Fasáda napadena plísněmi

1182 0
plíseň a fasády

Pracuji…

Pracuji v obchodu s koženou obuví a nedávno jsme si museli nechat vyčistit fasádu. Nejenom že původní barva byla pryč a na zdi se usadila spousta venkovní špíny, ale na některých místech byla i plíseň. A to už byl takový varovný signál, že s tím opravdu musíme něco dělat. Taková věc totiž opravdu dokáže odlákat zákazníky. Ale neměla jsem s čištěním fasády žádné zkušenosti, tak mi to nepřišlo jako dobrý nápad se do toho pouštět. Navíc moji kolegové taky vůbec nevěděli, co s tím, takže jsem neměla ani nikoho, kdo by mi s tím mohl nějak poradit. A ani vhodné čisticí prostředky jsme na to neměli. Takže jsem se musela obrátit na nějakou úklidovou firmu. A když jsem si o tom začala něco zjišťovat, našla jsem několik užitečných informací. A sice, že na zateplených fasádách a na severních stranách zdí je výskyt plísní, bakterií, hub a kvasinek nejčastější.

 

Účinným…

Účinným řešením, jak se jich zbavit, je produkt LSG. Po brouzdání na internetu na téma plíseň a fasády jsem objevila toto řešení. A ten i spolu se službou odstraňování plísní nabízí úklidová firma. Je to nátěr proti plísním, který napadené zdi tohoto problému stoprocentně zbaví. Je založeno na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu. I velmi krátký kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů a nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení. Na povrchu chráněném nátěrem proti plísním nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky vůbec žádnou šanci přežít. Pro buňky vyšších organismů je 100% bezpečný. Životnost nátěru se pohybuje ve 100 % dle klimatické námahy 4-6 let. V další omezené míře bude fungovat cca do 10 let. Při odstraňování plísně naši zaměstnanci uplatňují následující postup.

 

Na povrchy…

Na povrchy napadené plísní jejich zaměstnanci nanesou běžný desinfekční prostředek. Po odstranění nečistot a biotického napadení poté nanáší nátěr proti plísním přímo na stávající povrchy, které pak trvale chrání proti opětovnému výskytu plísní, bakterií, hub, kvasinek a řas. Po zaschnutí vytvoří omyvatelný transparentní difúzně otevřený povrch odolný povětrnostním vlivům i UV záření. LSG je taky aplikovatelný na vápenocementové omítky, dřevo, OSB desky, umakart, disperzní, silikátové barvy, betony, keramické obklady a podobné materiály. Samozřejmě existuje několik dalších preventivních opatření, jak plísním předcházet, ale nic z toho bohužel není stoprocentní. Takže pokud hledáte někoho dobrého na čištění fasád, tak vám doporučuji obrátit na úklidovou firmu. Firma dále nabízí i čištění koberců a podlah, mytí oken a výloh a odstraňování graffiti. A SERVIS LIPKA, s. r. o.

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *