Zásady správneho výberu elektromotora pre náročné priemyselné procesy

2491 0

Pri výbere elektromotora pre náročné priemyselné procesy je potrebné zvážiť množstvo faktorov. Aj preto je dobré obrátiť sa na odborníkov. Vo VYBO Electric vám s výberom každého typu elektromotora veľmi radi pomôžeme, okrem toho vám ale pri výbere pomôže aj niekoľko užitočných zásad. 

Vybrať si ten správny elektromotor pre náročné priemyselné procesy si vyžaduje nielen množstvo znalostí ale aj značné skúsenosti. Parametrov, ktoré je potrebné zohľadniť nie je vôbec málo a celú implementáciu elektromotora je v tomto prípade nutné dôkladne zvážiť. Určite sa oplatí zistiť si pár informácií aj svojpomocne a preto sme pre vás pripravili niekoľko zásad, ktoré vás pri výbere elektromotora do ťažkej prevádzky užitočne nasmerujú. 

1 . Čo najpresnejšie definovanie priemyselného procesu a prevádzky

Základom by malo byť definovanie samotného procesu a požiadaviek, ktoré od tohto typu elektromotora požadujeme. Veľmi dôležité je zohľadniť aj všetky špecifiká samotnej prevádzky – jej polohu, budúce umiestnenie stroja, možnosti jeho chladenia a tiež, aké príslušenstvo budete k elektromotoru požadovať. Na základe odpovedí na tieto otázky je možné určite požadovaný výkon, úroveň krytia, prípadne dodatočné riešenie chladenia. 

2. Definovanie očakávaní od elektromotora pre náročné procesy

Elektromotory pre náročné priemyselné procesy sú v mnohých smeroch úplne prispôsobiteľné – vybrať si môžete rôzne triedy účinnosti od IE1 až po IE4, prípadne krytie podľa certifikácie IP 54 až po odolné prevedenie IP 66. 

3. Zosúladenie s ostatnými prevádzkovanými zariadeniami

elektromotorMôžete mať aj ten najlepší elektromotor na svete, ak však nebude správnym spôsobom implementovaný a teda aj „zladený“ s ostatnými zariadeniami, jeho celková efektivita môže pokryvkávať. Pri výbere teda určite dôkladne zvážte možnosti implementácie, aj s týmto vám vo VYBO Electric radi pomôžeme. 

Ak hľadáte elektromotor pre ťažkú prevádzku, ideálnou voľbou bude produktový rad Kinetics PP – Proces Performance. Pri elektromotoroch tohto radu sa môžete spoľahnúť na špičkové zliatinové prevedenie, vysokú preťažiteľnosť a zvýšené krytie. Na výber sú elektromotory s výkonom od 0,12 až do 1 000 kW. Elektromotory Kinetics PP máme skladom a tak sa môžete spoľahnúť na ich expresné doručenie. 

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *