Graffiti se odstraní snadno a rychle

982 0
Mytí prosklených fasád Praha

Na našem logopedickém centru ve městě se objevily graffiti. Nebyly to vůbec žádné hezké obrázky, které můžete někdy vidět cestou vlakem na zdích, kde se „umělci“ realizují tak, že neškodí na majetku lidem. Ale bohužel tyhle graffiti byly otřesné, samé čmrkanice, nesmyslné čáry a někde u vulgární slova. To je samozřejmě nemyslitelné, jelikož k nám chodí každý den hodně dětí, které jsou malé a takové obrázky opravdu vidět nemusejí. Hnedka jsme začali řešit, jak se toho co nejrychleji zbavíme. Hledali jsme rychlé a efektivní řešení. To jsme našli v Mytí prosklených fasád Praha. Firma se zabývá čištěním fasád již řadu let a pracují dokonce i v Rakousku, Německu nebo na Slovensku. Mají celou řadu zkušeností a podle recenzí, které jsme si četli, jsou nejlepší.  Zavolali jsme do firmy a za dva dny už před naším logopedickým centrem stálo auto s týmem pracovníků. Logopedické centrum si prohlédli a hnedka začali s prací.

Bohužel…

Bohužel jsme neměli stěnu natřenou antigraffiti nátěrem, proto byla práce složitější. Úspěšnost odstranění se proto v takových případech pohybuje okolo 60 až 90 procent. Po odstranění zůstává na některých místech na fasádě stín. Jenže ani tento stín se ani při opakovaných pokusech nepodaří nikdy zcela úplně odstranit. U fasád a strukturovaných omítek se stává běžně to, že při odstranění graffiti z neošetřených povrchů se může bohužel odstranit i barva fasády. A tak nezbývá nic jiného než to, že graffiti pracovníci zeslabí co nejvíce a přetřou danou fasádní barvou. Fasádu jsme si nechali natřít antigraffiti nátěrem AGO, který zajistí, že kdyby se graffiti ještě objevily, tak půjdou snadno a stoprocentně dolů a už nezůstanou ani slabé stíny. Nátěr je nanášen v několika vrstvách a jejich počet závisí vždy na tom, jakou strukturu má fasáda.

U…

U hladkých fasád stačí nanášet jen 3 vrstvy, ale u strukturovaných a pórovitých povrchů se musí nanést více vrstev, aby to pořádně zabralo. Obvykle se jedná o 6 až 12 vrstev. Na nátěru je také dobré to, že ho můžeme aplikovat na skoro všechny druhy ploch, které vás napadnou. Když firma skončila, tak jsme byli všichni nadšení. Nikdo by nepoznal, že se na fasádě logopedického centra nacházely nějaké graffiti. Firma byla opravdu rychlá, pečlivá a spolehlivá. Dojeli na čas a byli moc milí. Musíme uznat, že tohle bylo opravdu skvělé řešení. Lepší firmu jsme si vybrat nemohli. Proto jsme se také rozhodli, že napíšeme o naši zkušenosti, aby lidé věděli, že zázraky existují a že graffiti nejsou na vaší fasádě natrvalo.
A SERVIS LIPKA, s.r.o.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *