I vícepatrová budova potřebuje péči. A nemalou!

907 0
Čištění oken

Starám se o facility management naší společnosti na výrobu elektromotorů. Administrativní budova je nově vystavěná a ční nad výrobními halami a jinými budovami v areálu. Je to takový náš skvost. Nechali jsme si ji vystavět známým architektem, který si vyhrál s prosklenými prvky. Okna a skla jsou tu doslova všudypřítomná. Což je v některých ohledech ne zrovna praktické. Zvláště, když pohyb v budově je zjevný a málokdo myslí na to, že by se prosklených ploch nemusel dotýkat, jelikož to pak někdo po nich musí vyčistit.

Pro náš úklidový personál to začal být docel ožehavý problém. Protože stačí, když se někdo skel přidrží a vše je hned špinavé a jsou zde vidět otisky. Poměrně dlouho se nám to dařilo udržovat v čistotě, nicméně po nějaké době, kdy zákazníci a zaměstnanci firmy nebyli schopni respektovat vyvěšené cedule, aby se skel nedotýkali, začaly se množit stížnosti a úklidoví pracovníci tuto oblast úklidu bojkotovali. Není se čemu divit, když kvůli leštění skel a lezení ve výškách pracovníci pravidelně odcházeli třeba i o dvě hodiny později, než měli. Nemluvě o tom, že práci ve výškách neměli v popisu práce.

Přišlo…

Přišlo mi tedy logické, že zavoláme na tento nelehký úkol nějakou úklidovou firmu. Nikdo jsme však s ničím takovým neměli zkušenosti, ale jedna z našich zaměstnankyň mi řekla, že zná profesionální myče. Podíval jsem se na jejich internetové stránky a zjistil, že kromě mytí oken, včetně výškového, se zabývají i mytím podlah, čištěním koberců a odstraňováním plísní a graffiti.

Když jsem si pak pročítal recenze na tuto firmu, byly pozitivní. Rozhodl jsem se tedy, že jim zkusíme zavolat. Následující den jsem jim hned zavolal a paní na centrále jsem se co nejlépe pokusil popsat celou situaci, protože přece jen to nejsou pouze klasická okna. A co lze dodat? Vyšli mi ve všem vstříc! Koneckonců to vypadá, že prosklená plocha ve výškách je prostě prosklená plocha ve výškách a umyjí ji tak nebo tak.

Na termín…

Na termín jsme se dohodli hned na následující týden. O šest dní později pracovníci byli už u nás a hned se pustili do práce a s tím veškerým vybavením, které k práci měli (jak prostředky na mytí a čištění, tak přístroje a další techniku na práci ve výškách). Šlo jim to velmi rychle. Bylo vidět, že to jsou odborníci na tom správném místě, a hlavně že jsou doopravdy proškoleni na Čištění oken, protože práce jim šla od ruky. Velice se mi líbilo, že vše umyli a vyčistili opravdu pečlivě a také to, že si opravdu dali záležet na leštění.

Chvíli jsem přemýšlel, jaké lešticí prostředky asi používají. Ale když jsem se zeptal, tak mě pracovníci poučili, že oni na leštění používají metodu tzv. suchého leštění. Což znamená, že naopak vůbec žádné lešticí prostředky nepoužívají. Ale jediné, co používají, je síla a kvalitní bavlněné utěrky speciálně na leštění. Byl jsem překvapen, že i v dnešní době někdo takhle pečlivě něco dělá a že si neusnadňuje práci kdovíčím. Celkově musím říct, že jsem byl velice spokojen s prací, kterou odvedli. A samozřejmě i cena tomu odpovídala. Nabízí opravdu kvalitní služby. Nebránilo nám nic v tom, abychom s nimi spolupracovali nadále. A SERVIS LIPKA, s.r.o.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *