Podlaha je dôležitá časť interiéru

2304 0

Pracujem v predajni s naozaj drahými látkami, a preto sme si vždy veľmi zakladali na tom, aby aj naša podlaha vyzerala čo najluxusnejšie. Predsa len niekto si nekúpi drahú látku v obchode, ktorý pôsobí podradne. A v poslednej dobe sa mi zdalo, že podlaha nie je v najlepšom stave. A bolo potrebné sa o to postarať, pretože to tak jednoducho nemohlo ostať. Aj podlaha je dôležitou súčasťou interiéru. A zhodli sme sa, že bude najlepšie si na to najať nejakú firmu. Nikto z nás nemal prostriedky a úprimne ani chuť sa do toho púšťať. Chceli sme naozaj dobrý výsledok, a bolo nám jasné, že toho my len tak nedosiahneme. A nakoniec sme si vybrali.

Pracovníci, ktorí k nám prišli, boli veľmi milí a hneď sa pustili do práce, ale hlavne mi vysvetľovali, čo všetko robia. Dokonca nemali problém s tým dôjsť až po deviatej hodine večer, keď bolo záverečnej, takže sme neprišli o klientelu. Vysvetlili mi, že pre strojové čistenie podláh je dôležité používať kvalitné šetrné čistiace chémie. Ich upratovacia firma k hĺbkovému čisteniu podláh používa vždy zásaditú chémiu. V niektorých prípadoch používajú kyslú chémiu, ale to len pri čistení podláh po stavebných činnostiach a rekonštrukciách. Kyslá chémia je veľmi agresívna a dokonale odstráni z povrchu podláh všetky vápenaté a cementové závoje, zvyšky stavebných nečistôt a povlakov. Pre iných čistenie ju nemožno použiť a nedá sa použiť ani pri čistení po stavebných prácach v prípade prírodných a kamenných podláh. Potom všetko stačilo potom všetko zotrieť len vodou a moja podlaha bola zase čistá, bola som z toho v úžase. A kolegyne tiež. Ďalej mi odporučili, aby sme si nechali podlahu zakonzervovať nanesením fluatácie – priemyselného polyméru – voskovanie podlahy.

Týmto spôsobom sa zabezpečí, že už nedôjde k hlbšiemu znečisteniu drevenej podlahy. Na podlahu vraj dávajú prevažne pololesklý vosk, tento vosk máme dlhodobo osvedčený a máme s ním výborné skúsenosti. Vosk do podlahy votrú 2-3x, tak aby sa vytvorila kompaktná vrstva, ktorá zaistí podlahe pružnosť, elasticitu, protišmyk. Používajú kvalitný nemecký pololesklý vosk PKD – odolný polymér s dobrou životnosťou. Tento polymér má rad výhod, napríklad: na podlahách nie sú vidieť stopy, má mierny proti sklz, podlaha sa vďaka nemu oveľa lepšie udržuje a veľmi výrazne predĺži životnosť podláh. Čistenie podláh patrí k ich kmeňovým službám, ktoré ponúkajú. Ak chcete vedieť viac, pozrite sa na ich internetové stránky. Zistíte, že toho ponúka naozaj veľa. A všetko realizujú nielen po celej Českej republike, ale aj na Slovensku, v Nemecku a v Rakúsku.

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *