Použití závitových (šnekových) elektropřevodovek v praxi a princip jejich fungování

2508 0
elektroprevodovka zavitova

V průmyslových provozech si své uplatnění nacházejí elektropřevodovky rozličných typů. Připraveni jsme na to i ve VYBO Electric, kde vám nabízíme prakticky všechny dostupné typy elektropřevodovek. Vybrat si můžete čelní a kuželočelní převodovky, mimoúrovňové a také samozřejmě závitové resp. šnekové elektropřevodovky. Právě na ty se nyní podíváme blíže.

 

Závitnicovú převodovku poznáte už na první pohled a to díky specifické kompozici její ozubeného kola. V něm se nachází závit, který zabírá spolu s ozubeným kolem. Nejzásadnější výhodou tohoto typu elektropřevodovek je, že dokáží přenést relativně velký točivý moment. Díky tomu si našly uplatnění v celé řadě různých aplikací, od malých domácích zařízení až po velké stroje těžkého průmyslu.

 

Různé způsoby využití závitnicovej elektropřevodovky

 

Kde se tedy všude můžeme setkat se závitovou (šnekovou) elektropřevodovky? Tento typ převodovek se velmi často využívá například ve výtazích, mají kompaktní velikost a tak jsou na toto použití velmi vhodné. Při použití ve výtahových systémech mají ale i další zásadní výhodu. Dají se totiž použít jako sekundární brzdový systém.

 

Výtahové systémy však zdaleka nejsou jediným místem, na kterém si své uplatnění nachází tento typ elektropřevodovek. V průmyslu jsou často využívány k pohonu dopravníkových pásů, přičemž podle svých konstrukčních vlastností zvládají zajistit i náročné typy pohonů. Závitové převodovky se zpravidla otáčejí pouze v jednom směru a proto pro oboustranný pohon je potřebné pro každý směr použít elektropřevodovky zvlášť.

 

Ve VYBO Electric vám umíme nabídnout různé typy závitových převodovek vhodných pro rozličné aplikace. Náš odborný tým vám poradí se vším od výběru elektropřevodovky až po samotné zprovoznění.

Žádné komentáře

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *