčný tlak. V tento okamžik dochází k protržení buněčné stěny. Díky tomu LSG trvale chrání sebe a tím i ošetřený povrch proti napadení mikroorganismy. Působení zároveň není reaktivní, takže nedochází ke snížení aktivity v exponovaných místech.

 

Přípravky…

Přípravky LSG neobsahují toxické látky, těkavé polutanty, organické rozpouštědla, kovy nebo nanočástice a jejich efektivita je po zaschnutí okamžitá bez potřeby UV záření. Ošetřené povrchy jsou při tom odolné dešti, vlhkosti, UV záření, většině desinfekčních prostředků a jsou omyvatelné se zvýšenou otěruvzdorností. Přípravky jsou ekologické s trvalou funkcí. Aplikační jednoduchost, cena, snadná údržba a široké spektrum možností užití činí z přípravků LSG moderní a efektivní řešení.  V ochraně proti napadení plísněmi, bakteriemi, houbami nebo kvasinkami. A díky tomu už máme skutečně klid. A když jsme viděli, co všechno plíseň obnáší, rozhodli jsme se si ten nátěr dát i do interiéru naší budovy. Takto máme totiž jistotu, že několik let problémy s plísněmi opravdu nebudeme muset řešit. A SERVIS LIPKA, s. r. o.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *