Černá plíseň na stěně a silikonových spárách

7965 0
Odstraňování plísní ze zdi Praha 3

Ideální vlhkost vzduchu v interiéru je mezi 40 – 60 %. Jestliže je u vás doma vlhkost vyšší, hrozí vaší domácnosti výskyt plísní a přemnožení škodlivých mikroorganizmů. Nejideálnější a nejrychlejší řešení je podle mnohých intenzivní větrání. Intenzivní větrání je sice mocným prostředkem Máte plíseň na stěnách? Víme jak na to, Praha 8v boji proti plísním, ale s rozbujelou plísní si samo neporadí – jak odstranit plíseň.

Především je nutné rozlišit, jestli se u vás plísně objevují z důvodu kondenzační vlhkosti. Tedy kondenzováním vodní páry, která se objevuje v důsledku vaření, sprchování, sušení prádla a atd. Plíseň se také může být způsobena vlhkostí přítomnou ve stavebních konstrukcích.V tomto případě se jedná o vážnější problém, který je nutné řešit stavebními úpravami.

 

 

Moje maminka měla naštěstí problém s plísní

 

Trvalé odstranění plísně z fasád Praha 2Moje maminka měla naštěstí problém s plísní, která je způsobena kondenzační vlhkostí. Nebylo tedy nutné dělat stavební zásahy, ale i tak se jednalo o vážný problém. Na stěně a ve spárách kolem vany a sprchového koutu, které jsou vyplněné silikonem, se jí usadila černá špína.

Podle jedné rady na internetu jak odstranit plíseň,  jsme se jí mohly zbavit acetonem. A plíseň by se znovu měla objevit až za delší dobu. Takové řešení se mi ale zdálo úplně k ničemu. Proč bychom měly dělat neúčinné dočasné opatření? Potřebovaly jsme vyřešit problém s vlhkostí, pokud bychom pouze odstranily jen viditelné známky plísně. Neodstranily bychom jádro problému a plíseň by se objevovala znovu a znovu.

 

Samozřejmě, že maminka se snažila častěji a důkladněji větrat, ale vlhkost v místnosti byla tak vysoká, že pro odstranění plísně bylo nutné použít něco účinnějšího. Maminka se od kolegyně doslechla o LSG protiplísňovém nátěru. Protože neumí pracovat s internetem, pověřila mě, abych jí o tom zjistila něco víc.

 

 

Jak na plíseň a řasy Praha 1Našla jsem si, že se jedná o nátěr…

 

Našla jsem si, že se jedná o nátěr prováděný A SERVIS LIPKA, s.r.o. Podle toho, co jsem si o něm přečetla, jsem zjistila, že by měl přesně vyřešit maminčin problém. Protože jeho složení způsobuje, že se povrch, na který je nátěr nanesen, uzavře a nepropustí dovnitř vlhkost. Naopak vlhkost ze stěny ven může bez problému unikat. Objednala jsem tedy mamince likvidaci plísně a nanesení ochranného nátěru u A SERVISU.

Technici firmy se dali velice pečlivě do první fáze, tedy odstraňování plísně. Tady bylo zapotřebí postupovat velice opatrně. Plíseň bylo nutné odstranit zcela, její zbytky by jinak později opět infikovaly místnost a plíseň by se dále šířila. Plíseň se proto nastříkala kyselou chemií a na mokro se odstraňovala mechanicky. Místa napadená plísní se pečlivě vydezinfikovala LSG – D dezinfekcí. Tímto ale odstraňování plísně neskončilo, protože volné plísňové spory se mohou objevovat všude v místnosti. Bylo nutné vysát všechny stěny, zařízení i podlahu průmyslovým vysavačem. A aby likvidace plísní byla stoprocentní, přišla opět řada na LSG – D dezinfekci, ta má totiž dlouhodobé účinky a působí naprosto spolehlivě. Vytřely se s ní všechny plochy a jak odstranit plíseň Praha 7konečně bylo jisté, že jsou všechny plísňové zárodky zlikvidované.

Poté konečně došlo k nanášení LSG nátěru. Maminka už měla možnost ho otestovat i v zimě a funguje parádně. Žádnou černou plíseň od té doby neviděla.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *