Sázka na jistotu

1131 0
čištění koberců Brno

Provozuji malou firmu, která nabízí lidem doučování a výuku různých jazyků. Lidé se u nás mohou připravovat ke zkouškám, na pobyty v zahraničí, nebo se prostě učit jen tak pro radost. Přes rok jsou naše kanceláře hodně vytížené. Lidi chodí sem a tam a většinou jsou zde ke konci školního roku už na kobercích vyšlapané cestičky. Proto každé léto, kdy jsou naše kanceláře takřka prázdné, necháváme koberce vyčistit. Bohužel ale firma, která nám čištění koberců zajišťuje, zkrachovala a nám tedy nezbývalo nic jiného, než hledat firmu jinou. čištění koberců Brno

Bohužel jsme neměli s žádnou jinou zkušenosti a tak nám nezbývalo nic jiného, než se spolehnout na pravdivost recenzí na internetu. Nakonec jsme se tedy po dlouhém pročítání rozhodli pro firmu čištění koberců Brno, která kromě čištění koberců nabízí i spoustu dalších úklidových služeb jako je mytí oken, mytí podlah, odstraňování plísní, čištění fasád a také dokonce i úklid po stavebních pracích, úklid kanceláří atd.

jaké čistící prostředky fungujípravidelné čištění kobercůvelmi znečištěný koberec

Pro nás nejdůležitější byly ty koberce…čištění koberců Brno

Pro nás ale pochopitelně nejdůležitější byly ty koberce. Na stránkách psali, že nabízí čištění strojovou metodou. Tak jsem si začala něco zjišťovat a zjistila jsem, že je to jedna ze dvou nejčastějších technologií, které jsou pro čištění koberců používány. Tou první je extrakční metoda čištění, která je levnější, ale na druhou stranu není tak kvalitní. Dochází totiž k čištění koberce pouze na jeho povrchu. Chemie, která je používána, je pouze stříknuta na povrch a po nějaké době působení je potom odsáta.

Potom existuje druhý způsob, který jak jsem již zmínila, nabízí právě A SERVIS LIPKA, s.r.o., a to kotoučovou strojovou metodu. Rozdíl oproti extrakční metodě spočívá v tom, že u kotoučové strojové metody je používaný šamponovací stroj s hustým kartáčem, který pomocí právě těchto svých kartáčů zapracovává do koberce čisticí chemii. Koberec je potom strojem čištěn tak dlouho, dokud nejsou z koberce odstraněny veškeré nečistoty. Nakonec je potom koberec vysán silným vysavačem, který pěkně načechrá vlákna koberce a celou jeho strukturu krásně provzdušní.

nečistoty zašlapané do kobercejak vyčistit namáhaný koberecobnova koberce

Musím říci, že…

Musím říci, že po tom, co jsem si toto přečetla a ještě si k tomu přečetla pár recenzí na tyto dvě metody čištění, kotoučová strojová metoda pro mě byla jasná volba. A teď zpětně musím říci, že to bylo opravdu skvělé rozhodnutí. Pracovníci byli velmi milí a ochotní, koberec vyčistili naprosto perfektně. Skoro to vypadalo, jako kdybychom si do kanceláří pořídili koberce nové.

Kotoučová strojová metoda, kterou navíc sami vylepšili, je opravdu tím nejlepším způsobem čištění, který můžete zvolit. Je sice trošku dražší oproti již zmiňované extrakční metodě, ale pokud porovnáte kritéria cena – výkon, opravdu se vyplatí investovat do kotoučové strojové metody. Navíc co se týče samotné čisticí chemie používají jen a pouze tu nejlepší chemii, která je k dipozici. Tato chemie navíc působí dezinfekčně, takže zbaví váš koberec i všech roztočů a bakterií. Pro více informací o jejich službách doporučuji se podívat na jejich internetové stránky, svoje služby provozují v České republice, na Slovensku a dokonce i v Rakousku.

údržba kobercelevné čištění kobercůnejlevnější čištění koberců

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *