Boj proti graffiti není marný

936 0
Plísně na fasádě Praha

Na našich lázních se objevily graffiti. Bylo to hrozné. Celá jedna stěna byla posprejovaná nějakými nesmysly a klikyháky. To bylo hrozné, protože to vůbec nevypadalo hezky a nedělalo to našim lázním dobré jméno. Nevěděli jsme, jak si s tím sami poradíme, proto jsme usedli k internetu a hledali firmu, co nám ty graffiti odstraní. Našli jsme Plísně na fasádě Praha, která měla nejlepší recenze na svou práci. Na jejich webových stránkách jsme našli, jak se s takovým problémem vypořádávají a zalíbilo se nám to. Proto jsme další den do firmy volali, řekli jim o našem problému a k našemu údivu si také hned bez problémů zarezervovali termín návštěvy. Za tři dny jsme před lázněmi měli auto s pracovníky. Vyskákali z auta, obešli si lázně a hnedka se vrhli na to.

Nic…

Nic od nás nepotřebovali a my jsme se mohli věnovat našim plavcům. Občas jsme se šli ale podívat, jak pracují. Bylo vidět, že se vyznají a že tohle rozhodně nedělají poprvé. Hravě si poradili se všemi obrázky a nápisy. Mají speciální přípravky, které v obchodě jen tak nekoupíte. Jelikož jsme neměli fasádu natřenou antigraffiti nátěrem AGO, šly graffiti dolů jen z 60 až 90 procent. Pracovníci je zeslabili na co nejméně a pak přetřeli danou fasádní barvou. Nikdo by nepoznal, že na pekařství nějaké graffiti byly. Rozhodli jsme se také, že už si rovnou necháme aplikovat ten nátěr AGO, který zajistí, že odstranění graffiti při dalším útoku bude 100procentní. Nátěr je nanášen v několika vrstvách. Nám stačily tři vrstvy, protože máme hladkou plochu fasády, ale někdy se číslo vyšplhá vysoko a je potřeba, aby se nátěr nenesl 6krát až 12krát.

To…

To se stává hlavně u strukturovaných a pórovitých povrchů. Nátěr je dost flexibilní, protože ho lze nanést na všechny druhy ploch včetně plastů. Pokud ale máte třeba sklo nebo leštěné kovy, tak tam to bohužel nejde. Jinak si nátěr poradí se vším. Aby nátěr dlouho vydržel, tak se na fasádu ještě dává jednorázový nátěr Bellizoni, který docílí toho, že je stávající ochrana je perfektně zachována, ale také ještě navíc znásobena tak, že její funkčnost vydrží až 6 let i více. Jsme rádi, že jsme si firmu objednali, protože bez nich bychom byli ztraceni. Lázně jsou pět reprezentativní a čisté. Firmě nemáme co vytknout. Moc jí děkujeme za pomoc a za vstřícný přístup.
A SERVIS LIPKA, s.r.o.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *