Nicméně vše dopadlo na výbornou

1219 0

Pracuji jako jedna ze správců našeho planetária a už delší dobu se u nás diskutovalo o tom, že by se měla nově vymalovat fasáda. Dlouho se s tím nic nedělalo, až jsme se nakonec rozhoupali. Ale pozdě, protože se do té doby na zdi udělala plíseň. Kdyby tam byla jen špína, tak bychom to hravě přemalovali, jenže s plísní to takto nefunguje. Bylo potřeba ji prvně vyčistit. A to jsme věděli, že je nad naše síly. Bylo potřeba na to najmout odborníky. A těmi jsou zaměstnanci z Mytí fasády Praha. Jejich pracovníci postupují následovně. Na místo napadené plísní nejdříve aplikují běžný desinfekční prostředek. Po odstranění nečistot a biotického napadení potom nanesou nátěr proti plísním přímo na stávající povrchy, které pak trvale chrání proti opětovnému výskytu plísní, bakterií, hub, kvasinek a řas. Po zaschnutí vytvoří omyvatelný transparentní difúzně otevřený povrch odolný povětrnostním vlivům i UV záření.

LSG…

LSG je aplikovatelný na vápenocementové omítky, dřevo, OSB desky, umakart, disperzní, silikátové barvy, betony, keramické obklady a podobné materiály. Plíseň vám může vzniknout hned několika způsoby. A co se týče plísní na vaší venkovní zdi, tak k tomu může dojít opravdu velice snadno. Dnes prakticky na všech zateplených fasádách asi cca po 6 letech se objevují na severních a západních stranách fleky mapy černých plísní, které vypadají jako nečistoty a usazený prach. Tento problém spočívá v tom, že na polystyrénu je na mřížce a lepidle, jemně strukturovaná omítka cca 2,5 mm / milimetru/ a to je jeden z hlavních problémů. Na severní, nebo západní straně nesvítí, nebo nesvítí tolik sluníčko a tato omítka je stále vlhká.

Tato….

Tato vlhkost se ani nemůže přirozeně vsakovat do hloubky, tak jako i klasické omítky, která má cca 2-3 centimetry a ještě je pod ní materiál, tvárnice, cihly, siporex, a další/, který si umí vlhkost nasát a potom ji v příznivých podmínkách vydýchat. Teplo, vítr, mráz a atd. A pokud je tato jemně strukturovaná omítka stále vlhká, tak se zákonitě objeví plísně. A kde se objeví plísně, tam se jich už nikdo nezbaví. V létě trochu zmizí, ustoupí, ale na podzim je máte na fasádě znovu a mnohem více, než loni a tak pořád do kola s patřičným růstem. A čím déle to budete ignorovat, tím to pak bude samozřejmě horší. Já tuto službu čištění fasád musím opravdu moc doporučit. Zaměstnanci jsou taky moc skvělý, domluva je s nimi perfektní, takže není nic, co bychom jim mohli vytknout. Podívejte se na jejich webové stránky, určitě tam najdete vše, co byste z úklidových služeb mohli potřebovat.
A SERVIS LIPKA, s.r.o.

 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *